Jump to content

Photo

Aplikacja iPlusa podczas włączania zawiesza komputer

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 vivahate

vivahate
  • Użytkownicy
  • 14 posts

Posted 22 May 2013 - 21:16

Z góry przepraszam, jeśli umieściłam tego posta w złej grupie!

W każdym razie, mam internet z Plusa. Program zawsze włącza się przy starcie komputera i nigdy nie było z tym problemu. Jednak od jakiegoś czasu notorycznie zawiesza mi komputer. W ciągu dzisiejszego dnia musiałam resetować laptopa 4 razy, co pewnie nie wpływa dobrze na jego kondycję.
Jakieś pomysły dlaczego tak się dzieje i co począć, żeby wszystko wróciło do normy? :)
  • 0

#2 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 22 May 2013 - 22:03

Przez co się łączysz? Przez modem? Podaj jaki to modem? Zacina się tylko przy starcie? Czy i podczas normalnego użytkowania? Zawiesza się cały system?

Pobierz najpierw program CCleaner i najnowszą aplikacje iPlus Manager 2.2

Odinstaluj tą aplikacje i sterowniki do modemu (jeśli jest), usuń też połączenie sieciowe, które masz aktualnie aktywne.
Przeczyść system i rejestr CCleaner: Poradnik: Czyszczenie systemu za pomocą programu CCleaner - możesz też dać raport z punktu 5.
Podłącz modem, zainstaluj aplikację, sterownik powinien się sam zainstalować (osobno albo z aplikacją).

Następnie dla pewności wykonaj pełne skanowanie systemu Malwarebytes Anti-Malware Free - przed skanem wykonaj aktualizacje programu i bazy wirusów.
Jeśli program coś znajdzie usunąć. Pliki zostaną przeniesione do kwarantanny.
Należy wejść z zakładkę "Kwarantanna" i usunąć wszystko, zgodzić się na uruchomienie systemu.
Wklej końcowy raport na forum.
  • 0

#3 vivahate

vivahate
  • Użytkownicy
  • 14 posts

Posted 10 June 2013 - 15:30

Dobrze, dziękuję bardzo :)
Osobiście jestem przerażona tym planem działania, ale dam sobie radę! W każdym razie odrobię to za jakiś czas, więc na wynik proszę jeszcze poczekać.

Pozdrawiam, Jowita
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users