Jump to content

Photo

Błędy żywieniowe - jakie popełniacie?

• Please log in to reply
25 replies to this topic

#1 janekweg

janekweg
  • Użytkownicy
  • 9 posts

Posted 01 June 2015 - 15:09

Pomyłki żywieniowe to prawdopodobnie najgorsze z możliwych, jakie można popełnić. Czy macie na nie jakieś rozwiązanie? Może jakaś porada? Chętnie posłucham bardziej fachowych. Nadmiernie późno konsumujemy, za mało owoców, zanadto dużo - jakie jeszcze błędy żywieniowe napotykacie u siebie lub swoich znajomych? Coś rzuca się Wam specjalnego w oczy? Pragnę uzupełnić braki wiedzy, wobec tego skonstruowałem ten wątek. Mam nadzieję, że wspomożecie oraz że wykluczę błędy dietetyczne, by błyskawicznie powrócić do formy po kontuzji.

daag
  • 0

#2 wojotez

wojotez
  • Użytkownicy
  • 8 posts

Posted 01 June 2015 - 16:23

Ćwiczenia i dieta to podwalina. Jednak jak niekiedy widzę, jak niektórzy pragną spalić bezużyteczne kilogramy, a po treningu sięgają po colę, batona czy też inne tego typu fast foody, to najzwyczajniej w świecie nie wytrzymuję. Błędy są przez to, że nie podchodzimy do ćwiczeń logicznie oraz poważnie. Jedz mniej, jedz zdrowo, nie smaż, nie jedz chemii i będzie przyzwoicie. W rzeczy samej nie trudno przestawić się na zdrowe żywienie. Trzeba wyłącznie chcieć.
zobacze też: auto-szyby
  • 0

#3 stachWRw

stachWRw
  • Użytkownicy
  • 8 posts

Posted 01 June 2015 - 16:45

Pozwalamy sobie na sekundy słabości oraz to właśnie najgorsze błędy w diecie. Pragniesz odnieść sukces, to pilnuj swojej woli. To nie prowadzi do niczego stosownego. Dlatego trzymaj się diety, doglądaj kcal, nie jedz słodyczy, a jeśli robisz masę, to proteina oraz białko. Dodaj do tego suplementy, ale także dobierz je rozsądnie, bo w pewnych momentach ręce opadają, jak słyszy się na siłowni kogoś, kto pochłania wszystko o trzy dawki za sporo. Będzie prawidłowo, podejdź do tematu przezornie a błędy sam wyeliminujesz.
kuferki na biżuterię
  • 0

#4 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 posts
  • LokalizacjaPasieka

Posted 01 June 2015 - 21:48

Jak reklamować stronę na forach w kilku prostych krokach:
1. Napisz na losowym forum post na losowy temat.
2. Wrzuć pod spodem niepozornego linka.
3. Zaloguj się na inne konto/poproś znajomych by logowali się, dopisywali swoje odpowiedzi i zamieszczali linki.
4. Powtarzaj krok trzeci do uzyskania satysfakcjonującego zaspamienia forum.
5. Ciesz się tymi kilkoma groszami wynikającymi z klikania w odnośnik.

• 0
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.

#5 blancza

blancza
  • Użytkownicy
  • 12 posts

Posted 19 July 2015 - 20:32

Ja mam problem ze słodyczami. Ćwiczę, jestem na diecie, ale bez ciacha sie nie obywa :(

• 0

#6 Shady

Shady
  • Użytkownicy
  • 186 posts
  • LokalizacjaBielsko-Biała

Posted 20 July 2015 - 19:22

Jak reklamować stronę na forach w kilku prostych krokach:
1. Napisz na losowym forum post na losowy temat.
2. Wrzuć pod spodem niepozornego linka.
3. Zaloguj się na inne konto/poproś znajomych by logowali się, dopisywali swoje odpowiedzi i zamieszczali linki.
4. Powtarzaj krok trzeci do uzyskania satysfakcjonującego zaspamienia forum.
5. Ciesz się tymi kilkoma groszami wynikającymi z klikania w odnośnik.

Dokładnie.. Miodek to dobrze opisał ;)

• 0

Nie jesteś silny​ wtedy gdy idzie​sz ulica w pięci​u i boi się cieb​ie jeden , lecz ​wtedy gdy idzies​z sam i boi się ​ciebie pięciu.

#7 Tymoteusz1

Tymoteusz1
  • Użytkownicy
  • 218 posts

Posted 21 September 2015 - 11:14

Jeśli macie problem ze słodyczami i przez to odkłada się trochę ciała, to warto jakoś temu zaradzić. Najlepsze na blokowani przyswajania dodatkowych tłuszczu w organizmie jest piperine. Naprawdę wystarczy kilka kroków, żeby schudnąć i czuć się lepiej. Wystarczy tylko te kroki podjąć.

• 0

#8 paprik

paprik
  • Użytkownicy
  • 25 posts

Posted 01 December 2015 - 08:51

Najgorsze jest to, że najczęściej wiemy jakie popełniamy błędy ale i tak ciężko nam z nimi skończyc. Moje grzechy są chyba dosyć standardowe:

- słodycze

- jedzenie późnym wieczorem

- nieregularne posiłki, często omijanie śniadania

Najbardziej bym chciał zrezygnować ze słodyczy ale będzie ciężko :). Obkupiłem się teraz w różne suszone owoce z tej listy i będę się próbował przestawić na nie zamiast kupnych słodyczy.

• 0

#9 Gino88

Gino88
  • Użytkownicy
  • 5 posts

Posted 20 October 2017 - 16:14

A czy uważacie, że np. takie nasiona konopi to dobre rozwiązanie? Ja się właśnie bardzo poważnie nad tym zastanawiam :)

• 0

#10 marchewkaa

marchewkaa
  • Użytkownicy
  • 47 posts

Posted 19 November 2017 - 19:55

Ciezko mi sie do tego odniesc, moze ktos inny bedzie mial wyrobione zdanie na ten temat. Natomiast wracajac do watku, najwazniejsze jest zachowanie pewnego balansu. Znacie pewnie powiedzienie "co za duzo, to nie zdrowo" i ja sie go staram trzymac. W diecie zmniejszym ilosc tluszczy prostych pochodzacych glownie z przetwarzanego pozywienia zamieniajac je na warzywa oraz owoce. Warto tez wspomniec, ze przy schorzeniach typu rozrost flory bakteryjnej trzeba podejsc do calej sprawy z zupelnie innej strony. Jesli kogos interesuje bardzie ta tematyka to zapraszam do tego wpisu - https://wylecz.to/pl...akteryjnej.html

• 0

#11 Kmiecic

Kmiecic
  • Użytkownicy
  • 6 posts

Posted 04 December 2017 - 13:08

Osobiscie jem zbyt duzo slodyczy, ciezko mi sie powstrzymac jak mam je w zasiegu reki. Tutaj chyba to tylko dobra samokontrola pomoze

• 0

#12 morell

morell
  • Użytkownicy
  • 8 posts

Posted 11 December 2017 - 14:45

Ja myślę, że warto w tym temacie popytać znajomych :) To się naprawdę zaskakująco często sprawdza :)

• 0

#13 superNorbert

superNorbert
  • Użytkownicy
  • 20 posts

Posted 06 February 2018 - 07:44

Wiele osób codziennie popełnia błędy żywieniowe. Może to wynikać z niewłaściwej wiedzy albo z przyzwyczajenia. Duże znaczenie ma to jak postrzegamy właściwą dietę i to na ile jesteśmy w stanie zrezygnować z pewnych nawyków.  Też kiedyś miałem taki problem, ale na pewnym etapie uświadomiłem sobie, że tutaj chodzi przede wszystkim o moje zdrowie. Gdy pojawia się nadwaga wówczas jedyną możliwością jest już tylko aktywność fizyczna i dobra dieta. Ja akurat nie mam nic przeciwko codziennym treningom więc wyjścia na siłownię traktuję jak rozrywkę. Odkąd zacząłem się odchudzać widzę znaczną poprawę w funkcjonowaniu całego organizmu. Od jakiegoś czasu przyjmuję również suplement diety Berrato. Trafiłem na niego w artykule na stronie Fabryki Siły http://www.fabrykasi...ie-efekty-sklad

Stosuję go już prawie miesiąc i widzę, że naprawdę działa. Tkanka tłuszczowa zmniejsza się zdecydowanie szybciej, efekty są widoczne już po kilkunastu dniach, co najlepsze mój apetyt został zahamowany, dzięki czemu nie mam już problemu z podjadaniem. 

• 0

#14 superNorbert

superNorbert
  • Użytkownicy
  • 20 posts

Posted 06 February 2018 - 07:44

Wiele osób codziennie popełnia błędy żywieniowe. Może to wynikać z niewłaściwej wiedzy albo z przyzwyczajenia. Duże znaczenie ma to jak postrzegamy właściwą dietę i to na ile jesteśmy w stanie zrezygnować z pewnych nawyków.  Też kiedyś miałem taki problem, ale na pewnym etapie uświadomiłem sobie, że tutaj chodzi przede wszystkim o moje zdrowie. Gdy pojawia się nadwaga wówczas jedyną możliwością jest już tylko aktywność fizyczna i dobra dieta. Ja akurat nie mam nic przeciwko codziennym treningom więc wyjścia na siłownię traktuję jak rozrywkę. Odkąd zacząłem się odchudzać widzę znaczną poprawę w funkcjonowaniu całego organizmu. Od jakiegoś czasu przyjmuję również suplement diety Berrato. Trafiłem na niego w artykule na stronie Fabryki Siły http://www.fabrykasi...ie-efekty-sklad

Stosuję go już prawie miesiąc i widzę, że naprawdę działa. Tkanka tłuszczowa zmniejsza się zdecydowanie szybciej, efekty są widoczne już po kilkunastu dniach, co najlepsze mój apetyt został zahamowany, dzięki czemu nie mam już problemu z podjadaniem. 

• 0

#15 mpire

mpire
  • Użytkownicy
  • 338 posts

Posted 23 February 2018 - 20:19

Niestety, ja przez wiele lat popełniałem jeden, duży błąd... Miałem celiakię, o czym nie wiedziałem i jadłem produkty niedozwolone, przez co bardzo cierpiałem. Żałuję, że nie wykonałem badań, które mogłyby ją wykryć (więcej informacji można o nich dowiedzieć się w laboratoriach genetycznych). 

• 0

#16 isabela

isabela
  • Użytkownicy
  • 1024 posts

Posted 22 October 2018 - 21:11

Powiem tak- moim największym błędem było po prostu ignorowanie nadciśnienia. Wiedziałam, że mam z tym problem, ale nie robiłam nic by to zmienić. Niestety wyniki się pogorszyły... I wtedy znalazłam artykuł z https://altruismonli...cisnienie-krwi/ , z którego dowiedziałam się co robić i co wykluczać, żeby ciśnienie było dużo niższe. I u mnie się udało, obyło się bez mocnych leków :)

• 0

#17 mpire

mpire
  • Użytkownicy
  • 338 posts

Posted 04 November 2018 - 18:30

Jeśli już o żywieniu mowa, to w jaki sposób postępujecie, gdy chcecie zgubić zbędne kilogramy? Czy poza stosowaniem diety i regularnymi ćwiczeniami, korzystacie z suplementów takich jak http://africanmango.pl które przyśpieszają proces spalania tkanki tłuszczowej, czy też nie?

• 0

#18 isabela

isabela
  • Użytkownicy
  • 1024 posts

Posted 30 August 2019 - 12:33

Świetnie, że poruszacie ten temat w końcu coraz więcej osób decyduje się na zdrowe odżywianie i chce tego przestrzegać. Dla mnie nie była to prosta kwestia. Największym moim problemem okazało się być nieustanne podjadanie. Z polecenia znajomej natrafiłam na stronę: https://ebakalland.pl/ i dowiedziałam się o zdrowych przekąskach tej firmy. Zdecydowałam się zamówić kilka rzeczy i powiem Wam,  że są naprawdę świetne! W końcu zaczęłam tracić na wadze i to z pomocą tych smakołyków. Mam nadzieję, że taka podpowiedź będzie przydatna dla kogoś z Was ;)

• 0

#19 andek

andek
  • Użytkownicy
  • 13 posts

Posted 14 September 2019 - 15:54

Odkąd korzystam z cateringu dietetycznego od https://nutridieta.p...awa-w-krakowie/ nie popełniam błędów. Jem 5 pełnych zbilansowanych posiłków. Posiłki mają odpowiednie mikro i makro elementy, nie muszę stosować dodatkowej suplementacji. W 3 miesiące schudłem 6,5 kg  :dance:

• 0

#20 Tymoteusz1

Tymoteusz1
  • Użytkownicy
  • 218 posts

Posted 18 October 2019 - 07:39

Oczywiscie, że tak! Przecież to, co jecie, ma ogromny wpływ na Wasze samopoczucie i kondycję Waszego organizmu. Właśnie dlatego o wiele lepiej przestawić się na takie jedzenie jak chociażby przetwory z buraków z https://sklep.vitapol.net To o wiele lepsze niż wrzucanie do swojego organizmu fast foodów i innych niezdrowych rzeczy.

• 0

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users