Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ocena strony o lotnictwie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

#21 magik092

magik092
  • Użytkownicy
  • 1555 postów

Napisano 05 luty 2013 - 10:42

To tak: faktycznie dokładnie o IE mi chodzi, jednak warto zainstalować operę, chrome, mozillę, safari i netscape, potem kolejno sprawdzać (+IE) i się dowiesz jak to wygląda z grubsza :P
Tak, do pliku index trzeba by wstawić warunek, który przekieruje nieszczęśników posiadających przeglądarki z ery dinozaurów.
Co do kodu to działa to tak, działa to tak jak podejrzewasz, skrypt w zależności od rozmiarów (szerokości) okna użytkownika ładuje jeden z plików (css_800.css, css_1024.css, css_1440.css, css_1680.css i plik css_1920.css) CSS ze stylami, każdy plik byłby pod inną rozdzielczość.
Co do CSS i ogólnie edukacji w tym kierunku polecam stronkę kurshtml.edu.pl.

Pozdrawiam.
  • 0

Dołączona grafika

#22 Michał890

Michał890
  • Użytkownicy
  • 16 postów

Napisano 06 luty 2013 - 15:48

Poszukiwałem skryptu który gdzieś mi zaginął na dysku, a nigdzie go w formie gotowca nie mogę znaleźć. Otóż czy szanowny kolega ma taki javascript który po wykryciu starej przeglądarki przekierowuje automatycznie na określoną stronę? Przepraszam że zadaje być może zbyt banalne pytanie ale szukałem tego naprawdę dłuuuugo.... A co do tych stylów .css co do rozdzielczości to nadal nie umiem zastosować tego no ale będe się starał jakoś do tego dojść samodzielnie.... szkoda że nie zawsze można iść na łatwiznę, najwyżej poproszę kolegę o wytłumaczenie ale to już w na prawdę skrajnym wypadku.... Przeglądarki do testów ściągnąłem prze-różne i na razie wszystko ok poza tym nieszczęsnym IE :)
  • 0

#23 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 06 luty 2013 - 17:44

Hmm... zobacz to: http://browser-updat.../pl/index.html#
  • 1

#24 Michał890

Michał890
  • Użytkownicy
  • 16 postów

Napisano 06 luty 2013 - 22:14

Kamilo generalnie chodziło mi o skrypt który zrobi przekierowanie na moją własną stronkę informacyjną...
Lecz to co mi podałeś jest super, dziękuje Ci bardzo:-) Już zastosowałem Twoją poradę. Jeszcze tylko dostosowanie rozdzielczości i będzie git. Aczkolwiek nie mam pojęcia bladego na tą chwilę jak to zrobić...
Chciałbym żebyście porównali układ głównej strony z http://polishbirds.cba.pl/atc.html , przebudowałem w ten sposób dużą część strony... swoim osobistym zdaniem uznałem że wygląda dużo lepiej niż poprzednio... chcę poznać waszą opinię
  • 0

#25 Programmer

Programmer
  • Użytkownicy
  • 64 postów
  • LokalizacjaPolitechnika

Napisano 18 luty 2013 - 20:55

Do autora tematu...

na cba bardzo dobrze sprawuje sie wordpress... i to na nim oparł bym stronę. Darmowy, bardzo prosty i dobrze wyglądający - Ponad 1 600 darmowych skórek. Aktualnie masz fajne treści ale strona wygląda jak za czasów windows 98 : ) Popracuj nad wyglądem wizualnym by strona nie odbiegała standardem od dzisiejszych pospolitych stron. Pozdrawiam
  • 0

#26 Michał890

Michał890
  • Użytkownicy
  • 16 postów

Napisano 27 marzec 2013 - 20:25

Odświeżyłem stronę, teraz wygląda myślę że zupełnie inaczej, przybyło również sporo treści (ciekawych dla zainteresowanych tematyką). Zapraszam was do odwiedzenia oraz napisania w tym miejscu waszych cennych dla mnie opinii.

www.polishbirds.cba.pl

Pozdrawiam
  • 0

#27 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 27 marzec 2013 - 23:56

Tam co te samoloty i ptaki lecą to dociąg do końca ten pasek.
Jak jedną kolumnę masz do końca tła i z drugą zrób to samo (sidebar)
Te reklamy co są po bokach daj na środek, może lepiej będzie to wyglądać (te pod sidebar)
I zmieniłbym całkowicie tło co masz napisane te newsy - w ogóle nie pasuje tutaj.
  • 0

#28 Michał890

Michał890
  • Użytkownicy
  • 16 postów

Napisano 30 marzec 2013 - 19:47

Zastanawiam się nad tłem pod newsy ale nic mi na razie nie przychodzi do głowy. Wymysliłem że trzeba zrobić "jakąś" stopkę. Z tym "dociąg pasek" to nie wiem bo to znów moje zamierzone działanie... :)
  • 0

#29 magik092

magik092
  • Użytkownicy
  • 1555 postów

Napisano 01 kwiecień 2013 - 10:24

Może i celowy zabieg ale "z zewnątrz" wygląda jakby coś się "rozjechało" :P
Dołączona grafika

Jak już masz taki typowy artykuł (np. ten) to przyciski nawigacji trzymaj na górze.
  • 0

Dołączona grafika

#30 Michał890

Michał890
  • Użytkownicy
  • 16 postów

Napisano 04 kwiecień 2013 - 15:14

Witaj magik, miło że doradzasz dalej dzięki Tobie "troszkę" już poprawiłem. Ale do rzeczy... zmieniłem banner, zmieniłem troszkę styl, nad tłem pod newsy nadal mam "burzę mózgu", oceńcie sami.... Przyciski nawigacji dać na górę? Oki przerobię to na pewno z czasem.
  • 0

#31 magik092

magik092
  • Użytkownicy
  • 1555 postów

Napisano 07 kwiecień 2013 - 19:26

Idzie to w dobrym kierunku, już jest cacy :D
  • 0

Dołączona grafika

#32 Michał890

Michał890
  • Użytkownicy
  • 16 postów

Napisano 10 kwiecień 2013 - 10:53

Miło słyszeć że się poprawia... motywujące słowa:) Skupiłem się ostatnio nad rozwijaniem treści merytorycznej, co do Twojej uwagi na temat menu na górze typowego artykułu powstały trzy pomysły z których chyba ten - http://polishbirds.cba.pl/B737.html wydaje mi się najlepszy. Pozostałe dwa pomysły to porobić na górze tej wielkości obrazki z odnośnikami tyle że bez tego "wstecz" a od razu kategoraimi chronologicznie czyli w tym wypadku np. Strona główna/Lotnictwo cywilne/Samoloty komunikacyjne/ ... a ostatni pomysł (myślę że raczej bezsensowny) zrobić we flash pasek z odnośnikami.... Co poradzicie?
  • 0

#33 Michał890

Michał890
  • Użytkownicy
  • 16 postów

Napisano 07 maj 2013 - 20:50

A co sądzicie o wyglądzie tego forum: www.forum.polishbirds.cba.pl ?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych