http://forumowiskopc.jcom.pl/index.php to jest moje forum ale nie mogę tam nic zrobić bo pisze ze nie mam uprawnień dlaczego;( przecież to moja strona chyba ze chodzi o to ze to się robi przez jakieś inne strony czy panele mógłby ktoś wyjaśnić ja zarządzać cała stroną
Wykonanie własnego forum internetowego
Napisano 05 wrzesień 2011 - 05:34
http://forumowiskopc.jcom.pl/index.php to jest moje forum ale nie mogę tam nic zrobić bo pisze ze nie mam uprawnień dlaczego;( przecież to moja strona chyba ze chodzi o to ze to się robi przez jakieś inne strony czy panele mógłby ktoś wyjaśnić ja zarządzać cała stroną
Napisano 05 wrzesień 2011 - 08:16
W razie czego:
Proces instalacji
Informacje o MyBB
Dokumentacja
Jak coś to pisz.
Napisano 05 wrzesień 2011 - 08:35
właśnie utworzyłem własna stronę pcforyms.jcom.pl na razie nie działa zrobiłem bazę danych na jcom.pl jeśli nazwa potrzebna napisać
mam MyBB i spolszczenie tez. Jak to teraz pododawać w jakiej kolejności i do jakich folderów. Mam program filezilla
Użytkownik victus edytował ten post 05 wrzesień 2011 - 08:56
Napisano 05 wrzesień 2011 - 09:13
W sumie nie trzeba było na nowo hostingu zakładać, tylko wyczyścić swój folder /htdocs.
Paczkę rozpakowujesz na dysku, następnie przez klienta wrzucasz wszystko do /htdocs, instalujesz,
Odblokowanie = po wrzuceniu paczki, usuwasz folder /htdocs/install lub tworzysz pusty plik (bez rozszerzenia) w /htdocs (pełna ścieżka pliku: /htdocs/lock [zauważ, że nie ma rozszerzenia]).
Logujesz się albo pod tym adresem (domena.jcom.pl/member.php?action=login) albo wstawiasz formularz logowania (wszystko dokumentacji) - to jeśli chodzi o logowanie użytkowników.
Żeby się zalogować jako główny administrator, robisz to przez adres domena.jcom.pl/admin/ (nazwa użytkownika i hasło, takie jak podawałeś podczas instalacji).
Grafiki/style.
Napisano 05 wrzesień 2011 - 09:23
Pamiętaj o nadaniu odpowiednim katalogom poprawnych uprawnień CHMOD. Dla przypomnienia:
inc/config.php – 666
inc/settings.php – 666
cache/ – 777
cache/themes/ – 777
uploads/ – 777
uploads/avatars/ – 777 o co w tym chodzi i jak to zrobić i czy to jest konieczne
Użytkownik victus edytował ten post 05 wrzesień 2011 - 09:24
Napisano 05 wrzesień 2011 - 10:50
Zawartość folderu "Upload" wrzucasz do /htdocs, jak zapyta czy zastąpić pliki, to zostaw akcję "Zmień", oraz zaznacz na dole okienka "Zawsze wykonuj tę akcję", przez co nie będziesz musiał tyle razy potwierdzać podmiany plików.
Prawa nadajesz po stronie serwera, na lokalizacji (np. inc/config.php), klikasz prawym przyciskiem myszy -> "Prawa pliku..." -> i tam najłatwiej wpisać odpowiednio "Wartość numeryczna" jaką trzeba.
Napisano 05 wrzesień 2011 - 12:41
Napisano 05 wrzesień 2011 - 12:57
Podaj adres do strony.
Napisano 05 wrzesień 2011 - 13:22
ja się loguje jako uzytkownik na ten link co podałeś to po zalogowaniu przezyca mnie na wasze forum a jak sie loguje na te drugie to jest fajnie wejde w configuration wyskoczy ze musze sie znów zalogować jak podał złe dane to wyskakuje ze zle a jak podam nazwe administrator i swoje hasło bo takią nazwe uzytkownika podałem na tej konfiguracji MyBB to po wcisniecu loguj czyszczą sie pola i ciagle jest to samo dlaczego:(
Napisano 05 wrzesień 2011 - 14:10
Napisano 05 wrzesień 2011 - 15:27
juz działa i jest gotowe http://www.pcforum.jcom.pl/ to jest juz konkretny adres a teraz pytania jak dodać jakies swoje style
Napisano 05 wrzesień 2011 - 16:07
jak zmienic wyglad/ukłąd strony itp
Użytkownik victus edytował ten post 05 wrzesień 2011 - 16:11
Napisano 05 wrzesień 2011 - 16:26
1. Tego poszukaj na forum MyBB.
2. Tak samo.
3. Na serwerze tworzysz folder np. downloads i tam wrzucasz pliki. Co do samego forum, to możliwe, że są już gotowe skrypty/dodatki, wystarczy poGooglować, ja zrobiłbym to na zasadzie zwyczajnego działu i kolejno tematów. Nie polecam jednak wrzucać plików, które można znaleźć już w sieci na swój serwer, zaczniesz go przeciążać przez co spadnie jego wydajność.
Napisano 05 wrzesień 2011 - 17:39
Napisano 05 wrzesień 2011 - 17:50
2. Linki do stron lub do pliku na serwerze.
3. Copyright raczej(?) musi zostać. Resztę znajdziesz na necie, wystarczy poszukać
4. Wykupić domenę.
5. Dodać stronę do Google, nawiązać kontakt z innymi serwisami i wymienić się linkami, powprowadzać adres strony do darmowych katalogów
Napisano 05 wrzesień 2011 - 18:35
Napisano 05 wrzesień 2011 - 22:34
Najłatwiej zarabiać z Google AdSense, jednak takich odpowiedników jest mnóstwo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty