Skocz do zawartości

Zdjęcie

Router do 120zł

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

#21 Sev3k

Sev3k
  • Użytkownicy
  • 12 postów

Napisano 01 czerwiec 2012 - 17:52

w komórce
  • 0

#22 silent

silent
  • Użytkownicy
  • 771 postów

Napisano 01 czerwiec 2012 - 21:27

1. zamiast zamieszczać kilka postów jeden pod drugim - edytuj ten pierwszy. na dole każdego swojego postu masz ikonkę/przycisk edytuj
=====================================================================================================================================

ustalmy - LAN to twoja WEWNĘTRZNA sieć - ograniczenia transferu wynikają jedynie z ograniczeń sprzętowych - możliwości kart lan i wi-fi; najwolniejsze urządzenie w połączeniu ustala max.
transferu.
WAN/INTERNET to sieć w reszcie świata, udostępnia ci go provider. i generalnie on narzuca ci ograniczenia (zgodnie z umową).
od providera masz łącze 512k (tyle podałeś na początku) i to maksimum tego, co możesz udostępnić za pośrednictwem routera wszystkim urządzeniom w twojej sieci (LAN)
natomiast wewnątrz LAN możesz spodziewać się transferów na poziomie 100Mb (z taką prędkością przegrywać zdjęcia, filmy czy jakiekolwiek inne dane). więc komórka z urządzeniami w twojej sieci będzie miała transfer rzędu 100 Mb, ale jeżeli zechcesz skorzystać z internetu (WAN) to uzyskasz max 512k - bo tyle masz od providera.
np. zdjęcia/filmy z komórki na pc i w druga stronę -> transfer 100Mb; zdjęcia/filmy z internetu na komórkę/pc -> transfer 512k.

router może dzielić łącze, a nie je pomnażać.

jeżeli chcesz szybszego dostępu do sieci zmień warunki umowy lub/i providera

i mam wrażenie, że wątek zaczyna być OT
  • 1

#23 Sev3k

Sev3k
  • Użytkownicy
  • 12 postów

Napisano 02 czerwiec 2012 - 09:45

ja wiem że nie moge pomnozyc!!!!!!!!!!!

Dziekuje za wszelką pomoc.

Temat do zamknięcia.
  • 0