Witam,
jakiś miesiąc temu mój tata wyjechał i dał mi pod opiekę swojego laptopa toshiba. Ja, z racji tego, że nie chciałem m grzebać zbytnio w danych stworzyłem nowego użytkownika i pobrałem następujące rzeczy: steam i cs 1.6 ze steam oraz winarar z dobrych programów. Grałem tylko w cs 1.6 i odwiedzałem strony: facebook, youtube oraz sieć serwerów cs klik. Po miesiącu tata wrócił do do domu i od razu zauważył spadek wydajności nie tylko podczas obróbki zdjęć, ale również przy graniu przez mojego brata w minecrafta. Usunąłem więc tamtego użytkownika, przeskanowałem system avasteam, a następnie zainstalowałem avg antivirus i również przeskanowałem, lecz nic nie wykryły. Na dysku jest troche zdjęć, ale nie jest jakoś specjalnie zasyfiony. Da się coś z tym zrobić?
Dane kompa:
procek - intel core i5 2x 2.40 GHz
k. graficzna - nvidia geforce gt 525m
4gb ramu
2 dyski twarde - łącznie ok 500 gb
Z góry dziękuje za pomoc.
Ps. Format raczej nie wchodzi w grę, ponieważ komputer ma niecały rok, a jest na nim trochę ważnych danych.

Spadek wydajności komputera
Rozpoczęty przez siXer4, 28 wrz 2013 11:08
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 wrzesień 2013 - 11:08
Napisano 28 wrzesień 2013 - 11:16
Spróbuj zdefragmentować dysk twardy z systemem. O ile to NIE jest SSD.
AMD Phenom II 955
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Napisano 29 wrzesień 2013 - 16:48
Od siebie proponuje:
1. Odinstaluj antywirusa Avira
2. Odinstaluj niepotrzebne programy, dodatki - zobaczy czy nie ma czasami jakiś toolbar lub jakiś innych niepotrzebnych programów.
Czasami instalujesz je z innymi grami, programami.
3. Zaktualizuj system
4. Poradnik: Skanowanie systemu programem Malwarebytes Anti-Malware Free
5. Poradnik: Czyszczenie systemu za pomocą programu CCleaner - punkt 1, 2, 3, 5
6. Defragmentacja dysku programem Defraggler - podczas użycia wyłączyć wszystkie programy, nie używaj systemu i podłącz zasilanie!
Zobacz też czy czasami tych gier nie zainstalowałeś także na koncie taty, czyli instalując grę zainstalowałeś ją na wszystkich kontach.
1. Odinstaluj antywirusa Avira
2. Odinstaluj niepotrzebne programy, dodatki - zobaczy czy nie ma czasami jakiś toolbar lub jakiś innych niepotrzebnych programów.
Czasami instalujesz je z innymi grami, programami.
3. Zaktualizuj system
4. Poradnik: Skanowanie systemu programem Malwarebytes Anti-Malware Free
5. Poradnik: Czyszczenie systemu za pomocą programu CCleaner - punkt 1, 2, 3, 5
6. Defragmentacja dysku programem Defraggler - podczas użycia wyłączyć wszystkie programy, nie używaj systemu i podłącz zasilanie!
Zobacz też czy czasami tych gier nie zainstalowałeś także na koncie taty, czyli instalując grę zainstalowałeś ją na wszystkich kontach.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych