Mam nadzieję, że to właściwy dział.
Mam problem z pojawiającym się błędem i komunikatem o treści: Program Proces hosta systemu Windows (Rundll32) przestał działać. Pojawia się on zawsze kiedy np. próbuję wgrać zdjęcia na fb lub skopiować zdjęcie znalezione w Internecie do programu graficznego. W innych sytuacjach się nie pojawia jak na razie.
Co można z tym zrobić ?
Program Proces hosta systemu Windows (Rundll32) przestał działać
Rozpoczęty przez ddx, 16 cze 2013 13:12
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 czerwiec 2013 - 13:12
Napisano 16 czerwiec 2013 - 22:06
Od kiedy występuje ten problem? Jeśli od nie dawna spróbuj tego: Poradnik: Przywracanie systemu Windows XP/Vista/7
Masz zainstalowane Service Pack 1 i Service Pack 2 dla systemu Windows Vista + pozostałe aktualizacje z Windows Update?
Jeśli nie masz to bierz się za aktualizacje. Po aktualizacji wykonaj:
1. W wiersz polecenia wpisz:
2. W wierszu polecenia wpisz sfc /scannow - czekaj na koniec skanowania
3. Zaktualizuj antywirusa
4. Przeczyść system i rejestr: Poradnik: Czyszczenie systemu za pomocą programu CCleaner
Napisz jakie masz kodeki?
Masz zainstalowane Service Pack 1 i Service Pack 2 dla systemu Windows Vista + pozostałe aktualizacje z Windows Update?
Jeśli nie masz to bierz się za aktualizacje. Po aktualizacji wykonaj:
1. W wiersz polecenia wpisz:
Każde osobno naciskając ENTER.regsvr32 /u lmpgvd.ax
regsvr32 /u lmpgspl.ax
regsvr32 /u lmpgad.ax
2. W wierszu polecenia wpisz sfc /scannow - czekaj na koniec skanowania
3. Zaktualizuj antywirusa
4. Przeczyść system i rejestr: Poradnik: Czyszczenie systemu za pomocą programu CCleaner
Napisz jakie masz kodeki?
Napisano 18 czerwiec 2013 - 12:21
Dzięki za próbę pomocy, ale już przestało się pojawiać odkąd usunęłam z dysku film. To chyba coś z kodekami.
Napisano 18 czerwiec 2013 - 21:57
Przy Vista to często występowało to z SP1, jak nie masz SP1 i SP2 to zainstaluj + pozostałe aktualizacje z Windows Update
Nie zaszkodzi też zaktualizować programów, wtyczek i przeczyść system CCleaner. W razie czego pisz.
Nie zaszkodzi też zaktualizować programów, wtyczek i przeczyść system CCleaner. W razie czego pisz.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych