Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rozwiązany: Błąd narzędzia do usuwania złośliwego oprogramowania

• Zamknięty Temat jest zamknięty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 buffalo

buffalo
  • Użytkownicy
  • 12 postów

Napisano 09 styczeń 2014 - 22:53

Przy starcie komputera stale wyskakuje mi komunikat: Wystąpił błąd, odwiedź stronę pomocy narzędzia do usuwania złośliwego oprogramowania, aby uzyskać więcej informacji"
Podaję adres strony Mój odnośnik
Robię to:Na komputerze, na którym zostało uruchomione narzędzie Microsoft Windows do usuwania złośliwego oprogramowania kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Uruchom, wpisz następujące polecenie, a następnie kliknij OK:
%systemroot%\debug
otwieram dokument Mój odnośnik
i tu się kończy moja działalność. Nie wiem co teraz i nie wiem co to znaczy. Czy mógłby ktoś mi pomóc?
  • 0

#2 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 10 styczeń 2014 - 00:35

Znalazło Ci trojana, żeby go usunąć musisz ponownie uruchomić komputer...

Przeskanuj tym: Poradnik: Skanowanie systemu programem Malwarebytes Anti-Malware Free
Pełny skan i daj raport na forum.

Napisz jakie masz zabezpieczenia systemu.
  • 0

#3 buffalo

buffalo
  • Użytkownicy
  • 12 postów

Napisano 10 styczeń 2014 - 17:01

Nic nie znalazło
log

na stałe avast, w miarę regularnie staram się robic czyszczenie AdwCleanerem czy skanowanie esetem
  • 0

#4 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 10 styczeń 2014 - 23:11

Wystarczy Avast i Malwarebytes Anti-Malware Free.

Wejdź w Start i w wyszukiwarkę wpisz "mrt", kliknij na znaleziony plik i przeprowadź pełne skanowanie.

Daj raporty z punktu 4 i 5: Poradnik: Czyszczenie systemu za pomocą programu CCleaner
  • 0

#5 buffalo

buffalo
  • Użytkownicy
  • 12 postów

Napisano 10 styczeń 2014 - 23:28

Robiłam niedawno i też nic nie wykryło (niedawno, w sensie już po tym jak ten komunikat się zaczął pojawiać)
zainstalowane i startowe
  • 0

#6 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 11 styczeń 2014 - 17:24

Odinstaluj:

Mozilla Maintenance Service Mozilla 2013-12-20 338KB 26.0
Nero Update Nero AG 2012-12-20 1,43MB 1.0.0018
Qtrax Player portal.qtrax.com 2012-12-13
Spybot - Search & Destroy Safer Networking Limited 2012-09-11 1.6.2

Wyłącz z autostartu:

Tak	HKCU:Run	DAEMON Tools Lite	DT Soft Ltd	"C:\Programy\Daemon\DAEMON Tools Lite\DTLite.exe" -autorun
Tak	HKCU:Run	Google Update	Google Inc.	"C:\Users\Dom\AppData\Local\Google\Update\GoogleUpdate.exe" /c
Tak	HKCU:Run	OfficeSyncProcess	Microsoft Corporation	"C:\Program Files\Microsoft Office\Office14\MSOSYNC.EXE"
Tak	HKCU:Run	SpybotSD TeaTimer	Safer-Networking Ltd.	C:\Programy\spybot\Spybot - Search & Destroy\TeaTimer.exe
Tak	HKLM:Run	Adobe ARM	Adobe Systems Incorporated	"C:\Program Files\Common Files\Adobe\ARM\1.0\AdobeARM.exe"
Tak	HKLM:Run	BCSSync	Microsoft Corporation	"C:\Program Files\Microsoft Office\Office14\BCSSync.exe" /DelayServices
Tak	HKLM:Run	TkBellExe	RealNetworks, Inc.	"C:\Programy\Real player\update\realsched.exe"  -osboot
Tak	HKLM:Run	UnlockerAssistant		"C:\Programy\unlocker\UnlockerAssistant.exe"
Tak	HKLM:Run	MRT	Microsoft Corporation	"C:\Windows\system32\MRT.exe" /R
Tak	HKLM:Run	LManager	Dritek System Inc.	C:\Program Files\Launch Manager\LManager.exe
Tak	HKLM:Run	Chew7Hale		"C:\Windows\System32\hale.exe" /nolog
Jeśli nie korzystasz z programu Acer 3G Connection Manager to wyłacz ten wpis, a najlepiej usuń program.

Tak	HKCU:Run	CONNMGRTRAY	Acer Incorporated	C:\Program Files\Acer\Acer 3G Connection Manager\ConnMgrLauncher.exe Silent
Uruchom ponownie komputer i wszystkie wpisy, które masz na NIE usuń, nie usuwaj tylko:

Tak	HKLM:Run	LManager	Dritek System Inc.	C:\Program Files\Launch Manager\LManager.exe
No i nie ładnie tak korzystać z aktywatorów systemu.

Tak	HKLM:Run	Chew7Hale		"C:\Windows\System32\hale.exe" /nolog
Wpis, który odpowiada za włączanie
"Narzędzia do usuwania złośliwego oprogramowania" to:

Tak 	HKLM:Run        MRT 	Microsoft Corporation   "C:\Windows\system32\MRT.exe" /R

• 0

#7 buffalo

buffalo
  • Użytkownicy
  • 12 postów

Napisano 11 styczeń 2014 - 17:39

Dziekuję bardzo
A tak na marginesie, czym jest aktywator systemu? ;)
  • 0

#8 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 11 styczeń 2014 - 19:31

Jest to program, który "aktywuje" Ci system, jest to nielegalne i karalne.
Więc jeśli to nie Ty wgrywałaś ten program to go usuń, zobacz w Panel Sterowania > System co z aktywacją systemu.
Jeśli jest to jakiś starszy laptop to powinna być naklejka z kluczem pod spodem, wpisz go jeszcze raz.

Rozumiem, że tego błędu już nie ma. Przeskanuj sobie jeszcze raz system Malwarebytes Anti-Malware Free - wystarczy tylko partycje C.
  • 0

#9 buffalo

buffalo
  • Użytkownicy
  • 12 postów

Napisano 12 styczeń 2014 - 12:20

Błędu nie ma, skanowanie nic nie wykryło, czyli powinno być w porządku. Bardzo dziękuję za pomoc :)

ale właśnie odkryłam, że nie mam wizualizacji działania klawiszy funkcyjnych, np. przy regulowaniu głośności nie pojawia się ten pasek...
chyba nie lubię komputerów
  • 0

#10 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 12 styczeń 2014 - 19:16

Włącz w programie CCleaner ten wpis, którego miałaś nie usuwać:

Tak 	HKLM:Run    	LManager    	Dritek System Inc.  	C:\Program Files\Launch Manager\LManager.exe
Kliknij PPM na dany wpis i Aktywuj. Uruchom ponownie komputer.
  • 0

#11 buffalo

buffalo
  • Użytkownicy
  • 12 postów

Napisano 13 styczeń 2014 - 13:11

Ok, dziękuję bardzo :)
  • 0

#12 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 13 styczeń 2014 - 16:11

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.
Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych