Skocz do zawartości

Zdjęcie

Antywirus

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
79 odpowiedzi w tym temacie

#41 barteq

barteq
  • Użytkownicy
  • 121 postów

Napisano 27 kwiecień 2009 - 21:22

sprzed kilku lat i wersja 2008?? chyba coś Ci się pomyliło kolego z tymi Pandami...:)
  • 0

#42 Metatron

Metatron
  • Użytkownicy
  • 84 postów

Napisano 27 kwiecień 2009 - 21:37

Cyfry nie te. Ale naprawdę potrafiła tak przymulić że szok. Podobnie kasperskiego za namową kolegi zainstalowałem też masakra była na takim kompie jeszcze gorsza wtedy do mnie rodzice jak włączali kompa wrzeszczeli że za dużo gówna naściągałem. Bo ponad 20 sek się włączał system w tym 12 pulpit .A z avastem nie mam problemów.
  • 0

#43 Fenris

Fenris
  • Użytkownicy
  • 350 postów

Napisano 27 kwiecień 2009 - 22:53

To wypróbuj nową wersję Pandy, jest różnica :) Zresztą KIS też może pochwalić się sporą poprawą w tej kwestii. Z Avastem kilka razy miałem do czynienia, kończyło się zawsze podobnie, dlatego nie wspominam tego Antywira zbyt pozytywnie:P
  • 0
Intel Core2Duo E7400-2.80GHz @ 3.80GHz Pentagram Karakorum
OCZ 4GB (2x2GB) 800MHz CL4 Reaper
Asus HD4870 512MB DDR5
MSI P45 NEO-F
Tacens Sagitta LUX
Chieftec Green Angel 500W

Są dwie grupy użytkowników: Ci, którzy robią kopie zapasowe i ci, którzy zaczną robić kopie zapasowe.

#44 brokk

brokk
  • Użytkownicy
  • 153 postów

Napisano 29 kwiecień 2009 - 21:39

o ile dobrze kojarze to poprzednine wersje strasznie zamulały kompa. Ja mam z 2009 i jakoś jest wszystko ok. kopma nie zamula
  • 0

#45 akoon

akoon
  • Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 27 styczeń 2010 - 22:17

Jakiego antywira i dlaczego właśnie tego używacie? Jaki was zawiódł. Czy planujecie lub testujecie coś nowego?

Ja kończę właśnie trial F-secure 2010 i jestem zadowolony ze skuteczności i szybkości. no i z tego, że program "znika" na kompie i nie przypomina co 5 minut, że koniecznie coś muszę zrobić, tylko sam to robi:P chyba zakupię...
  • 0

#46 Demerzel

Demerzel
  • Użytkownicy
  • 63 postów

Napisano 28 styczeń 2010 - 00:15

Cyrk na kółkach! Najlepszy najtańszy naj.... Najlepszy jest brak programu antywirusowego. System Linux, lepiej szybciej i niezawodnie a do tego bez kłopotów z wirusami.
Dobra dobra, darujcie sobie biadolenie jaki to trudny i w ogóle niefunkcjonalny jak nie wiecie o czym mówicie.
  • 0

#47 brokk

brokk
  • Użytkownicy
  • 153 postów

Napisano 28 styczeń 2010 - 15:57

poczekaj niech tylko linux bedzie tak popularny jak Windows wtedy zosbaczy jaki jest dziurawy i jak szybko będziesz uciekał od tego systemu
  • 0

#48 Demerzel

Demerzel
  • Użytkownicy
  • 63 postów

Napisano 28 styczeń 2010 - 16:19

Brokk, poczytaj zanim zaczniesz pisać głupoty. Linux jest popularny jako serwer w wielu firmach. Wiele z nich ma serwery LAMP i nie tylko bez żadnych szczególnych zabezpieczeń i nie mają problemów.
Windowsów jako serwery używa się tam gdzie kierownik niema pojęcia o sprawie a uważa się za mądrale albo tam gdzie niema innego wyjścia ze względu na specyficzne oprogramowanie.
  • 0

#49 barteq

barteq
  • Użytkownicy
  • 121 postów

Napisano 28 styczeń 2010 - 21:05

nie porównój winshita do linuxa - w firmach, których znajduje się serwer z linuxem są zabezpieczenia i utrudniają dostanie się do niego...
  • 0

#50 Demerzel

Demerzel
  • Użytkownicy
  • 63 postów

Napisano 28 styczeń 2010 - 22:51

Mylisz się, część firm faktycznie tak robi. Widziałem jednak wiele instalacji od "domowych " różniących się tylko brakiem środowiska graficznego. Systemy te po prostu działały bez problemów.
  • 0

#51 brokk

brokk
  • Użytkownicy
  • 153 postów

Napisano 29 styczeń 2010 - 22:18

ale jak zaczną się ataki to linux tez moze sie okazac ze jest dziurawy. ja nie pamietam zeby pojawiło się cos na linuxa. moge sie mylić
  • 0

#52 Demerzel

Demerzel
  • Użytkownicy
  • 63 postów

Napisano 29 styczeń 2010 - 22:47

Mylisz się bo nie znasz tematyki. Poprawki bezpieczeństwa dla stabilnych wersji systemów pokazują się ciągle(Debian z obserwacji jakieś 2 tygodniowo +/- większość to raczej poprawki pracy niż bezpieczeństwa i różnice przed i po instalacji niezauważalne). Dziury są usuwane w przeciągu godzin.
Już pisałem gdzieś na tym forum, że Linux prócz podstawowej struktury ma już gotowe rozwiązania większego kalibru. Na ten czas zbędne w użyciu domowym a i nie wszyscy na serwerach używaja SELinux GRSecurity.
PS. SĄ WIRUSY na Linuksa ale stanowią jedynie dowód koncepcji że eis da. Poza informacja o ich istnieniu nigdy nie trafiłem na nic poważniejszego.
  • 0

#53 brokk

brokk
  • Użytkownicy
  • 153 postów

Napisano 30 styczeń 2010 - 21:23

gdzie kolwiek bym nie czytał zawsze pojawia się ze linux nie ma zadyn dziur itd. ale powiedzmy sobie szczerze. tak naprawdę nie ma żadnych poważnych wariatów. ja nie słysze że jest takie zagrożenie dla linuxa. windowsa je ma ponieważ jest on bardziej popularny
  • 0

#54 Demerzel

Demerzel
  • Użytkownicy
  • 63 postów

Napisano 30 styczeń 2010 - 21:38

Masz mały problem z pojęciami. Ja tutaj upraszczam, Linux to w uproszczeniu xogr, MySQL BIND itp itd.. Jak przestaniesz patrzeć na Linuksa a poszukasz dziur konkretnych elementów znajdziesz listy już usuniętych z informacja co kiedy gdzie.
W kółko powtarzasz o popularności. Arbitralnie stwierdzasz że w tedy Linux będzie jak sito.. Cóż bezmyślność nie jest karalna, kiedyś krążyły poglądy że czarni nie widzą w nocy. Albo że słowianie to rasa niższa..... Twój pogląd opiera się na identycznych zasadach rozumowania,
  • 0

#55 barteq

barteq
  • Użytkownicy
  • 121 postów

Napisano 30 styczeń 2010 - 21:41

ej chłopaki wyluzujcie - każdy inaczej patrzy na Linuxa - użytkownik i obserwator:)
  • 0

#56 Demerzel

Demerzel
  • Użytkownicy
  • 63 postów

Napisano 30 styczeń 2010 - 22:12

Kiedyś mówiono że ziemia jest płaska tak właśnie "obserwator" widzi Linuksa. Poza tym, że głupota jest nie uleczalna, dyskusja zrobiła sie całkiem całkiem. =P
  • 0

#57 Fenris

Fenris
  • Użytkownicy
  • 350 postów

Napisano 31 styczeń 2010 - 18:52

Demerzel, rozumiem że czujesz się wyjątkowy, bo masz linuxa. Muszę Ciebie zmartwić, też mam zainstalowanego (Ubuntu), a nie jest to jedyna dystrybucja, na której pracowałem/instalowałem, więc mam jakieś nikłe pojęcie o linuxie:P. Ubliżanie innym w trakcie dyskusji to zazwyczaj oznaka braku argumentów, lub wychowania (czasami i tego i tego). Linuxowi daleko do szwajcarskiego sera, ale to nie znaczy, że jest idealny i nie do sforsowania. Jak każdy bardziej złożony program posiada dziury i temu nie zaprzeczysz
  • 0
Intel Core2Duo E7400-2.80GHz @ 3.80GHz Pentagram Karakorum
OCZ 4GB (2x2GB) 800MHz CL4 Reaper
Asus HD4870 512MB DDR5
MSI P45 NEO-F
Tacens Sagitta LUX
Chieftec Green Angel 500W

Są dwie grupy użytkowników: Ci, którzy robią kopie zapasowe i ci, którzy zaczną robić kopie zapasowe.

#58 Demerzel

Demerzel
  • Użytkownicy
  • 63 postów

Napisano 31 styczeń 2010 - 19:00

Co wybierzesz do przelewania wody?
Sito czy wiadro, nawet z dziurą wielkości małego palca?
To jest wybór między Windowsem a Linuksem.
Tobie brak argumentów, nie mi. Z Linuksa korzysta na tyle wielu, że nie jest to powód do wyjątkowości... Tyle, że większości mi zresztą też niedobrze się robi przy dyskusjach gdzie ciągle wypływa "Windows najlepszy". Padł 100 razy od wirusów ale "Windows najlepszy".
Powiedz mi, czy istoty które wywołały 2 wojny światowe, polowania na czarownice..
Istoty które wierzą w rzeczy na które niema najmniejszego dowodu można uważać za mądre?
Nawet małpę nauczysz wykonywać czynności za żetony które wymieni na przysmaki. Czy praca za żetony czegoś Ci nie przypomina?
  • 0

#59 masder

masder
  • Użytkownicy
  • 12 postów

Napisano 06 luty 2010 - 18:00

Jakiego antywira i dlaczego właśnie tego używacie? Jaki was zawiódł. Czy planujecie lub testujecie coś nowego?

korzystałem z wielu AV. NOD32, kaspersky, norton, McAfee. teraz mam F-Secure'a 2010 i jestem z niego chyba najbardziej zadowolony. wydaje mi się, że działa najsprawniej. dodatkowo ma funkcję In the Cloud, która mam nadzieję sprawdza się :) tzn jak narazie, program wszystkie wirusy blokował, natomiast nie wiem ile puścił. miesiąc temu robiłem logi i były czyste. ;) a z poprzednich AV to mogę jeszcze polecić noda i mcafee.
  • 0

#60 Evon

Evon
  • Użytkownicy
  • 862 postów

Napisano 06 luty 2010 - 19:52

Fenris napisał/a:

korzystałem z wielu AV. NOD32, kaspersky, norton, McAfee. teraz mam F-Secure'a 2010 i jestem z niego chyba najbardziej zadowolony. wydaje mi się, że działa najsprawniej. dodatkowo ma funkcję In the Cloud, która mam nadzieję sprawdza się :) tzn jak narazie, program wszystkie wirusy blokował, natomiast nie wiem ile puścił. miesiąc temu robiłem logi i były czyste. a z poprzednich AV to mogę jeszcze polecić noda i mcafee.

- Koleś nie w temacie ^^

Ja myślę że linux jest równie dobry jak windows, kto co woli, na windowsie mnie się pracuje lepiej. ale Linux jest dobry, nigdy na linuxie nic nie złapałem.
Ale co do tego że czujesz sie wyjątkowy to muszę się zgodzić, Bo mało kto udziela się tutaj spod linuxa.. Ja zawsze moge wpaśc z PS3 albo splashTOP'a też =] Pozdrawiam..
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych