Skocz do zawartości


Zdjęcie

Rozwiązany: Jak usunąć zabezpieczenia Norton ConnectSafe?

norton norton connectsafe blokada

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Avi

Avi
  • Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 03 czerwiec 2014 - 14:18

Witam wszystkich,

 

mam problem z blokadą stron przez program Norton Connect Safe. Usunęłam ten program z komputera Cleanerem, sprawdzałam, czy go nie ma w procesach albo w dodatkach. Nie ma po nim ani śladu, ale dalej mi blokuje niektóre strony, w tym do oficjalnych stron gier komputerowych (co jest dla mnie nieporozumieniem). Ta blokada działa zarówno w chrome jak i firefoxie.

Ma ktoś na to jakąś poradę? :)


  • 0


#2 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 03 czerwiec 2014 - 15:54

A w "Odinstaluj program" jest? Wejdź na dysk C:\Program Files oraz z końcówką (x86) [Program Files (x86)] i sprawdź czy nie ma nic po tym programie. Do tego przez CCleaner przeczyść system i rejestr - punkt 2 oraz 3: Poradnik: Czyszczenie systemu za pomocą programu CCleaner. Wykonaj pełny skan: Poradnik: Skanowanie systemu programem Malwarebytes Anti-Malware Free


  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#3 mw_1975

mw_1975
  • Użytkownicy
  • 2535 postów

Napisano 05 czerwiec 2014 - 22:38

Jeśli rady Kamila nie pomogą (to się raczej nie zdarza :) ) to radzę zainstalować Nortona od nowa i wywalić poprzez panel Dodaj/Usuń programy.


  • 1
AMD Phenom II 955
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W

#4 Avi

Avi
  • Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 16 czerwiec 2014 - 10:31

Kamillo, zrobiłam wszystko, jak mi poradziłeś, drugi raz wyczyściłam komputer CCleanerem, zainstalowałam Malwarebytes'a i przeskanowałam nim cały system - niestety, Norton dalej blokuje mi strony. Lepiej pokażę to na przykładzie, grafika poniżej. Może zrobię tak, jak mi razi mw_1975, zainstaluję i odinstaluję ten program. Może to coś da.

 

Załączone pliki


  • 0

#5 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 17 czerwiec 2014 - 16:17

Ok, spróbuj.

W CCleaner jak możesz przejdź do zakładki Odinstaluj program i zapisz wszystko do pliku tekstowego, dodaj na forum jako załącznik.


  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#6 Avi

Avi
  • Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 24 czerwiec 2014 - 09:09

Proszę, jak widać, nie ma śladu po tym programie. Nawet na dezinstalacji zaznaczyłam opcję, by usunąć wszystkie ustawienia Nortona. A Norton blokuje, jak wcześniej blokował ;]

Załączone pliki


  • 0

#7 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 25 czerwiec 2014 - 13:38

Usuń to, zbędne:

McAfee Security Scan Plus    McAfee, Inc.    2014-06-08    10,2MB    3.8.150.1
Mozilla Maintenance Service    Mozilla    2014-05-10    341KB    29.0.1

Na tej stroniej co wchodzisz masz takie info:

Jeśli uważasz, że ta strona internetowa znajduje się w niewłaściwej kategorii, kliknij tutaj

Klikałaś tam? Co się pojawiło? Do tego przeszukaj na dysku C czy nie ma nic związanego z tym programem.

Dokładniej to szukasz w Program Files oraz Program Files (x86) [Pliki programów (x86)].


  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#8 Avi

Avi
  • Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 04 lipiec 2014 - 15:26

Usunęłam tamte pasożyty.

 

Po kliknięciu tamtego linka uruchamia się Microsoft Outlook, żebym napisała do nich email ;/

 

Zobaczę jeszcze z enty raz.


  • 0

#9 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 05 lipiec 2014 - 13:05

Szukałaś tutaj:

 

Do tego przeszukaj na dysku C czy nie ma nic związanego z tym programem.

Dokładniej to szukasz w Program Files oraz Program Files (x86) [Pliki programów (x86)].

 

Zobaczę jeszcze z enty raz.

 

:?:

 

Zobacz sobie jeszcze to: Removing Norton ConnectSafe settings on my computer

 

A na innym komputerze z tym samym połączeniem (czyli za pomocą routera itp.) jest dobrze?


  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#10 Avi

Avi
  • Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 12 lipiec 2014 - 15:19

Na innym komputerze nie ma tego problemu.

 

O, dziękuję za link. Może to pomoże :)


  • 0

#11 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 12 lipiec 2014 - 18:02

Pomogło?


  • 0

Pozdrawiam, Kamil


#12 Avi

Avi
  • Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 22 lipiec 2014 - 17:36

Dzięki śliczne!!! Udało się, jupi! :)


  • 0

#13 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 23 lipiec 2014 - 12:27

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.
Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.
  • 0

Pozdrawiam, Kamil




Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: norton, norton connectsafe, blokada

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych