Witam jak w temacie z racji że , moje interfejsy na ty systemie są niewidoczne i nie pomaga wyłączenie podpisów sterowników i ręczna instalacja , aktualizacja do wind 10 też nie rozwiązała problemu , a żadne sterowniki od producentów tych interfejsów nie instalują się poprawnie ani na wind 8 i winds 10 .
Natomiast na starym leciwym już lapie z wind 7 wszystko chodzi bez problemu potrzebuję postawić windows 7, zakupiłem dwie wersje tego systemu home premium i profesional . pełna nazwa tableta Dell
Latitude ST Tablet 64 ssd dysk 2gb ram 1.8 ghz procesor
orginalnie wychodziły te tablety z windows 8 32 bit profesional, ale widziałem na yutube jak gościu prezentował go z przeinstalowanym z 8 na 7
. Mam kłopot jak dokonać ustawień w bios uefi aby puścił instalację z windows 7 32 z usb klucza . przygotowany pendrive z NTFS z windows 7 i sprawdzony poprawnie bootuje na laptopie z 7
.
W BIOS UEFI Ustawiłem:
Secure Boot ustawiłem Disable
Secure Boot Mode mam dwie opcie do wybrania 1 to Standard a 2 To Custom i mogę tylko się miedzy nimi przełączyć.
w Boot Sequence
> File Browser Add Boot option
>File Browser Del Boot option
Boot Option Priorities
Boot Option 1 < windows boot Manage
Boot Option 2 widzi usb klucz
windows 10 32 bit normalnie mi się zabootował gdy miałem go na kluczu usb z ustawieniami:
MBR dla UEFI, FAT32 i obraz iso
musi gdzieś być opcja przestawienia z Uefi na zwykły start z biosu , ale niewiem jak tego dokonać , i tu ukłon w stronę doświadczonych kolegów o pomoc.