Witam, otóż mam pewien problem dotyczący komputera, a więc może opowiem jak to się zaczęło i na czym polega problem: w niedzielę (10.11.2013) kiedy wszedłem na kompa pojawiły się niemiłosierne lagi.. kiedy odpaliłem battlefielda 3 to miałem 2-3 fpsy . Pewna gra na dx 9 i bardzo słabymi wymaganiamy chodzi mi w 20-25 fpsach. Czasami jest tak że na jakieś 2-3 minuty się komputer ustabilizuje ale zaraz potem jest to samo... Kiedy włączam komputer to jest ok ale zaraz spadają fpsy... Prosiłbym o pomoc kogoś kto się zna na komputerach dosyć dobrze i umie rozwiązywać takie problemy.
Uprzedzam pytania:
-Czy jak grasz czy robisz co kolwiek innego to masz dużo pootwieranych okien i programów?
Nie, mam maxymalnie gre i internet oraz skype, ale przeważnie mam otwarte 1 okno.
-A może masz wirusa?
Raczej nie gdyż skanowałem cały system anty virusem i nic nie wykryło
-Czy wcześniej było tak samo?
Nie, po prostu w sobote było wszystko w porządku a w niedziele masakra.
-Czy jak w nic nie grasz (jesteś na pulpicie) to czy również nie ma płynności?
Tak, cały komputer jest nie płynny
Piszę ten temat w procesorach itp. gdyż chyba to jest związane z prockiem A i ps moja karta graficzna to Nvidia GeForce gts 450
Spadek wydajności komputera z dnia na dzień
Started by Pumax, 19 Nov 2013 22:28
5 replies to this topic
Posted 19 November 2013 - 22:28
Posted 20 November 2013 - 16:56
Podaj całą specyfikację PC
Kupujesz komputer? PRZECZYTAJ --> Stop Gotowcom!
> Mój Battlelog --> Battlelog
> Moje Konto League of Legends - LoLKing // LoLSkill
| i5 4570 | Gigabyte G1.Sniper B5 B85 | Patriot Viper III LP (2x4) 8GB 1600MHz CL10 | WD Caviar Blue 1TB | SilentiumPC Gladius M40 | ASUS DRW-24F1ST | SilentiumPC Deus G1 500w | Klawiatura: Razer BlackWidow Ultimate 2014 | Mysz: Sharkoon Drakonia | Podkładka: Sharkoon Drakonia | Słuchawki: Logitech G930 |
PCFOSTER NA FACEBOOK'u *KLIK*
> Mój Battlelog --> Battlelog
> Moje Konto League of Legends - LoLKing // LoLSkill
| i5 4570 | Gigabyte G1.Sniper B5 B85 | Patriot Viper III LP (2x4) 8GB 1600MHz CL10 | WD Caviar Blue 1TB | SilentiumPC Gladius M40 | ASUS DRW-24F1ST | SilentiumPC Deus G1 500w | Klawiatura: Razer BlackWidow Ultimate 2014 | Mysz: Sharkoon Drakonia | Podkładka: Sharkoon Drakonia | Słuchawki: Logitech G930 |
PCFOSTER NA FACEBOOK'u *KLIK*
Posted 20 November 2013 - 18:23
I przeskanuj też tym: Poradnik: Skanowanie systemu programem Malwarebytes Anti-Malware Free
Na forum daj raport.
Pokaż SMART: Poradnik: Odczytanie SMART dysku twardego
Daj temperatury z HWMonitor.
Jaki masz system?
/Na razie przeniosę do Win7.
Na forum daj raport.
Pokaż SMART: Poradnik: Odczytanie SMART dysku twardego
Daj temperatury z HWMonitor.
Jaki masz system?
/Na razie przeniosę do Win7.
Posted 21 November 2013 - 15:53
Ale wiecie co? Doszedłem do wniosku że komputer jest ok. Tylko musi być jakiś plik albo program który wysyła jakieś dane i na odwrót. Może znacie jakieś programy które pozwalają podwyższyć wydajność lub ją kontrolować albo taki co pokazuje jaki program np. Zmniejsza wydajność komputera itp?
Posted 22 November 2013 - 00:10
Wykonaj to co wyżej jest napisane + daj raport z punktu 4: Poradnik: Czyszczenie systemu za pomocą programu CCleaner
Posted 20 December 2013 - 15:03
Pan Kamilo, przyjaciel forum stara się Ci pomóc. Prześlij loga oraz skany, dzięki, którym wspólnie ustalimy w jaki sposób tracisz na wydajności w swoim systemie. Czytanie ze zrozumieniem się kłania Dodam od siebie kilka słów jak prześlesz to co jest nam potrzebne
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users