Zamiennik dla uszkodzonego dysku twardego. HITACHI
Napisano 16 listopad 2016 - 11:21
Napisano 16 listopad 2016 - 11:22
Hey.
Jestem januszem technologii informatycznej i za pomocą internetu udało mi się dobrać do wnętrzności laptopa, który dawno powinien wylądować w hali zasłużonych, lecz z racji braku innego sprzętu muszę go wskrzesić. Udało mi się (chwała mi) wyciągnąć uszkodzony element, jakim jest dysk twardy. Niestety model wyszedł z mody, a nie za bardzo wiem, jak szukać zamiennika, by komputer dało się uruchomić.
Model to: HTS541612J9SA00
Jakby mnie ktoś palcem wskazał, gdzie owy zamiennik kupię. To po pomyśle o tej osobie skręcając kompa.
Napisano 16 listopad 2016 - 19:10
szukaj dysku o rozmiarach nie większych niż 100x70x9.5 (podobno takie są tego hitachi) 2,5", SATA. oryginalny ma 5400 RPM - możesz szukać szybszego (ale może być bardziej prądożerny i głośniejszy. i bardziej się grzać) oryginał to 120GB pojemności - bez większych problemów można znaleźć o większej pojemności. SATA.. w zamienniku może być SATA, ew. SATAII. Trójka też, ale warto, zeby miała zworę do zmiany standardu na SATA (I).
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: dysk twardy, pomoc, zamiennik, HITACHI
Sprzęt (Hardware) →
Pozostałe urządzenia →
Zewnętrzny dysk twardy Windows 11 nagle przestał działaćNapisany przez Bielecki69, 25 kwi 2024 dysk twardy, Windows 11, hdd, raw i 1 więcej |
|
|||
Sprzęt (Hardware) →
Zestawy komputerowe →
Marzenie młodości [5200zł] PC gamingNapisany przez Mattbor, 07 lis 2017 pomoc |
|
|||
Sprzęt (Hardware) →
Procesory, płyty główne i RAMy →
Problem z ramemNapisany przez RavenPL230, 05 sie 2017 ram, problem, pomoc |
|
|||
Sprzęt (Hardware) →
Pozostałe urządzenia →
Test dysku twardego programem HD Tune PRO 5.60Napisany przez rafik12135, 26 kwi 2017 Dysk twardy, problem, test i 2 więcej |
|
|||
Sprzęt (Hardware) →
Pozostałe urządzenia →
Problem 100% zużycie dysku przez "proces" system (WIN_10)Napisany przez rekindorsz, 12 gru 2016 Dysk, Windows 10, Zużycie, 100% i 3 więcej |
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych