Jak zaktualizować BIOS?
Started by shadow, 03 Aug 2011 21:54
43 replies to this topic
Posted 14 August 2011 - 14:12
A próbowałeś po prostu zainstalować najnowszy Service Pack albo spróbować narzędzia do naprawy systemu? Sprawdzałeś RAMy Memtestem?
http://support.micro...=839641&sd=RMVP
http://support.micro...=839641&sd=RMVP
Posted 14 August 2011 - 14:45
dobra, spróbuję zrobić aktualizację biosu
James: mógłbyś podać mi dokładną instrukcję..?
Moja płyta główna: BIOSTAR Group NF61S-M7
James: mógłbyś podać mi dokładną instrukcję..?
Moja płyta główna: BIOSTAR Group NF61S-M7
Posted 14 August 2011 - 20:55
Czyli próbowałeś?
Śmiesznie by było gdyby okazało się, że to składnik systemu nawala
BSOD podpowiada, że to może być problem z czytnikiem kart pamięci (?), pamięcią RAM (np. spróbuj zamienić kości miejscami), zainstalowanym niedawno Service Pack (przeważnie 2), lubi innym składnikiem.
Skoro system jest w stanie wywalić BSOD z takim info to warto spróbować sprawdzić czy problem nie siedzi gdzieś tutaj
Śmiesznie by było gdyby okazało się, że to składnik systemu nawala
BSOD podpowiada, że to może być problem z czytnikiem kart pamięci (?), pamięcią RAM (np. spróbuj zamienić kości miejscami), zainstalowanym niedawno Service Pack (przeważnie 2), lubi innym składnikiem.
Skoro system jest w stanie wywalić BSOD z takim info to warto spróbować sprawdzić czy problem nie siedzi gdzieś tutaj
Posted 16 August 2011 - 09:55
ramy sprawdzałem memtestem pod dosem wyszło ok.
zamieniłem kości ram miejscami i nic..
nie mam czytnika kart pamięci..
mam service pack 2
udało ci się odpalić wszystkie trzy linki które przesłałem..??
jak sprawdzić czy składnik systemu nawala??
zamieniłem kości ram miejscami i nic..
nie mam czytnika kart pamięci..
mam service pack 2
udało ci się odpalić wszystkie trzy linki które przesłałem..??
jak sprawdzić czy składnik systemu nawala??
Posted 16 August 2011 - 10:30
Tak, wszystkie trzy.
Mamy trop, takowy problem ponoć występuje czasami po zainstalowaniu Service Pack 2, jak dasz radę to spróbuj zainstalować SP3 i daj znać czy pomogło.
Jakiejś specjalnej metody nie ma, kod błędu BSOD może ewentualnie 'podpowiedzieć' co może być nie tak. Zazwyczaj jednak ta informacja pomaga
Mamy trop, takowy problem ponoć występuje czasami po zainstalowaniu Service Pack 2, jak dasz radę to spróbuj zainstalować SP3 i daj znać czy pomogło.
Jakiejś specjalnej metody nie ma, kod błędu BSOD może ewentualnie 'podpowiedzieć' co może być nie tak. Zazwyczaj jednak ta informacja pomaga
Posted 16 August 2011 - 10:51
jak zainstalować SP3??
Posted 16 August 2011 - 11:31
przed chwilą spróbowałem wejść do trybu awaryjnego i wywaliło mi ''instalator systemu windows xp nie może działać w trybie awaryjnym. nastąpi ponowne uruchomienie instalatora.''
Posted 16 August 2011 - 16:45
co masz na myśli?? jak to zrobić?? ..spróbować narzędzia do naprawy systemu
Posted 17 August 2011 - 10:23
nom spróbowałem zrobić tak jak piszesz i nic nie dało.. co jeszcze mogę zrobić??
Posted 20 August 2011 - 21:25
w zasadzie to prócz problemu z uruchomienie windowsa to mam jeszcze stary problem z włączaniem komputera..
może pomożecie..
może pomożecie..
Posted 22 August 2011 - 21:00
Moim zdaniem gdzieś zwarcie w środku jest.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users