zobaczcie i oceńcie:-)
Rozpoczęty przez Geo_geo, 22 maj 2009 22:25
31 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 maj 2009 - 17:37
po prostu niech da ci wypróbować laptop , rób co tam chcesz z nim robić i zobacz ile trzyma , na oko się nie da wycenić

Napisano 25 maj 2009 - 11:56
no i jestem, no i kupilem no i uzywam, no i sie zamartwiam, haha:-) kupilem za 350 zl, eh... wczoraj sprawdzalem wszystko bylo ok, a dzisiaj pracuje na nim 2 godziny i juz jest caly goracy z lewej strony, a chyba grzac sie nie powinien, eh...
co jest na rzeczy?:-)

Napisano 25 maj 2009 - 13:37
Na stole jest taki ciepły, czy w np. w łóżku, na dywanie ?
Zajrzyj przez tą siatkę z której dmucha ciepłe powietrze czy jest czysta, widać coś przez nią, wentylator działa ?
Zajrzyj przez tą siatkę z której dmucha ciepłe powietrze czy jest czysta, widać coś przez nią, wentylator działa ?
C2D e8400 @ 3.6GHz, Zalman 7700 Cu, Geforce XFX 250gts, 6gb ramu, 2x Dell P2210, SpacePilot Pro
Napisano 25 maj 2009 - 14:01
no fakt, ze jak jest na stole czy na jakims blacie to jest zimniejszy niz jak jest na kolanach czy tez na dywanie, ale to mormalne:-) Jednak nawet jesli jest na stole jest cieply, nie az tak, ze parzy, ale jest cieplu:( poza tym wentylator chodzi glosno, nie znowu tak, ze wszystko sie trzesie, hehe, ale slychac go, a powinien troche ciszej chyba, prawie tak jakby go nie bylo powinien chodzic, co nie?
Napisano 25 maj 2009 - 14:43
Czyli zrobił cię trochę w konia , no bo prawda - powinien chodzić ciszej 
Ale to już jest kwestia wentylatorków w twoim notebooku , najlepiej jeśli masz taką możliwość to go wyczyść od środka ,może jest zakurzony .

Ale to już jest kwestia wentylatorków w twoim notebooku , najlepiej jeśli masz taką możliwość to go wyczyść od środka ,może jest zakurzony .

Napisano 25 maj 2009 - 14:58
czyli co odkrecic dol wyciagnac i przeczyscic czy moze odkurzaczem samochodowym tylko przylozyc, moze samo wyciagnie kurz, hehe:-) no napisalem do niego, moze on cos poradzi, bo jest w porzadku, takie rzeczy sie czuje, jak ktos chce Cie zrobic w konia:-) z drugiej jednak strony jak mowie, on nie chodzi znowu tak glosno jak czolg, przywyknac mozna, a w sumie za 350 zl to i tak za bezcen, jakby nie bylo:-) mnie tylko trapi czy jak jest cieply a nie caly zimny tak od razu to czy go nie trafi calkiem, bo wtedy to juz byloby nieciekawie:-) A Wasze sie w ogle grzeja, staja sie cieple> A jak tak to po jakim czasie ciaglego uzywania?:-)
Napisano 25 maj 2009 - 15:24
Zależy... W biosie jest ustawienie. Jeżeli ustawisz że ma się wyłączyć gdy procek ma 100C to się wyłączy jak będzie 100C A jak ustawisz że się ma wyłączyć jak będzie 60C to się wyłączy jak będzie 60C. Nie pamiętam do końca gdzie się to ustawiło ale chyba w zakładce "Hardware monitor"
Napisano 25 maj 2009 - 17:41
a jakies programy do pomiaru temperatury procka mi polecicie?:-)
Napisano 26 maj 2009 - 09:04
a powiedzcie mi jaka powinna byc srednia temperatura procka?:-) hehe a wpadlem na genialny pomysl, jakby do wylotu powietrza przylolzyc odkurzacz moze bym kurz stamtad wyciagnal, ale czy czego mi stamtąd nie wciągnie?:-)
Napisano 26 maj 2009 - 09:44
Spokojnie nic nie wyciągnie
Temperatura procka jeżeli nie będzie w stresie przekraczała 50-60C to jest okey.

Dołącz PCFoster.pl na Facebooku: http://www.facebook.com/pcfosterpl
Zapraszamy!

Napisano 26 maj 2009 - 09:51
teraz program Hmonitor wskazuje mi temprerature HDD 40 stopni, a pracuje na kompie ledwo godzine:( i i coeplawy jest ten komp, od srony wentylatora nie wiedziec czemu:-) chyba przyloze ten odkurzacz tam,moze kurz wyciagnie, moze cos sie polepszy, a wymianatakiego wentylatora, to jaki koszt? A no a moze byc inna przycyzna niz np. wentylator czy kurz?:_)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych