Wyłącza się komputer
Napisano 22 luty 2009 - 18:44
Pressing "Delete" or emptying your "Recycle Bin"- or even "Formatting" your disk simply does not work- the sensitive material can still be detected. If you don't use Evidence Eeleminator your PC is "A ticking Time Bomb waiting to go off".
Mój komputer jest bombą, która ma wybuchnąć . O co chodzi?
Napisano 22 luty 2009 - 18:55
z tego co wiem, To u ciebie na komputerze istnieją jakieś wrażliwe pliki. Usunięcie, Wyczyszczenie kosza a nawet Format nie pomogą ;/
Napisano 23 luty 2009 - 13:12
Hmm... ja stawiam na SP3/krytyczne latki systemowe.
Ewentualnie:
moze w biosie grzebales i tak sobie nagrabiles? Biosie motherboardu oczywiscie.
Evon:
Mozna inaczej: Skan antywirem, defragmentacja, format, windows+SP3 i latki, defragmentacja, skan antywirem. Ja tak robie i bardzo rzadko napotykam "zonki" w kompie
HA! I czesciowo mialem racje! Proszę bardzo uważnie przeczytać ten topic i problem sie rozwiaze (angielski wymagany):
http://www.velocityr...rtup-codes.html
Napisano 23 luty 2009 - 17:14
Pozdro
Napisano 23 luty 2009 - 18:40
Configuration. You can select these from the Windows XP Startup Menu
which you access by rapidly tapping the F8 key during the initial
stages of the computer startup, beginning just as soon as the first
information of any kind shows on the screen.
If you can get the computer to start in Safe Mode then use System
Restore to set it back to the most recent restore point that is prior
to the onset of the problem, and also ensure that you remove any and
all new hardware that was just installed, at least until you can get
updated drivers for it."
W skrocie:
Odpal kompa w trybie awaryjnym i sprobuj przywrocic Ostatnie Dobre Ustawienia (F8 podczas wlaczania kompa). W trybie awaryjnym XP sprobuj wlaczyc Przywracanie systemu. Przywroc go ostatniego mozliwego punktu, przed ktorym nie bylo tego zonka i PO ktorym byly instalowane sterowniki/drivery/update'y systemu.
EDIT:
Sprawdzalem na wiekszosci for angielskich mozliwosc rozwiazania tego i podobnych zonkow. Inne mozliwe przyczyny/rozwiazania:
- zły sterownik karty graficznej. Wywal obecny i zainstaluj najnowszy
- bawiles sie biosem motherboardu? a moze trojanek/wirusek/malwarek sie bawil? Wejdz na strone producenta plyty glownej i sciagnij najnowszego biosa. PRZECZYTAJ instrukcje jego instalacji zanim cokolwiek zrobisz
- w trybie awaryjnym poszukaj folderu z plikami tymczasowymi (zwykle C:\Windows\Temp). Wejdz w folder i wyczysc go do zera. Usun wszystko, co sie w nim znajduje.
- brak service packa 3. Sciagnij go z windowsupdate.com i zainstaluj
- niedokonczona instalacja latek krytycznych systemu. Zdefragmentuj kompa, sformatuj go, zainstaluj wszystko, co potrzebuje dzisiejszy XP
- wada nabyta plyty glownej - niestety... do wymiany, ew. reklamacja
- skoki napiecia (w co osobiscie nie wierze)... kup lepszy zasilacz
Napisano 23 luty 2009 - 22:18
Pozdro i dzięki raz jeszcze
Napisano 23 luty 2009 - 22:39
Napisano 18 marzec 2009 - 19:44
http://www.allegro.p..._556874949.html
Napisano 18 marzec 2009 - 19:52
Witam mam problem kompurer niedawno kupiony sprawuje sie ok ale gasnie mi w grach po jakims czasie po prostu sie wylacza ...oto jego parametry POMOCY ..
http://www.allegro.p..._556874949.html
Musisz sprawdzić temperatury, inaczej trudno coś ustalić...
Napisano 18 marzec 2009 - 21:19
specjalnie produkowany dla tego allegrowicza... to on jest najprawdopodobniej winny temu zjawisku "ginącego obrazu w grze "
Takie set z allegro dostały miano zestawów biedronkowych.
Napisano 20 marzec 2009 - 12:05
Napisano 25 marzec 2009 - 00:35
Napisano 03 kwiecień 2009 - 01:20
Napisano 03 kwiecień 2009 - 11:56
Dzięki za informacje, ale jednak ja sobie z tym nie poradzę Pozostaje skorzystanie z serwisu. Nigdy nic podobnego nie robilem. Na Biosie się zupelnie nie znam.
Pozdro i dzięki raz jeszcze
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych