Jump to content


chevy's Content

There have been 7 items by chevy (Search limited from Thu, 24 Oct 19)


By content type

See this member's

Sort by                Order  

#85877 Problem z włączaniem się komputera.

Posted by chevy on 12 April 2015 - 02:08 in Obudowy, zasilacze, oraz chłodzenie

Witam. 

 

Jakiś czas temu (spory czas temu) kupiłem części do złożenia komputera i złożyłem go samodzielnie (wszystko w sygnaturze).

Od samego początku miałem z nim problem, ponieważ nie odpalał tak jak trzeba. Po kliknięciu przycisku power komputer zaczyna od razu świrować tzn. wentylator na procesorze chodzi na pełnych obrotach i co ciekawe, zasilacz wydaje dziwny dźwięk a mianowicie "cyka" . Czyli mówiąc po chłopsku robi cyk cyk cyk cyk. Gdy odepnę wszystko co jest podpięte na tylnym panelu i jeszcze raz kliknę na przycisk włączający komputer nagle tak jakby się resetował do normalnego i wszystko działa w porządku.   

Dodam, że podczas tego "świrowania" nic się nie wyświetla na ekranie. I wiem, że nie jest to wina procesora ani chłodzenia ponieważ wszystko jest tam wpięte perfekcyjnie i pasta jest rozsmarowana po całym procesorze. Raz już rozbierałem cały komputer aby sprawdzić czy "świrowanie" będzie się powtarzać i niestety się powtarza. 

 

Jak myślicie co to może być? Ja osobiście myślę, że to zasilacz i przypuszczam, że po porostu robi się jakieś zwarcie.

Mogę również dodać film jak to wszystko wygląda.

 

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.  :dance:




#81242 Komputer do nagrywania i gier za 4000zł z systemem

Posted by chevy on 28 July 2014 - 12:14 in Zestawy komputerowe

ja mam 8GB nigdy nie udało mi się wykorzystać więcej niż 5GB. 




#79608 100% zużycia procesora

Posted by chevy on 19 May 2014 - 12:38 in Procesory, płyty główne i RAMy

Czy podczas skanowania ten proces musi być włączony żeby go ten program wykrył ?



#79605 100% zużycia procesora

Posted by chevy on 18 May 2014 - 19:53 in Procesory, płyty główne i RAMy

proces dgen.exe od SYSTEMU. Włącza się co restart :)



#79563 100% zużycia procesora

Posted by chevy on 16 May 2014 - 14:12 in Procesory, płyty główne i RAMy

Nic mi się nie przycina, komputer chodzi normalnie. Tak samo w grach żadnego spadku FPS nie zauważyłem. Dodam jeszcze, że przy tych "100%" procesor ma 25 stopni.
Przy uruchamianiu gdy włączam to przez może 20sekund pokazuje jakieś 10% a po chwili momentalnie rośnie do 100%.

EDIT: Dzięki @Kamillo bardzo pomogłeś. Wyłączyłem proces który brał dokładnie 99. Teraz mam około 10% :)



#79549 100% zużycia procesora

Posted by chevy on 15 May 2014 - 19:52 in Procesory, płyty główne i RAMy

W procesach wszystkich nie ma nic co zużywało powyżej 200 000k



#79543 100% zużycia procesora

Posted by chevy on 15 May 2014 - 14:15 in Procesory, płyty główne i RAMy

Witam. Mam od 2 dni problem. Bo przez cały czas mam 100% zużycia CPU. Sprawdzałem w procesach nie ma nic co by brało więcej niż 400k. Procesor mam 15 4570 i nie wiem co jest grane. Pomoże ktoś ?
Przesłać jakieś screeny czy coś ?