Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy temperatury są normalne??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#21 krzychu8888

krzychu8888
  • Użytkownicy
  • 66 postów

Napisano 01 lipiec 2011 - 08:09

Hmmmm... no to może być gorzej, ale sądzę, że jeżeli nie widać tego, że był rozbierany to nie powinno być problemu :) zależy też jaką politykę gwarancji prowadzi firma :) Jak dla mnie to nic złego rozebrać sobie część by ją konserwować :) grunt by nie było nic połamane i żeby nie było widać śladów otwierania i sądzę że będzie ok :)

zrobiłem jak na tym filmie:

http://komputery.spr...wiatraczek-w-pc

niestety nic to nie dało...Więc jak myślisz przyjmą czy będę się pluć po co tam grzebałem ...
  • 0

#22 Chymek

Chymek
  • Użytkownicy
  • 457 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 01 lipiec 2011 - 09:55

Tutaj gościu zrobił to tak, że nawet po naklejce nie widać, że było otwierane ;) moim zdaniem powinni Ci przyjąć bez problemu, bo jeśli po takim czyszczeniu i smarowaniu wentylator wciąż hałasuje to najwyraźniej łożyska się już wyrobiły. Tak dla przykładu powiem Ci, że pracuję w serwisie, który robi naprawy gwarancyjne laptopów pewnej firmy :) i bardzo często widać, że laptop był otwierany i dopiero gdy widzę, że była jakaś fizyczna zmiana w laptopie, typu przelutowane gniazdo, uszkodzenia zaczepów, które mogły mieć wpływ na powstałą usterkę, to dopiero wtedy jest wystawiany kosztorys naprawy dla klienta :) Jedna prosta rada do tego przypadku jak będziesz oddawał na gwarancję.... Powiedz tylko, że głośno pracuje :) nie wspominaj nic o czyszczeniu ;) Zresztą sami zobaczą, że wentylator z zewnątrz jest czysty więc o niego dbałeś tak jak się należy ;] A jakby coś od razu zauważyli, że naklejka była odklejana to udawaj zdziwionego i mów, że nie znasz się na tym na tyle żeby mieć powód tam zaglądać :D
  • 1

Naprawiając komputer, bądź świadom tego, że przyczyną usterki może być element, którego nigdy o to byś nie podejrzewał, a to dlatego, że komputer jest czasami ciężej zrozumieć niż kobietę :) i dlatego też nie dziw się, że ktoś kto się na tym zna, nie jest w stanie na "pstryknięcie palcem" powiedzieć Ci, co się zepsuło :)

Asus H97-plus
Intel I5 4590 chłodzenie Cooler Master V6-GT
Kingston 2x4GB  1600MHz + Goodram Play DDR3 4GB 1600MHz
Gigabyte GF GTX 650 Ti Boost
Tagan Piperock III 700W
Zalman Z9-U3

#23 krzychu8888

krzychu8888
  • Użytkownicy
  • 66 postów

Napisano 04 lipiec 2011 - 17:31

Tutaj gościu zrobił to tak, że nawet po naklejce nie widać, że było otwierane ;) moim zdaniem powinni Ci przyjąć bez problemu, bo jeśli po takim czyszczeniu i smarowaniu wentylator wciąż hałasuje to najwyraźniej łożyska się już wyrobiły. Tak dla przykładu powiem Ci, że pracuję w serwisie, który robi naprawy gwarancyjne laptopów pewnej firmy :) i bardzo często widać, że laptop był otwierany i dopiero gdy widzę, że była jakaś fizyczna zmiana w laptopie, typu przelutowane gniazdo, uszkodzenia zaczepów, które mogły mieć wpływ na powstałą usterkę, to dopiero wtedy jest wystawiany kosztorys naprawy dla klienta :) Jedna prosta rada do tego przypadku jak będziesz oddawał na gwarancję.... Powiedz tylko, że głośno pracuje :) nie wspominaj nic o czyszczeniu ;) Zresztą sami zobaczą, że wentylator z zewnątrz jest czysty więc o niego dbałeś tak jak się należy ;] A jakby coś od razu zauważyli, że naklejka była odklejana to udawaj zdziwionego i mów, że nie znasz się na tym na tyle żeby mieć powód tam zaglądać :D

thx za rede oddam i zobaczymy co powiedzą :)
  • 0

#24 krzychu8888

krzychu8888
  • Użytkownicy
  • 66 postów

Napisano 24 sierpień 2011 - 11:52

Przepraszam że odświeżam ale jestem do tego zmuszony.... :(

Oddałem PC do serwisu bo mnie to już ..... Pseudo informatyce stwierdzili po 2 tyg że z PC nic się nie dzieje i wyczyścili tylko rejestr (tyle sam potrafię no ale OK :) )
Obroty wentylatora na CPU teraz to 5300 a ja nic nie robie !!! temp CPU to 44stopnie .. Bardzo prosze was o rade .. zastanawiam sie nad :

http://allegro.pl/aa...1769884707.html

bo już mnie szlak trafia....
  • 0

#25 t.luk

t.luk
  • Użytkownicy
  • 331 postów
  • LokalizacjaPolandia

Napisano 24 sierpień 2011 - 12:47

Ale Ty masz boxowy cooler CPU?
  • 0

multi multa sciunt nemo omnia...

#26 krzychu8888

krzychu8888
  • Użytkownicy
  • 66 postów

Napisano 24 sierpień 2011 - 13:37

Ale Ty masz boxowy cooler CPU?

TAK (chyba tak :D )
  • 0

#27 Chymek

Chymek
  • Użytkownicy
  • 457 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 24 sierpień 2011 - 16:42

Z tego co wywnioskowałem po wcześniejszej rozmowie w tym temacie, to masz boxowe chłodzenie, zresztą sam wspominałem o swoim :) jeszcze niedawno też miałem na swoim AMD box'a i przy tych temperaturach, które teraz panują na zewnątrz, obroty miałem niewiele mniejsze od Twoich. Zamontowałem sobie coś takiego http://images46.foto...3bb6acb5med.jpg Cooler Master V6-GT :)
  • 0

Naprawiając komputer, bądź świadom tego, że przyczyną usterki może być element, którego nigdy o to byś nie podejrzewał, a to dlatego, że komputer jest czasami ciężej zrozumieć niż kobietę :) i dlatego też nie dziw się, że ktoś kto się na tym zna, nie jest w stanie na "pstryknięcie palcem" powiedzieć Ci, co się zepsuło :)

Asus H97-plus
Intel I5 4590 chłodzenie Cooler Master V6-GT
Kingston 2x4GB  1600MHz + Goodram Play DDR3 4GB 1600MHz
Gigabyte GF GTX 650 Ti Boost
Tagan Piperock III 700W
Zalman Z9-U3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych