Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z instalacją oprogramowania i sterowników do Bluetooth BCM2045A

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bluetooth

Bluetooth
  • Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 15 grudzień 2013 - 11:30

Witam
Mam problem z instalacją urządzenia bluetooth na swój komputer. Jest to "Bluetooth BCM2045A". Podczas instalacji wyskakuje mi błąd "Failed to update Bluetooth Software", który widać na linku http://s1363.photobu...nt=1&sort=1&o=0

Nie mam pojęcia co robić, a potrzebne mi jest to urządzenie.

Jeśli ktoś miał ten problem lub wie, jak naprawić ten błąd to proszę o pomoc :)

Jeśli będzie potrzeba więcej informacji proszę pisać, to postaram się dodać :) Jeszcze dodam, że mam Windows XP(jeśli to coś da).

Bardzo proszę o pomoc!
  • 0

#2 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 15 grudzień 2013 - 22:49

Skąd pobrałeś sterownik? Masz zainstalowany SP3 dla WinXP? Instalowałeś wcześniej coś od tego Bluetooth?
Komunikat mówi: "Nie można zaktualizować oprogramowanie Bluetooth"

Spróbuj też sterowników Bluetooth BCM2045A vs Bluetooth BCM2045A
Albo skorzystaj z narzędzia Broadcom do aktualizacji sterowników.

W razie czego jakby sterowniki wyżej nie podziałały:
Podaj raport z punktu 4: Poradnik: Czyszczenie systemu za pomocą programu CCleaner
W Menedżerze urządzeń po podłączeniu Bluetooth masz jakiś wykrzyknik?
  • 0

#3 Bluetooth

Bluetooth
  • Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 19 grudzień 2013 - 22:25

Przepraszam, że nie odpowiadałem, ale nie miałem przez jakiś czas dostępu do internetu.

Próbowałem instalacji przez narzędzia Broadcom. Jednak właśnie to nie działa.
Te 2 podane przez Ciebie sterowniki też coś nie działają, wyskakuje takie coś http://www.fotosik.p...6dd8b3d3e5.html .

Żadnego wykrzyknika w menadżerze nie ma.
  • 0

#4 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 20 grudzień 2013 - 18:52

Jeśli nie masz wykrzyknika to nie znajduje Ci urządzenia.
Podłącz tego Bluetooth i wejdź w "Urządzenia i drukarki", zobacz czy tam się pojawił.
Później wejdź jeszcze raz w Menedżer urządzeń i wyszukaj nowe urządzenia.
Najlepiej pokaż screen z Menedżera urządzeń: Poradnik: Wykonywanie screena w systemie Windows

Spróbuj też uruchomić instalator jako administrator. Nie odpisałeś:

Skąd pobrałeś sterownik? Masz zainstalowany SP3 dla WinXP? Instalowałeś wcześniej coś od tego Bluetooth?
W razie czego jakby sterowniki wyżej nie podziałały:
Podaj raport z punktu 4: Poradnik: Czyszczenie systemu za pomocą programu CCleaner

• 0

#5 pixel

pixel
  • Użytkownicy
  • 93 postów

Napisano 21 grudzień 2013 - 19:44

I znów się Kamilu mylisz - brak wykrzyknika w DM nie oznacza nie wykrycia urządzenia.
Na pytanie nie musiał po raz drugi odpisywać gdyż zrobił to już w pierwszym poście. Czytaj ze zrozumieniem :)
  • 0

#6 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 21 grudzień 2013 - 20:33

Czytanie już poleciłem Ci w innym poście, tym razem też polecam. Jak najszybciej udaj się do biblioteki wypożyczyć książki.

Pytania, które zostały zadane w poście #2 i #4 nie znajdowały się w żadnym z postów autora.

Post #2: Pytania...

W Menedżerze urządzeń po podłączeniu Bluetooth masz jakiś wykrzyknik?

Gdzie odpowiedział tylko na pytanie odnoście Menedżera urządzeń.

W poście numer 3 jedynie powtórzyłem pytania, na które nie otrzymałem odpowiedzi.

I znów się Kamilu mylisz - brak wykrzyknika w DM nie oznacza nie wykrycia urządzenia.

Przeważnie wykryte urządzenie znajduje się w Menedżerze urządzeń pod wykrzyknikiem lub pod inną nazwą (w przypadku zainstalowania sterownika).
Brak tego w dużej mierze oznacza problem z wykryciem danego urządzenia lub sterownikami.
Jeśli u Ciebie jest inaczej to w dużej mierze się nie dziwie, jaki "informatyk" taki system.

Więc lepiej Ty naucz się czytać ze zrozumieniem i otwórz książkę, bo po świętach znowu zaczyna się szkoła.
  • 0

#7 Bluetooth

Bluetooth
  • Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 21 grudzień 2013 - 21:00

Dobrze, odpowiem na wszystkie wcześniejsze pytania żeby lepiej się dogadać...
SP3 mam zainstalowany. Wcześniej instalowałem to bluetooth i działało dobrze, po formacie jednak nie mogę dojść jak to od nowa prawidłowo zainstalować. Link podałem, skąd pobrałem sterownik.

Teraz wstawie screen z menadżera - http://www.fotosik.p...9a37cdd0c9.html

Jeśli jeszcze będą potrzebne jakieś informacje, proszę pytać :) Bardzo mi jest potrzebne to urządzenie, więc proszę o pomoc :)
  • 0

#8 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 21 grudzień 2013 - 22:32

Żadnego wykrzyknika w menadżerze nie ma.

Teraz wstawie screen z menadżera - http://www.fotosik.p...9a37cdd0c9.html

Dalej jesteś pewny, że nie ma żadnego wykrzyknika?

Sprawdź na początek czy nie masz zainstalowanego czegoś od tego Bluetooth w Dodaj/Usuń program.
W razie czego podaj raport z punktu 4: Poradnik: Czyszczenie systemu za pomocą programu CCleaner
Jeśli będzie to odinstaluj.

Spróbuj klika razy uruchomić to narzędzie z Broadcom i przekładać bluetooth w różne porty.
Spróbuj też zainstalować sterownik w trybie awaryjnym oraz wyłącz zabezpieczenia systemu w czasie instalacji (program antywirusowy, zapora itp.)

Znalazłem też tutaj sterownik: Pobierz (drugi link do pobrania) lub zaktualizować przez programy Device Doctor, DriverEasy, DriverMax (zostaw najlepiej na koniec)
Możesz też poszukać sterownika po ID: Poradnik: Jak zidentyfikować urządzenie, do którego chcemy zainstalować sterownik
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych