Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybierzcie dla mojego komputera Antywirusa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
80 odpowiedzi w tym temacie

#41 barteq

barteq
  • Użytkownicy
  • 121 postów

Napisano 18 listopad 2009 - 22:03

ciężko jest przedstawić różnice pomiędzy najlepszymi antywirusami. każdy ma innego kompa i inną konfigurację więc może być problem z doborem i podpowiedziami...
  • 0

#42 brokk

brokk
  • Użytkownicy
  • 153 postów

Napisano 08 grudzień 2009 - 23:02

dokładnie tak. nie da się na odległość podać tego jedynego AV. musisz tak naprawdę sam przetestowac i wybrac
  • 0

#43 barteq

barteq
  • Użytkownicy
  • 121 postów

Napisano 18 grudzień 2009 - 21:43

jeden będzie się jarał Gdatą, drugi natomiast Avastem... i nikt na to nie poradzi:P
  • 0

#44 heniu2005

heniu2005
  • Użytkownicy
  • 81 postów

Napisano 18 grudzień 2009 - 21:48

Ja polecam AVG - darmowy i nie muli kompa - przynajmniej u mnie, no i zawsze wykryje wirusa na czas.
  • 0

#45 brokk

brokk
  • Użytkownicy
  • 153 postów

Napisano 28 grudzień 2009 - 22:22

a co to niby ma znaczyć że wykryje wirusa na czas? jak już się dostanie do kompa? to ja serdecznie dziekuję ....
  • 0

#46 GGGUUUUMIIIIŚ

GGGUUUUMIIIIŚ
  • Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 19 styczeń 2010 - 11:38

Chciałbym abyscie pomogli wybrać dla mojego komputera darmowego antywirusa który mało zżera pamięci RAM i minimalnie obciąża system. Moja pamięć RAM to 512 MB
Kasperski NOD Avast który ?
Moze jakiś inny ?
Chodzi mi o pełną wersje
pomożecie?

Ja polecam F-Secure z właasnego doświadczenia. Jest szybki skuteczny i co najwazniejsze nie obciąża komputera co przy moim sprzęcie jest istotną kwestią.
  • 0

#47 akoon

akoon
  • Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 19 styczeń 2010 - 17:34

ja mam nowego F-secure'a - ponoć 70% lżejszy niż poprzedni, nie tak meczacy jak niektóre inne i na razie nie sprawial zadnych problemow... no i darmowy trial maja, takze mozesz sprobowac ze strony f-secure.pl...
  • 0

#48 brokk

brokk
  • Użytkownicy
  • 153 postów

Napisano 20 styczeń 2010 - 21:24

świetnie że jest lekki ale może jego skuteczność jest słaba. tylko tym może f się popisać?
  • 0

#49 akoon

akoon
  • Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 22 styczeń 2010 - 16:37

świetnie że jest lekki ale może jego skuteczność jest słaba. tylko tym może f się popisać?

pewnie, że nie. wspomnialem o lekkosci, bo duzo ludzi sie skarzy na mulace antywirusy, ale tez szybko i automatycznie skanuje, tworzy historie stron i blokuje niebezpieczne, tworzy osobista zapore, i ma z grubsza wszystkie funkcje, dajace bezpieczenstwo, jednoczesnie bedac lekkim.
  • 0

#50 StelioS

StelioS
  • Użytkownicy
  • 856 postów

Napisano 22 styczeń 2010 - 17:57

Chciałbym abyscie pomogli wybrać dla mojego komputera darmowego antywirusa który mało zżera pamięci RAM i minimalnie obciąża system. Moja pamięć RAM to 512 MB
Kasperski NOD Avast który ?
Moze jakiś inny ?
Chodzi mi o pełną wersje
pomożecie?

A od kiedy te antywirusy co wymieniłeś są darmowe?
Jeżeli darmowy i dobry antywirus to polecam ''Avira''
  • 0

#51 brokk

brokk
  • Użytkownicy
  • 153 postów

Napisano 22 styczeń 2010 - 22:26

pewnie, że nie. wspomnialem o lekkosci, bo duzo ludzi sie skarzy na mulace antywirusy, ale tez szybko i automatycznie skanuje, tworzy historie stron i blokuje niebezpieczne, tworzy osobista zapore, i ma z grubsza wszystkie funkcje, dajace bezpieczenstwo, jednoczesnie bedac lekkim.

świetnie a ile on kosztuje bi nie przypominam sobie zeby f była darmowa
  • 0

#52 barteq

barteq
  • Użytkownicy
  • 121 postów

Napisano 24 styczeń 2010 - 21:55

[ Dodano: 2009-10-13, 07:25 ]
A tutaj uźródła porównanie z Pandą (sory Fenris ;) )
http://security.nl/a...n_bovenaan.html

Kolego ten test jest prawie sprzed 2 lat! przecież to wieczność wśród antywirusów!! najpierw zastanów się co piszesz a później krytykuj innych! eehhh
  • 0

#53 kenaj1313

kenaj1313
  • Użytkownicy
  • 58 postów

Napisano 25 styczeń 2010 - 09:18

Trudno tak doradzic jaki jest najlepszy , miałem Avasta Nortona teraz mam KIS i z tych jest najlepszy.
  • 0

#54 akoon

akoon
  • Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 25 styczeń 2010 - 17:29

świetnie a ile on kosztuje bi nie przypominam sobie zeby f była darmowa

no nie. tutaj tak sie dyskusja rozszerzyla, ze polecacie nie tylko darmowe, dlatego wspomnialem. kosztuje 169zl/1 komp, 209/3 kompy, wiec zwlaszcza w tej drugiej opcji sie oplaca (mowie tu o pakiecie IS)
  • 0

#55 brokk

brokk
  • Użytkownicy
  • 153 postów

Napisano 25 styczeń 2010 - 21:59

209 zł to drogo, masz dla przykładu link
  • 0

#56 barteq

barteq
  • Użytkownicy
  • 121 postów

Napisano 26 styczeń 2010 - 18:46

czy tak drogo to bym nie powiedział... choć większość i tak darmowego softu używa...
  • 0

#57 brokk

brokk
  • Użytkownicy
  • 153 postów

Napisano 26 styczeń 2010 - 21:31

ale to jest spowodowane tym że ludzie nie mają pieniędzy :(
  • 0

#58 akoon

akoon
  • Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 27 styczeń 2010 - 22:13

ale to jest spowodowane tym że ludzie nie mają pieniędzy :(

no często tak, ale też tym, że "skoro można coś dostać za darmo, to po co płacić" (nawet za lepszą jakość, jak w przypadku antywirusów. jestem przekonany, że można się spierać o różne rzeczy, ale akurat płatne antywiry, takie jak ten wspomniany wyżej f-secure, są jednak chyba skuteczniejsze od darmowych)
  • 0

#59 Demerzel

Demerzel
  • Użytkownicy
  • 63 postów

Napisano 28 styczeń 2010 - 00:25

Sprzęt raczej nie do grania tym bardziej śmiech na kółkach rozważanie NOD EST itp....
UBUNTU, DEBIAN szybciej, bezpieczniej, niezawodnie i taniej bo za darmo....
  • 0

#60 Fenris

Fenris
  • Użytkownicy
  • 350 postów

Napisano 28 styczeń 2010 - 01:38

(...)jestem przekonany, że można się spierać o różne rzeczy, ale akurat płatne antywiry, takie jak ten wspomniany wyżej f-secure, są jednak chyba skuteczniejsze od darmowych)

Pakiety AV przede wszystkim oferują wszechstronną ochronę. Darmowe zazwyczaj chronią przed wirusami, trojanami, spyware, robakami...i w sumie nic ponad to. A jednak to nie wszystko, co nasz komputer może złapać
  • 0
Intel Core2Duo E7400-2.80GHz @ 3.80GHz Pentagram Karakorum
OCZ 4GB (2x2GB) 800MHz CL4 Reaper
Asus HD4870 512MB DDR5
MSI P45 NEO-F
Tacens Sagitta LUX
Chieftec Green Angel 500W

Są dwie grupy użytkowników: Ci, którzy robią kopie zapasowe i ci, którzy zaczną robić kopie zapasowe.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych