Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wyłącza się komputer

• Zamknięty Temat jest zamknięty
53 odpowiedzi w tym temacie

#41 Holtra

Holtra
  • Użytkownicy
  • 21 postów

Napisano 22 luty 2009 - 18:44

Taki wyskoczył komunikat:

Pressing "Delete" or emptying your "Recycle Bin"- or even "Formatting" your disk simply does not work- the sensitive material can still be detected. If you don't use Evidence Eeleminator your PC is "A ticking Time Bomb waiting to go off".

Mój komputer jest bombą, która ma wybuchnąć :). O co chodzi?
  • 0

#42 Evon

Evon
  • Użytkownicy
  • 862 postów

Napisano 22 luty 2009 - 18:55

Chyba serwis się przyda :)

z tego co wiem, To u ciebie na komputerze istnieją jakieś wrażliwe pliki. Usunięcie, Wyczyszczenie kosza a nawet Format nie pomogą ;/
  • 0

#43 Vicious Jack

Vicious Jack
  • Użytkownicy
  • 750 postów

Napisano 23 luty 2009 - 13:12

A pomyslal ktos o braku Service Packa 3 na kompie szanownego kolegi? SP3 naprawia, powiedzialbym, wszystkie problemy nierozwiazywalne bez niego ;] wiecie o co mi biega.
Hmm... ja stawiam na SP3/krytyczne latki systemowe.

Ewentualnie:
moze w biosie grzebales i tak sobie nagrabiles? Biosie motherboardu oczywiscie.

Evon:
Mozna inaczej: Skan antywirem, defragmentacja, format, windows+SP3 i latki, defragmentacja, skan antywirem. Ja tak robie i bardzo rzadko napotykam "zonki" w kompie

HA! I czesciowo mialem racje! Proszę bardzo uważnie przeczytać ten topic i problem sie rozwiaze (angielski wymagany):
http://www.velocityr...rtup-codes.html
  • 0
Gigabyte 970-UD3, AMD Phenom II X4 955, Gigabyte Radeon HD6770, 2x2GB GoodRam PC1600, Seagate Barracuda 1TB, OCz 500W, Windows 7 Pro 64-bit, Realtek RTL8139 50mbps, SE Xperia X10i

#44 Holtra

Holtra
  • Użytkownicy
  • 21 postów

Napisano 23 luty 2009 - 17:14

Nostradami, co to Twoim zdaniem należy teraz zrobić? Muszę poczytać te angielską wersję jeszcze, ale podejrzewam że to mi wiele nie pomoże, bo nie znam się na zagadnieniach związanych z systemem XP i BIOS-em.

Pozdro
  • 0

#45 Vicious Jack

Vicious Jack
  • Użytkownicy
  • 750 postów

Napisano 23 luty 2009 - 18:40

"Try booting your computer into Safe Mode or into Last Known Good
Configuration. You can select these from the Windows XP Startup Menu
which you access by rapidly tapping the F8 key during the initial
stages of the computer startup, beginning just as soon as the first
information of any kind shows on the screen.

If you can get the computer to start in Safe Mode then use System
Restore to set it back to the most recent restore point that is prior
to the onset of the problem, and also ensure that you remove any and
all new hardware that was just installed, at least until you can get
updated drivers for it."

W skrocie:
Odpal kompa w trybie awaryjnym i sprobuj przywrocic Ostatnie Dobre Ustawienia (F8 podczas wlaczania kompa). W trybie awaryjnym XP sprobuj wlaczyc Przywracanie systemu. Przywroc go ostatniego mozliwego punktu, przed ktorym nie bylo tego zonka i PO ktorym byly instalowane sterowniki/drivery/update'y systemu.

EDIT:
Sprawdzalem na wiekszosci for angielskich mozliwosc rozwiazania tego i podobnych zonkow. Inne mozliwe przyczyny/rozwiazania:
- zły sterownik karty graficznej. Wywal obecny i zainstaluj najnowszy
- bawiles sie biosem motherboardu? a moze trojanek/wirusek/malwarek sie bawil? Wejdz na strone producenta plyty glownej i sciagnij najnowszego biosa. PRZECZYTAJ instrukcje jego instalacji zanim cokolwiek zrobisz
- w trybie awaryjnym poszukaj folderu z plikami tymczasowymi (zwykle C:\Windows\Temp). Wejdz w folder i wyczysc go do zera. Usun wszystko, co sie w nim znajduje.
- brak service packa 3. Sciagnij go z windowsupdate.com i zainstaluj
- niedokonczona instalacja latek krytycznych systemu. Zdefragmentuj kompa, sformatuj go, zainstaluj wszystko, co potrzebuje dzisiejszy XP
- wada nabyta plyty glownej - niestety... do wymiany, ew. reklamacja
- skoki napiecia (w co osobiscie nie wierze)... kup lepszy zasilacz
  • 0
Gigabyte 970-UD3, AMD Phenom II X4 955, Gigabyte Radeon HD6770, 2x2GB GoodRam PC1600, Seagate Barracuda 1TB, OCz 500W, Windows 7 Pro 64-bit, Realtek RTL8139 50mbps, SE Xperia X10i

#46 Holtra

Holtra
  • Użytkownicy
  • 21 postów

Napisano 23 luty 2009 - 22:18

Dzięki za informacje, ale jednak ja sobie z tym nie poradzę :) Pozostaje skorzystanie z serwisu. Nigdy nic podobnego nie robilem. Na Biosie się zupelnie nie znam.

Pozdro i dzięki raz jeszcze
  • 0

#47 Vicious Jack

Vicious Jack
  • Użytkownicy
  • 750 postów

Napisano 23 luty 2009 - 22:39

Uwierz, ze ja tez :570: Ale kilka razy uratowalem kompa dzieki szybkim, instynktownym decyzjom. Wystarczy miec pojecie o sprzecie komputerowym i lacze internetowe. W ten sposob rozwiaze sie 99% problemow. Twoj zonk jest wg mnie do "uleczenia" bez placenia jakiemus informatyczkowi za usluge.
  • 0

#48 kudlacz

kudlacz
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 18 marzec 2009 - 19:44

Witam mam problem kompurer niedawno kupiony sprawuje sie ok ale gasnie mi w grach po jakims czasie po prostu sie wylacza :P ...oto jego parametry POMOCY ..
http://www.allegro.p..._556874949.html
  • 0

#49 Mateusz

Mateusz

Redaktor naczelny

• Administratorzy
  • 1541 postów

Napisano 18 marzec 2009 - 19:52

Witam mam problem kompurer niedawno kupiony sprawuje sie ok ale gasnie mi w grach po jakims czasie po prostu sie wylacza :P ...oto jego parametry POMOCY ..
http://www.allegro.p..._556874949.html

Musisz sprawdzić temperatury, inaczej trudno coś ustalić...
  • 0
Dołącz PCFoster.pl na Facebooku: http://www.facebook.com/pcfosterpl :) Zapraszamy!

#50 musiak

musiak
  • Użytkownicy
  • 68 postów

Napisano 18 marzec 2009 - 21:19

zasilacz.. 460W
specjalnie produkowany dla tego allegrowicza... to on jest najprawdopodobniej winny temu zjawisku "ginącego obrazu w grze :P "

Takie set z allegro dostały miano zestawów biedronkowych.
  • 0

#51 kudlacz

kudlacz
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 20 marzec 2009 - 12:05

pokrecilem chlodzenie procka z 1200 obotow na 2200 wiatraka i juz nie gasnie jednak sciagnalem speedfana i srednie temperaury wg. niego to 60-68 stopi w grach .Jaka jest dopuszczalna temp dla q8200 ?czy powinienem zmieniac zasilacz i jk moge bardziej schlodzic komputer ?? ;)
  • 0

#52 Vicious Jack

Vicious Jack
  • Użytkownicy
  • 750 postów

Napisano 25 marzec 2009 - 00:35

Procesor masz czterordzeniowy. W stanie spoczynku każdy z nich osobno powinien mieć ok 48-53 stopnie. A ten zasilacz... mam wrażenie, że to Feel, tak jak zauważył Musiak 460W, czyli taki średniak. W grach faktycznie temperatury mogą sięgać 60-68 stopni. Jaka jest dopuszczalna temperatura niestety Ci nie powiem, gdyż nie wiem, ale mogę zapewnić, że nic się nie stanie poniżej 75 st. Możesz kupić nowy zasilacz, by zmniejszyć szanse popsucia się czegokolwiek, mogę polecić Ci Tracer 500W Silent, którego sam używam i inne powyżej 450W dobrych producentów, np. Tracer właśnie, Antec, Chieftec czy BeQuiet (oprócz Feel, ModeCom i ProComp). Chłodzić komputer możesz wodą, ciekłym azotem... ale na to trzeba mieć pieniądze i cierpliwość. Są specjalne obudowy do chłodzenia wodą (tutaj), ale one również są dosyć drogie. Możesz również zakupić dodatkowe wiatraczki i zamontować je wewnątrz obudowy, radiatory, porobić dziury w blasze czy po prostu otworzyć boczną klapę... Każdy sposób jest dobry. :)
  • 0

#53 kudlacz

kudlacz
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 03 kwiecień 2009 - 01:20

dzieki za wszelkie porady zmienie zasilacz i mam nadzieje ze to bedzie powodem gasniecia kompa ;P po zmianie dam znac czy to bylo przyczyna ..Dzieki za porade i pozdrawiam :)
  • 0

#54 Evon

Evon
  • Użytkownicy
  • 862 postów

Napisano 03 kwiecień 2009 - 11:56

Temat chyba do zamknięcia.

Dzięki za informacje, ale jednak ja sobie z tym nie poradzę :) Pozostaje skorzystanie z serwisu. Nigdy nic podobnego nie robilem. Na Biosie się zupelnie nie znam.

Pozdro i dzięki raz jeszcze

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych