Jump to content

Photo

Brak dźwięku podczas odtwarzania filmików na youtube

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 darek14789

darek14789
  • Użytkownicy
  • 10 posts

Posted 20 November 2013 - 10:40

Witam, tak jak napisałem w temacie, czasami filmiki z youtube odtwarzają sie bez dźwięku. Mój system to windows xp, przeglądarka to Opera. Brak dźwieku występuje zarówno w głośnikach, jak i słuchawkach. Poruszałem juz ten temat na innym forum, ale nikt nie pomógł do tej pory (link). Ma ktoś pomysł jak rozwiązać ten problem?
  • 0

#2 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 posts
  • LokalizacjaPasieka

Posted 20 November 2013 - 16:36

To może do kolekcji spróbuj przeskanować komputer programem ComboFix. On często radzi sobie z takimi dziwnymi problemami.
  • 0
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.

#3 darek14789

darek14789
  • Użytkownicy
  • 10 posts

Posted 20 November 2013 - 17:48

Przeskanowałem. Spojrzysz na loga?

Attached Files

• 0

#4 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 20 November 2013 - 18:04

Podaj przykładowe filmy z youtube, w których nie ma dźwięku.

Do systemu XP masz zainstalowany SP3? Rozumiem, że problem występuje tylko na Youtube? Jaką masz kartę dźwiękową?
Daj raport z punktu 4: Poradnik: Czyszczenie systemu za pomocą programu CCleaner

Po drugie napisz czy masz już ten dźwięk czy nie. Bo tamtym temacie pisałeś, że masz.

• 0

#5 darek14789

darek14789
  • Użytkownicy
  • 10 posts

Posted 21 November 2013 - 16:00

Witam. Mam zainstalowany SP 3. Problem występuje tylko z niektórymi filmami na YouTube. Dalej nie ma dźwieku w niektórych filmach. Wcześniej pisałem, że sie poprawiło, bo miałem problem również ze zmianą rozdzielczości obrazu. W trakcie odtwarzania film przestał sie odtwarzać, po zmianie rozdzielczości na wyższą, lub niższą. Według Everesta moja karta dźwiękowa to: Opis urządzenia Typ
VIA VT8237A/8251 High Definition Audio Controller PCI.

Pierwsze lepsze filmy, w których nie ma dźwięku:

http://www.youtube.c...h?v=M5CBtwS-oUI

http://www.youtube.c...h?v=m6q3Guq1gVw

Co ciekawe, słyszę dźwiek, gdy uruchamiam filmiki na stronie pcfoster.... A bezpośrednio z YouTuba nie ma dźwięku...
  • 0

#6 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 posts
  • LokalizacjaPasieka

Posted 21 November 2013 - 16:58

ComboFix zrobił swoje, jednak najwidoczniej nie rozwiązało to problemu. Wykonaj czyszczenie CCleaner'em zaproponowane przez Kamila. Dodatkowo w menedżerze urządzeń odszukaj kartę dźwiękową i skopiuj informacje zawarte w załadce Szczegóły>identyfikatory sprzętu. Proszę o to gdyż co ciekawe - na stronie producenta nie ma sterowników do takiego modelu.
  • 0
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.

#7 darek14789

darek14789
  • Użytkownicy
  • 10 posts

Posted 21 November 2013 - 17:16

Szczegóły -> Identyfikatory sprzetu:

MS_MMACM (chyba dobrze sprawdziłem).

zaraz zabię się z CCleanerem.....

Zrobiłem czyszczenie z CCleanerem i dalej niestety to samo.. Brak dźwięku w danych filmikach

A może to będzie coś ze sterownikami??
  • 0

#8 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 22 November 2013 - 16:28

Wykonać!

1. Podaj jaką masz płytę główną - producent i model
2.

Daj raport z punktu 4: Poradnik: Czyszczenie systemu za pomocą programu CCleaner

3. Sprawdź czy masz dźwięk na innych przeglądarkach, czyli zainstaluj np Opere i zobacz.
4. Przeinstaluj wtyczkę Flash, czyli odinstaluj wtyczkę przez "Dodaj/Usuń programy" i zainstaluj najnowszą wersje > Pobierz
Przy pobieraniu odznacz "Tak, zainstaluj darmowy program McAfee Security Scan Plus, aby sprawdzić stan zabezpieczeń mojego komputera."
5. Zezwól na komputerze na obsługę zawartości Flash innej firmy. Więcej informacji znajdziesz na stronie pomocy firmy Adobe.
6. Sprawdź, czy oprogramowanie antywirusowe i zapory sieciowej nie blokują zawartości Flash innej firmy.
7. Wyczyść dane przeglądarki
  • 0

#9 darek14789

darek14789
  • Użytkownicy
  • 10 posts

Posted 22 November 2013 - 18:06

1. Płyta główna (wyciąg z programu CPU-Z): podaje w załączniku
2. Raporty z CCleanera, po wykonaniu analizy i czyszczeniu rejestru, oraz autostartu (załączniki)
3. Sprawdziłem w Google Chrome i również dźwięku nie było w tych samych filmikach.
4. Wykonano
5. Wykonano
6. Zaporę sieciową mam wyłączona na komputerze. Zaraz sprawdzę w programie avast...
7. Wykonano

A sytuacja z dźwiękiem dalej taka sama..

Attached Files

• 0

#10 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 24 November 2013 - 22:12

Z autostartu wyłącz:

Tak	HKCU:Run	ChomikBox 		C:\Programy\ChomikBox\ChomikBox.exe
Tak	HKCU:Run	ctfmon.exe	Microsoft Corporation	C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
Tak	HKLM:Run	SunJavaUpdateSched	Oracle Corporation 	"C:\Program Files\Common Files\Java\Java Update\jusched.exe"
Uruchom komputer i wszystkie wpisy na "NIE" usuń.

6. Zaporę sieciową mam wyłączona na komputerze. Zaraz sprawdzę w programie avast...

Dobrze byłoby jakbyś odinstalował program antywirusowy, a później zainstaluj, najlepiej pobierz sobie najpierw antywirusa.

Do tego ustaw suwaki na full, bo te filmy są cicho nagrane.

MS-7255 (płyta główna) zbyt wiele nie mówi, bo po wpisaniu na stronie MSI jest tego więcej: KLIK < Sprawdź dokładnie jaką masz.
Jak już będziesz wiedział to wybierz odpowiedni model, przejdź do Download > wybierz system > sterownik pod "Realtek High Definition Audio Driver" i "VIA Chipset"
Wejdź do Menedżera urządzeń i odinstaluj sterownik dźwięku, zainstaluj najpierw chipset, a później Audio.
Możesz to też wykonać z trybu awaryjnego, dokładną instrukcją masz tutaj: Poradnik: Reinstalacja sterownika

Po tym co pisałem wyżej możesz jeszcze pobrać program MSI Live Update i zobaczyć czy są nowe aktualizacje dla sterownika dźwięku.
Jak będą to zainstaluj.

Jak dalej nie będzie to próbuj też ze starszymi wersjami sterowników, oczywiście odinstalowując obecny zainstalowany sterownik, poradnik wyżej.
Spróbuj też reinstalacji przeglądarki i jeszcze raz wtyczki Flash, wyczyść system i rejestr CCleaner, zainstaluj przeglądarkę, wtyczkę.

Do tego możesz jeszcze przeskanować system: Poradnik: Skanowanie systemu programem Malwarebytes Anti-Malware Free

Po drugie czytaj to co się piszę, gdzie raport z punktu 4 CCleaner? Po trzecie nie cytuj poprzedników!
  • 0

#11 darek14789

darek14789
  • Użytkownicy
  • 10 posts

Posted 25 November 2013 - 13:49

Dokładniejsze info nt. mojej płyty głównej daje w załączniku. Może teraz doradzisz mi skąd mógłbym pobrac jakies dobre sterowniki? A skanowanie Malwares anti malware już wykonywałem wiele razy...

Attached Files

• 0

#12 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 25 November 2013 - 22:55

Screen dużo nie mówi, trzeba odkręcić boczną ściankę obudowy i zobaczyć co piszę na płycie, spisać model.
Wtedy będzie na 100% pewny, ale być może to P4M890M-L/IL, bo tylko ona jest Chipsecie P4M890, reszta jest na P4M900.

Po drugie przeczytaj cały temat od nowa, bo wydaje mi się, że pisze to "słupa", a "słup" nic.
Wykonaj to co pisałem i daj wszystkie informacje, o które prosiłem.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users