Otóż mam taki problem zrobiło mi się coś takiego ze sterownikami w Menadzerze urządzeń: (zakreśliłem czerwną liną)

problem pojawił m.in. z:
- Roszerzony kontroler hosta do USB VIA
- Uniwersalny kontroler hosta USB VIA Rev 5 lub nowszy
- Realtek RTL8169/8110 Family Gigabit Ethernet NIC #2 (#2 - nie wiedzieć czemu wygląda jagbym miał dwa połączenia internetowe)
- Standardowy kontroler stacji dyskietek
Jak biorę we Właściwości zarówno standardowego kontrolera stacji dyskietek czy roszerzonego kontroler hosta do USB VIA jest taki oto komunikat:

podejrzewam że posypał się Chipset do płyty głównej VIA a że mam sterowniki które dostałem przy zakupie komputera to takie pytanie który sterownik Chipsetu wybrać:

oczywiście odinstaluje obecne sterowniki do płyty głównej i chipsetu i zainstaluje ponownie ale nie wiem które wybrać (oczywiście przeczyszcze rejestr ze starych sterowników, pobiorę nowsze sterowniki od producenta ze strony producenta i to wszystko zrobię ale proszę odpowiedzieć na powyżej postawione pytanie). Aha a tak wygląda jak wchodzę w Połączenia seciowe jak to naprawić aby było tylko jedne połączenie sieciowe..?

Oczywiście sprawdzę czy nie mam wirusów, robaków ani wszelkiego złośliwego oprogramowania w systemie
Proszę o odpowiedzi na powyżej postawione pytania. Z góry dziękuje za pomoc.
Specyfikacja sprzętu:
Płyta główna: ASUS P5VD2-VM/S P4M900 SATA2 LAN RAID VGA uATX
Procesor: Intel Dual Core E2160 1,80GHz/800MHz 1MB LGA BOX
Karta Grafiki: ATI Radeon HD 4550
Karta Seciowa: Realtek RTL8169/8110 Family Gigabit Ethernet NIC
RAM: 2GB (2x1024 - Samsung)
HDD: Samsung HD250HJ 250GB 8MB SATA2
Zasilacz: ATX-Fortron 300PNF ATX12V 300W PFC
Napęd: DVD LG GH20NS10
BIOS: Award (05/11/07)
Jeszcze raz proszę o odpowiedzi na postawione pytania:
1. Który sterownik do chipsetu płyty głównej wybrać (zrzut ekranu powyżej)
2. Jak z Połączenie lokalne 2 zrobić Połączenie lokalne (zrzut ekranu powyżej)
3. Jak naprawić sterowniki w Menadzerze Urządzeń (zrzut ekranu też powyżej)
Dziękuje i pozdrawiam.