Od jakiś 3-4 dni mam problem z niechcianym spamem w mojej przeglądarce internetowej (Chrome). Otóż w nowych kartach co jakiś czas wyświetlają mi się denerwujące reklamy. Sądziłam, że to może być jakiś program który ściągnęłam i przy jego instalacji dostałam w "prezencie" jakiś inny wywołujący ten spam, ale po przywróceniu ustawień wcześniejszych w moim komputerze nic się nie zmieniło. AdBlock też nie pomógł. To samo miałam na innej przeglądarce (Operze).
Da się tego jakoś pozbyć?

Problem z niechcianym spamem/reklamami
Started by lenna, 19 Apr 2013 08:34
2 replies to this topic
Posted 19 April 2013 - 08:34
Posted 19 April 2013 - 11:21
Wejdź może w programy w windowsie i zobacz czy nie masz tam zainstalowane jakieś aplikacji której nie znasz lub nie kojarzysz.
Posted 19 April 2013 - 12:32
Wykonaj pełne skanowanie systemu Malwarebytes Anti-Malware Free - przed skanem wykonaj aktualizacje programu i bazy wirusów.
Jeśli program coś znajdzie usunąć. Pliki zostaną przeniesione do kwarantanny.
Należy wejść z zakładkę "Kwarantanna" i usunąć wszystko, zgodzić się na uruchomienie systemu.
Na końcu pokaż raport ze skanowania na forum.
Po skanowaniu wykonaj z tego poradnika: Poradnik: Czyszczenie systemu za pomocą programu CCleaner
Punkt 1, 2, 3, 4, 5. Z punktu 4 i 5 daj raporty. Z punktu 5 daj też raport z zakładki przeglądarek.
Jeśli program coś znajdzie usunąć. Pliki zostaną przeniesione do kwarantanny.
Należy wejść z zakładkę "Kwarantanna" i usunąć wszystko, zgodzić się na uruchomienie systemu.
Na końcu pokaż raport ze skanowania na forum.
Po skanowaniu wykonaj z tego poradnika: Poradnik: Czyszczenie systemu za pomocą programu CCleaner
Punkt 1, 2, 3, 4, 5. Z punktu 4 i 5 daj raporty. Z punktu 5 daj też raport z zakładki przeglądarek.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users