Cześć czytelnikom cyfrowym! Mam wrażenie, że w dzisiejszych czasach posiadanie własnej biblioteki na półce to już luksus, a wygodniejsze jest płacenie za dostęp do ogromnej kolekcji bez limitu. Właśnie dlatego tak mocno polecam ekupon na cyfrową wypożyczalnię książek w Czytio.pl – zwłaszcza jeśli kupujecie tam czytnik, bo często dorzucają kody na darmowy okres w innych serwisach. Sam testowałem to połączenie i czytanie na dedykowanym urządzeniu z e-inkiem to zupełnie inna jakość niż na tablecie. Równocześnie korzystam z ekupon rabatowy na abonament czytelniczy w Legimi.pl, gdzie za rozsądną miesięczną opłatę mam dostęp do ponad 250 tysięcy ebooków i audiobooków. Ostatnio słuchałem podczas spacerów "Przejść" Natalii de Barbaro i jednocześnie czytałem coś lżejszego na czytniku. To pozwala mi pochłaniać nawet 3-4 tytuły tygodniowo bez wyrzutów sumienia, że znowu kupiłem coś, co przeczytam raz. A jak Wy organizujecie swoje czytanie w 2026 roku? Wolicie klasyczny abonament jak Legimi czy raczej wypożyczalnie i okazjonalne zakupy? Które tytuły ostatnio Was porwały w formie audio albo e? Czy ktoś łączył Czytio z Legimi i ma jakieś ciekawe obserwacje co do kompatybilności czytników? Jak radzicie sobie z limitem czasu na czytanie przy codziennej gonitwie? Chętnie poczytam Wasze historie i wskazówki.
Cyfrowa wypożyczalnia vs abonament czytelniczy
Rozpoczęty przez Antan, 28 kwi 2026 10:43
Brak odpowiedzi do tego tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych