Brak dźwięku podczas odtwarzania filmików na youtube
Posted 20 November 2013 - 10:40
Posted 20 November 2013 - 16:36
Posted 20 November 2013 - 17:48
Attached Files
Posted 20 November 2013 - 18:04
Do systemu XP masz zainstalowany SP3? Rozumiem, że problem występuje tylko na Youtube? Jaką masz kartę dźwiękową?
Daj raport z punktu 4: Poradnik: Czyszczenie systemu za pomocą programu CCleaner
Po drugie napisz czy masz już ten dźwięk czy nie. Bo tamtym temacie pisałeś, że masz.
Posted 21 November 2013 - 16:00
VIA VT8237A/8251 High Definition Audio Controller PCI.
Pierwsze lepsze filmy, w których nie ma dźwięku:
http://www.youtube.c...h?v=M5CBtwS-oUI
http://www.youtube.c...h?v=m6q3Guq1gVw
Co ciekawe, słyszę dźwiek, gdy uruchamiam filmiki na stronie pcfoster.... A bezpośrednio z YouTuba nie ma dźwięku...
Posted 21 November 2013 - 16:58
Posted 21 November 2013 - 17:16
MS_MMACM (chyba dobrze sprawdziłem).
zaraz zabię się z CCleanerem.....
Zrobiłem czyszczenie z CCleanerem i dalej niestety to samo.. Brak dźwięku w danych filmikach
A może to będzie coś ze sterownikami??
Posted 22 November 2013 - 16:28
1. Podaj jaką masz płytę główną - producent i model
2.
3. Sprawdź czy masz dźwięk na innych przeglądarkach, czyli zainstaluj np Opere i zobacz.Daj raport z punktu 4: Poradnik: Czyszczenie systemu za pomocą programu CCleaner
4. Przeinstaluj wtyczkę Flash, czyli odinstaluj wtyczkę przez "Dodaj/Usuń programy" i zainstaluj najnowszą wersje > Pobierz
Przy pobieraniu odznacz "Tak, zainstaluj darmowy program McAfee Security Scan Plus, aby sprawdzić stan zabezpieczeń mojego komputera."
5. Zezwól na komputerze na obsługę zawartości Flash innej firmy. Więcej informacji znajdziesz na stronie pomocy firmy Adobe.
6. Sprawdź, czy oprogramowanie antywirusowe i zapory sieciowej nie blokują zawartości Flash innej firmy.
7. Wyczyść dane przeglądarki
Posted 22 November 2013 - 18:06
2. Raporty z CCleanera, po wykonaniu analizy i czyszczeniu rejestru, oraz autostartu (załączniki)
3. Sprawdziłem w Google Chrome i również dźwięku nie było w tych samych filmikach.
4. Wykonano
5. Wykonano
6. Zaporę sieciową mam wyłączona na komputerze. Zaraz sprawdzę w programie avast...
7. Wykonano
A sytuacja z dźwiękiem dalej taka sama..
Attached Files
Posted 24 November 2013 - 22:12
Tak HKCU:Run ChomikBox C:\Programy\ChomikBox\ChomikBox.exe Tak HKCU:Run ctfmon.exe Microsoft Corporation C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe Tak HKLM:Run SunJavaUpdateSched Oracle Corporation "C:\Program Files\Common Files\Java\Java Update\jusched.exe"Uruchom komputer i wszystkie wpisy na "NIE" usuń.
Dobrze byłoby jakbyś odinstalował program antywirusowy, a później zainstaluj, najlepiej pobierz sobie najpierw antywirusa.6. Zaporę sieciową mam wyłączona na komputerze. Zaraz sprawdzę w programie avast...
Do tego ustaw suwaki na full, bo te filmy są cicho nagrane.
MS-7255 (płyta główna) zbyt wiele nie mówi, bo po wpisaniu na stronie MSI jest tego więcej: KLIK < Sprawdź dokładnie jaką masz.
Jak już będziesz wiedział to wybierz odpowiedni model, przejdź do Download > wybierz system > sterownik pod "Realtek High Definition Audio Driver" i "VIA Chipset"
Wejdź do Menedżera urządzeń i odinstaluj sterownik dźwięku, zainstaluj najpierw chipset, a później Audio.
Możesz to też wykonać z trybu awaryjnego, dokładną instrukcją masz tutaj: Poradnik: Reinstalacja sterownika
Po tym co pisałem wyżej możesz jeszcze pobrać program MSI Live Update i zobaczyć czy są nowe aktualizacje dla sterownika dźwięku.
Jak będą to zainstaluj.
Jak dalej nie będzie to próbuj też ze starszymi wersjami sterowników, oczywiście odinstalowując obecny zainstalowany sterownik, poradnik wyżej.
Spróbuj też reinstalacji przeglądarki i jeszcze raz wtyczki Flash, wyczyść system i rejestr CCleaner, zainstaluj przeglądarkę, wtyczkę.
Do tego możesz jeszcze przeskanować system: Poradnik: Skanowanie systemu programem Malwarebytes Anti-Malware Free
Po drugie czytaj to co się piszę, gdzie raport z punktu 4 CCleaner? Po trzecie nie cytuj poprzedników!
Posted 25 November 2013 - 13:49
Attached Files
Posted 25 November 2013 - 22:55
Wtedy będzie na 100% pewny, ale być może to P4M890M-L/IL, bo tylko ona jest Chipsecie P4M890, reszta jest na P4M900.
Po drugie przeczytaj cały temat od nowa, bo wydaje mi się, że pisze to "słupa", a "słup" nic.
Wykonaj to co pisałem i daj wszystkie informacje, o które prosiłem.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users