Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z poprawnym działaniem portów USB

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Er0

Er0
  • Użytkownicy
  • 7 postów
  • LokalizacjaCzęstochowa.

Napisano 01 czerwiec 2014 - 13:23

Witam. :)
Mam pewien problem. Gdy podłączam do komputera pendrivea lub tablet graficzny do jakiegokolwiek portu USB to komputer w ogóle nie widzi urządzenia. Co dziwne jeszcze 2 tygodnie temu podłączałem pendrivea do tego samego komputera i wszystko było ok. Nie jest to wina sprzętu bo gdy podłączam go do laptopa to wszystko śmiga a na PC tak jak by nie istniał. Tablet pokazuje, że jest ale niestety nie działa i to nie wina sterowników(na laptopie działa bez).
Port również nie jest winny bo gdy podłączam klawiature/mysz/telefon wszystko jest tak jak być powinno. Dzieje się tak na wszystkich portach w PC(2.0, 3.0).
Co gorsze wczoraj dysk przenośny działał normalnie, chciałem sprawdzić czy pen drive na tym porcie będzie działał więc odłączyłem dysk podłączyłem pendrivea i jak zobaczyłem, że nie przyniosło to oczekiwanych rezultatów na nowo podłączyłem dysk i teraz komputer nie widzi nawet dysku przenośnego. To troche problem bo nawet jak bym chciał zformatować skrzynkę to nie moge bo nie mam gdzie zgrać ważnych danych... ;/
Dodatkowo wczoraj zainstalowałem program DriverMax z nadzieją, że pomoże mi z tym problemem. Za jego pomocą zeskanowałem komputer w poszukiwaniu nowych sterowników i również za pomocą tego programy ściągnąłem i zainstalowałem sterowniki do "USB Root Hub" i dziś wchodząc w menedżer urządzeń a tam UXU6Eh7.png. Próbuje zaktualizować sterownik-nic to nie zmienia. Próbuje przywrócić-również bez skutku.
Ktoś wie czym może to być spowodowane ? Bardzo prosze o pomoc. :)
System Win7 32bity, pendrive kingstona 16gb, tablet-huion h410.

• 0

#2 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 01 czerwiec 2014 - 15:22

Pokaż screen z Menadżera urządzeń, rozwiń tam Kontrolery uniwersjalnej magistrali szeregowej.

Podaj model płyty głównej tego komputera.

Tablet pokazuje, że jest ale niestety nie działa i to nie wina sterowników(na laptopie działa bez).

Jak może działać bez.... Zainstalowały się automatycznie...

• 0

#3 Er0

Er0
  • Użytkownicy
  • 7 postów
  • LokalizacjaCzęstochowa.

Napisano 01 czerwiec 2014 - 16:09

Chodzi o to, że działa bez instalowania sterowników od producenta.

Trochę mieszałem w menadżerze urządzeń z tym Root Hubem i po restarcie systemu dysk przenośny zaczął działać. Moge teraz zformatować komputer, tylko nie wiem czy to coś zmieni.

Screen z menadżera:

Spoiler

Płyta główna to: msi 970a-g46

• 0

#4 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 01 czerwiec 2014 - 20:49

Pendrive = DT 101 G2, nie działa Ci tylko pendrive czy jeszcze coś podłączane na USB? Tablet?

Jakie niby sterowniki od producenta instalowałeś? Pobierz CCleaner i wykonaj punkt 4, czyli zapisz listę programów i dodaj na forum.

W Zarządzaniu komputerem wejdź w Zarządzanie dyskami i pokaż screen.

• 0

#5 mati12_14

mati12_14
  • Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 12 sierpień 2014 - 00:16

Nie jestem pewien,ale to może być po części problem z zasilaniem...Jeśli masz pod ręką hub usb z zewnętrznym zasilaniem to mógłbyś sprawdzić tą opcję
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych