Skocz do zawartości

Zdjęcie

Przekonaj siÄ™ kto wie lepiej!

• Zaloguj siÄ™, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#21 -UU-Bartek

-UU-Bartek
  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 22 czerwiec 2009 - 09:54

Dostałem zapytanie czy taka praktyka polecania w powyższym konkursie jest dozwolona.
Odpowiadam: TAK, jeśli jest odpowiednio uzasadniona.

Uwaga: Jest to przedostatnia publikacja wyników konkursu! Następna pojawi się wyjątkowo nie w poniedziałek, lecz w środę (1 lipca) ok godz. 13:00. Wtedy to podamy ostateczne wyniki, kto wygrał w konkursie. Zachęcam zatem do aktywności!!!

W tym tygodniu na pierwszym miejscu plasuje siÄ™ Khayyin z 113 punktami
Drugie miejsce zajmuje ARTUR z 106 punktami
Trzecie i kolejne miejsca wyglÄ…dajÄ… identycznie jak w poprzednim tygodniu.
  • 0

#22 Gringo

Gringo
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 23 czerwiec 2009 - 11:19

Popieram: docent

Cena: Åšrednia

Skuteczność: ~80%

Obsługa programu: Prosta

Jak oceniasz dodatkowe funkcje programu (Firewall, AntiSpam, Kontrola rodzicielska, Webfilter): dobrze

Opisz swoimi słowami co sądzisz o programie antywirusowym G DATA?
Według mnie docent celnie podsumował program, choć jego ocena skuteczności jest dla mnie troszeczkę za niska. Ja sam uważam, że G DATA jest porównywalny chociażby z ESET Smart Security 4, którego obecnie używam. Wydaje mi się jednak, że jeśli bym był zmuszony do zmiany antywirusa to pewnie moim nowym programem byłby właśnie G DATA.
  • 0

#23 Grzybu

Grzybu
  • Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 25 czerwiec 2009 - 13:20

Skuteczność: 90%

Jak oceniasz dodatkowe funkcje programu (Firewall, AntiSpam, Kontrola rodzicielska, Webfilter): dobrze

Spędziłem 15 dni z tym programem i muszę stwierdzić, że zapewnia on pełną ochronę komputera praktycznie przed wszystkimi istniejącymi zagrożeniami. Nie polecam go jednak tym wszystkim, którzy mają starsze komputery, bo wtedy normalan praca systemu będzie okupiona straszną czkawką systemu.

Minusy:
Trzeba mieć naprawdę szybkie łącze, aby cały proces ochrony odbywał się płynnie. Wysoka ochrona bardzo spowalnia łącze. Zawsze jednak można zmienić ochronę na niską i wtedy wszystko jest normalnie. Niestety antywirus posiada wysokie wymagania systemowe. Poprawnie pracuje dopiero z Dual Core i Quad Core. Natomiast na starszym sprzęcie może być problem z płynną pracą systemu.
Innym minusem jest długie uaktualnienia baz wirusów i aktualizacja programu zaraz po instalacji. Dobrze, że tylko za pierwszym razem trwa to tak długo.

Plusy:
Program instaluje się intuicyjnie, równie łatwo się go obsługuje. Firewall pyta tylko jednokrotnie o blokowane, bądź przepuszczenie danej strony. Skanowanie dysków trwa krótko. Cogodzinna aktualizacja sygnatur wirusów, bez wiedzy użytkownika. Dwa niezależne skanery antywirusowe. Możliwa bardzo dokładna ochrona podczas surfowania po internecie.

Więcej na temat antywirusa GDATY można przeczytać, na moim blogu w pierwszej lub drugiej części testu.
  • 0
Pozdrawiam Michal 8) Zapraszam na mojego bloga i ºycz?? przyjemnej lektury.

#24 BecuÅ›

BecuÅ›
  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 26 czerwiec 2009 - 12:26

Popieram: Tyniu
Skuteczność: 85%
Jak oceniasz dodatkowe funkcje programu (Firewall, AntiSpam, Kontrola rodzicielska, Webfilter): Dobrze
Sądzę, że program jest bardzo dobry. Obsługa jest bardzo prosta. Ochrona również stoi na wysokim poziomie.
  • 0

#25 Michal

Michal

Michal

• Guests
  • 1386 postów
  • LokalizacjaRybnik

Napisano 27 czerwiec 2009 - 14:26

Grzybu, Świetnie opisałeś na forum. Na swojej stronce jeszcze lepiej z przyjemnością czytało mi się twoją publikacje. :)
Becuś, Szkoda że tak mało napisałeś

Komputer świat w teście na najlepsze programy antywirusowe stwierdził że G DATA wypadła najlepiej co widać w wykresie poniżej ;)
Dołączona grafika
Pełna publikacja na ten temat znajduje się TU
  • 0
Dołączona grafika
Dołącz do fanów PCFoster.pl na Facebooku. Zapraszamy!

#26 -UU-Bartek

-UU-Bartek
  • Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 01 lipiec 2009 - 14:34

Dziękujemy wszystkim za aktywność w konkursie!!!
Poniżej przedstawiam wyniki 'boju'. Przypominam zwycięzcy zdobywają ufundowane przez światowego producenta oprogramowania antywirusowego G DATA Software programy G DATA InternetSecurity 2009 z bezpłatną aktualizacją do wersji 2010 (już dostępnej! która jako ciekawostka bije na głowy poprzednie wersje pod względem wykrywalności i mniejszej zasobożerności). Program jest w wersji BOX i posiada roczną licencję. Dodatkowo wysyłamy szczegółowe informacje dostępny wyłącznie dziennikarzom, byście mogli dogłębnie poznać tajniki reszty oprogramowania produkowanego przez G DATĘ.

Jeszcze raz GRATULUJĘ!!!
Wygrani, po otrzymaniu produktu możecie w tym wątku napisać parę słów komentarza, recenzji co do wersji pełnej :)

LISTA 5 najlepszych:
1' miejsce: Khayyin z 115 punktami
2' miejsce: ARTUR z 106 punktami
3' miejsce: docent z 104 punktami
4' oraz 5' miejsce zajmujÄ… ex aequo mcfly oraz Tyniu z 102 punktami

Wygrani proszeni są o przesłanie do mnie jako prywatną wiadomość swoich danych kontaktowych.
W razie pytań, proszę pisać na adres kwatera@usta-usta.pl
Pozdrawiam!!!
  • 0

#27 mivosh

mivosh

Tak właśnie wyglądam ;D

• Użytkownicy
  • 1231 postów
  • LokalizacjaKoszalin

Napisano 01 lipiec 2009 - 15:22

Gratulacje dla zwycięzców. :)
  • 0

#28 Michal

Michal

Michal

• Guests
  • 1386 postów
  • LokalizacjaRybnik

Napisano 10 lipiec 2009 - 10:17

Ja już mam !

Właśnie dostałem oprogramowanie G DATA wraz z spora dokumentacją. ^_^:):)
  • 0
Dołączona grafika
Dołącz do fanów PCFoster.pl na Facebooku. Zapraszamy!

#29 ARTUR

ARTUR
  • Użytkownicy
  • 111 postów

Napisano 10 lipiec 2009 - 10:40

Do mnie też przed chwilą doszło:)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych