Moje dokumenty przy starcie systemu
Started by sobolorak, 01 May 2009 08:38
17 replies to this topic
Posted 01 May 2009 - 08:38
Witam wsyztskich
od jakiegoś czasu tj. pare miesiecy mam ów problem. Istnieje on tyle czasu gdyz nawet nie próbowałem znaleźć na niego rozwiązania, a teraz jak juz sie zalogowałem na forum komputerowym, pytam;)
no więc, włączam komputer, czekam na start systemu, loguje sie, i włącza mi sie pulpit ze wszystkimi ikonami, wszystko jak powinno być. Tylko zawsze oprócz tego co zwykle powinno, włączają mi sie jeszcze 'moje dokumenty'. Jak zrobić żeby mi sie one ni włączały przy starcie windowsa?
Pozdro;)
od jakiegoś czasu tj. pare miesiecy mam ów problem. Istnieje on tyle czasu gdyz nawet nie próbowałem znaleźć na niego rozwiązania, a teraz jak juz sie zalogowałem na forum komputerowym, pytam;)
no więc, włączam komputer, czekam na start systemu, loguje sie, i włącza mi sie pulpit ze wszystkimi ikonami, wszystko jak powinno być. Tylko zawsze oprócz tego co zwykle powinno, włączają mi sie jeszcze 'moje dokumenty'. Jak zrobić żeby mi sie one ni włączały przy starcie windowsa?
Pozdro;)
Posted 01 May 2009 - 08:47
Najpierw zobacz czy przypadkiem nie dodałeś do autostartu skrótu do "Moich dokumentów".Kliknij start->programy->autostart i zobacz czy tam nie masz takiego skrótu. A jak tam nic niema to kliknij start->uruchom i pisz msconfig wejdź w zakładkę uruchamiane i zobacz czy tam czegoś nie masz. Bawiłeś się kiedyś rejestrem ?
Dołącz do fanów PCFoster.pl na Facebooku. Zapraszamy!
Posted 01 May 2009 - 09:11
w autostarcie nic nie ma, a w msconfig/uruchamianie są zaznaczone
NeroCheck, hpgs2wind, MS32DLL, ctfmon, EXPLORER, AdobeUpdateManager i gg. Jak patrze na to gdzie są te pliki to nic wspolnego z moimi dokumentami tu nie ma:|
zdaje mi sie ze coś tam kiedyś sie bawiłem przy tym ale akurat mialem jakiś inny problem, poradzono mi skasować jakiś element startowy (juz niepamietam ktory) i rzeczywiście zadziałało
NeroCheck, hpgs2wind, MS32DLL, ctfmon, EXPLORER, AdobeUpdateManager i gg. Jak patrze na to gdzie są te pliki to nic wspolnego z moimi dokumentami tu nie ma:|
zdaje mi sie ze coś tam kiedyś sie bawiłem przy tym ale akurat mialem jakiś inny problem, poradzono mi skasować jakiś element startowy (juz niepamietam ktory) i rzeczywiście zadziałało
Posted 01 May 2009 - 09:14
przeskanuj komputer easycleanerem ,po czym usuń złe wpisy ]
Posted 01 May 2009 - 09:37
przeskanowałem, 115 błędnych wpisów. jak mam to wszystko skasować skoro boje sie że coś sie stanie złego
Posted 01 May 2009 - 10:44
powinna być opcja ,naprawy rejestru ]
Posted 01 May 2009 - 20:47
jest niezaznaczone
Posted 01 May 2009 - 20:51
1. Przeskanuj komputer Combofixem i daj loga.
2. pobierz programik http://www.idg.pl/ft..._6053/EasyClean ... ild.7.html
on pokazuje procesy startujące z systemem nie tylko to co w auto starcie ale o wiele więcej!!
3. Odpal edytor rejestru (Start -> Uruchom -> regedit.exe) i przejdź po lewej do gałęzi
HKey_Local_Machine\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrenVersion\Winlogon
i odszukaj po prawej stronie klucz UserInit. Prawdopodobnie jego wartość wygląda następująco: C:\WINDOWS\system32\userinit.exe,userinit.exe.
Kliknij na nim dwukrotnie, żeby go wyedytować i usuń powtórzone userinit.exe; ma zostać tylko tyle: C:\WINDOWS\system32\userinit.exe
2. pobierz programik http://www.idg.pl/ft..._6053/EasyClean ... ild.7.html
on pokazuje procesy startujące z systemem nie tylko to co w auto starcie ale o wiele więcej!!
3. Odpal edytor rejestru (Start -> Uruchom -> regedit.exe) i przejdź po lewej do gałęzi
HKey_Local_Machine\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrenVersion\Winlogon
i odszukaj po prawej stronie klucz UserInit. Prawdopodobnie jego wartość wygląda następująco: C:\WINDOWS\system32\userinit.exe,userinit.exe.
Kliknij na nim dwukrotnie, żeby go wyedytować i usuń powtórzone userinit.exe; ma zostać tylko tyle: C:\WINDOWS\system32\userinit.exe
Posted 02 May 2009 - 18:07
co do easycleaner'a.. pobrałem chyba najnowszy bo szukając w googlach wszędzie była ta sama wersja;) a Twój link to część tego skąd ściągnąłem
zaraz zrobię resztę rad i zobaczymy;)
//Khayyin
[ Dodano: 2009-05-02, 19:30 ]
oto log z combofixa
Log jest TUTAJ
//Khayyin
PS: Khayyin to 'obaczymy' to nie byla pomylka
[ Dodano: 2009-05-02, 19:37 ]
nieee no to jakiś żart, po zeskanowaniu combofixem teraz patrze przez easycleaner i zamiast 115 (jak wcześniej) jest 168 błędnych wpisów;D zaraz dam loga
[ Dodano: 2009-05-02, 19:44 ]
Klik!
[ Dodano: 2009-05-02, 19:48 ]
no i zedytowałem ten Userinit ale tam nie było "\userinit.exe,userinit.exe" tylko "\userinit.exe,"
więc skasowałem przecinek i zaraz zrestartuje kompa^^
[ Dodano: 2009-05-02, 19:55 ]
nadal "problem" nierozwiązany moje dok. nadala sie wlaczaja przy starcie systemu. pozdro:D
zaraz zrobię resztę rad i zobaczymy;)
//Khayyin
[ Dodano: 2009-05-02, 19:30 ]
oto log z combofixa
Log jest TUTAJ
//Khayyin
PS: Khayyin to 'obaczymy' to nie byla pomylka
[ Dodano: 2009-05-02, 19:37 ]
nieee no to jakiś żart, po zeskanowaniu combofixem teraz patrze przez easycleaner i zamiast 115 (jak wcześniej) jest 168 błędnych wpisów;D zaraz dam loga
[ Dodano: 2009-05-02, 19:44 ]
Klik!
[ Dodano: 2009-05-02, 19:48 ]
no i zedytowałem ten Userinit ale tam nie było "\userinit.exe,userinit.exe" tylko "\userinit.exe,"
więc skasowałem przecinek i zaraz zrestartuje kompa^^
[ Dodano: 2009-05-02, 19:55 ]
nadal "problem" nierozwiązany moje dok. nadala sie wlaczaja przy starcie systemu. pozdro:D
Posted 03 May 2009 - 15:56
Masz zainstalowaną aktualizację KB 555294 ? Wejdź do dodaj lub usuń programy i zaznacz opcję pokarz aktualizację.
"więc skasowałem przecinek i zaraz zrestartuje kompa^^ " Zamknąłeś edytor rejestru czy tylko zresetowałeś ?
"więc skasowałem przecinek i zaraz zrestartuje kompa^^ " Zamknąłeś edytor rejestru czy tylko zresetowałeś ?
Posted 03 May 2009 - 16:16
zamknąłem edytor... zmiany zostały zatwierdzone;)
jak zaznaczyłem to zadnych aktualizacji pokazanych nie ma tzn są, ale tylko do XP'ka, KB9.......
jak zaznaczyłem to zadnych aktualizacji pokazanych nie ma tzn są, ale tylko do XP'ka, KB9.......
Posted 04 May 2009 - 15:43
Wejdź w start >>> uruchom >>> regedit i skasuj z prawo kliku te klucze:
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\EXPLORER.EXE
HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\shared tools\msconfig\startupreg\EXPLORER.EXE
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\EXPLORER.EXE
HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\shared tools\msconfig\startupreg\EXPLORER.EXE
Posted 04 May 2009 - 15:54
jeea! dys yz yt! w morde jeża ten pierwszy skasowalem, a drugiego nie było restartuje kompa, i pierwszy raz od paru miech.. ..dokumenty sie nie włączyły dz za pomoc
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users