Otóż. Przeglądarka Mozilla Firefox ładuje się bardzo długo (tylko po włączeniu systemu) i "odpala" ją wtedy dopiero wtedy, jak pamięć aplikacji (w menedżerze zadań mogę to sprawdzić) przekroczy 60 000 KB. I bardzo często przekracza 150 000 KB pamięci

Dodatkowo kontrolka (taka która świeci się na zielono, jak coś robi, a się nie świeci jak nic nie robi) po włączeniu systemu świeci się 5 minut i nie chce zgasnąć - dopiero po upływie tych 5 minut gaśnie na chwilę).
Oprócz tego gram na tej przeglądarce w gry Tanki Online, Nova Raider, Shakes&Fidget i Darkorbit (te gry chodzą na włączonym Flashu). Te wszystkie gry nie różnią się wymaganiami wg. mnie, a: wszystkie gry oprócz Tanków chodzą bardzo dobrze i szybko, a Tanki strasznie lagują (dodam, że arena tam chodzi na 2-5 FPS!)
To wszystko dzieje się na laptopie. Ma on 2 GB RAM-u i dwie re-instalki systemu (raz z powodu nie gasnącego monitu o "Jeden dysk wymaga sprawdzenia spójności danych..."

Nie wiem, dlaczego tak się dzieje. Co mam zrobić, żeby mój laptop znowu przyśpieszył, żeby Tanki chodziły płynnie, żeby przeglądarka internetowa nie ładowała się w nieskończoność?

Bardzo dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam