Najlepszy i najgorszy film który kiedykolwiek oglądaliście?
Napisano 28 kwiecień 2009 - 12:30
1. Jaki film zrobił na was największe wrażenie? Jaki wspominacie najmilej? Czy oglądaliście go wiele razy?Dlaczego akurat ten film a nie inny co go wyróżniało?
2.Jaki film był waszym zdaniem najgorszy? Jakie były wasze co do niego odczucia? Co w nim najbardziej odrzucało? Z kim go oglądałeś ?
Pytania są tylko pomocnicze służa do tego żeby nie pisać tylko tytułów filmu lecz też częściowo go opisać. Nie musicie koniecznie stosować się do nich.
Można podać do każdego max 3 propozycje, jak również można podać mniej
Najpierw sam odpowiem:
1. Moje 3 najlepsze filmy to
a)Tytani
b)V jak Vendetta
c)Choć goni nas czas
Ad a) Dla mnie to był genialnie pokazany film o kłótniach rasowych . Dobrze pokazane było w tym filmie jak wielką różnicą była dla niektórych różnica koloru skóry. Ludzie byli podzieleni , biali robili co innego niż czarni . A jednak udało się dla trenera pogodzić zawodników i stworzyć doskonały zespół który zdobywał laury. Dla mnie tutaj genialną rolę odegrał aktor Denzel Washington , jedna z jego lepszych ról .
Ad Przyszłość zdominowana przez jednego dyktatora. Inwigilowanie społeczeństwa rządzonego przez radykalnego przywódce , podsłuchiwanie, godzina policyjna , porwania łapanki . Prawie jak u nas za PRL. Ten film doskonale pokazuje co się dzieje w takim państwie i dzięki jakim mechanizmom władzę obejmuje dyktator. Oglądałem ten film wiele razy i ani razu nie czułem się znudzony.Gorąco polecam
Ad c) 2 ludzi dostaje wiadomość że mają raka , ich pogląd na życie zmienia się diametralnie, lądują w tym samym pokoju w szpitale. I postanawiają zrobić coś dla siebie przed śmiercią . Jeden z nielicznych filmów ,który mnie naprawdę wzruszył. Ten film pokazuje że nie należy śmierci się poddawać .Film naprawdę jest godny obejrzenia.
2. Podwodne życie ze Stevem Zissou
Dla mnie totalny nie wypał . Dno całkowite. Myślałem żeby już skończyć oglądanie po połowie , ale jednak myślałem że może pojawi się coś ciekawego , jednak się zawiodłem. Nie polecam go nikomu , piszą że to komedia , jeden czy 2 momenty w filmie były lekko zabawne . Film jest poniżej krytyki dla mnie. Gorszego filmu nie widziałem jak dotychczas.
Napisano 28 kwiecień 2009 - 12:55
2. Najgorszy jaki widziałem to Prestiż Dlaczego? Nie wiem, spałem
Napisano 28 kwiecień 2009 - 16:57
Najgorszym filmem zaś w moim odczuciu jest... ex aequo Nocny Pociąg z Mięsem (z tego roku) i Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia... Tych filmów nie da się oglądać. Nocny Pociąg może fabułę na nawet nawet, ale końcówka mnie rozwaliła na części pierwsze. Cały efekt filmu rozpłynął się przez 2 minuty dialogowe na samym końcu. ŻAL. Oglądałem jakiś miesiąc temu na kompie. Film z Reevesem zaś był beznadziejny już od pierwszych minut. Fabuła i cała historia bez polotu, akcja bez sensu, a sam motyw z tym wielkim "robotem" - naciągane. Film zrobiony dla pieniędzy. Oglądałem również na kompie jakiś czas temu.
Napisano 29 kwiecień 2009 - 19:48
Ymmm Najgorszy film ... dużo by wymieniać jednak chyba "Fabryka Śmierci" bezsensu ,autorzy nie postarali się nawet o wygląd ,film był beznadziejny jest hamburger z dworca ...
Napisano 29 kwiecień 2009 - 21:27
Najgorsze: Wyspa Dinozaurów
Edycja posta z powodu licznych błędów ortograficznych i składniowych. Ogólny sens słów autora zachowany. - VJ
Napisano 30 kwiecień 2009 - 21:26
a najgorszy film? nie pamietam konkretów gang olsena? ale to dlatego ze ogladalem go mając z 5 lat i nic nie rozumialem
Napisano 04 maj 2009 - 09:26
shit : martwica mózgu - film zrobiony za 10$ chyba
Napisano 04 maj 2009 - 13:41
żal: narnia (dziwna bajka)
Napisano 27 czerwiec 2009 - 21:01
Najgorsze: chodzi mi po głowie jeden tytuł, ale za nic w świecie nie potrafię go sobie przypomnieć, wiem tylko że to było dziadostwo stulecia.
Napisano 03 wrzesień 2009 - 09:35
Najgorszy: Mision Imposiible 3
Napisano 19 marzec 2010 - 13:25
Dobre filmy jakie ostatnio oglądałem to :
1. ''Ciekawy Przypadek Benjamina Buttona''
2. Oczywiście mój ulubiony film ''Piraci z Karaibów'' wszystkie części , czekam na czwartą część której premiera ma się odbyć już 7 lipca w USA
3. ''Niesamowita Podróż''
4. ''Krwawy Diament''
5. ''Generał Nil''
6. ''Wyspa Tajemnic''
7. ''Surogaci'' film nawet ,nawet, ale za szybko skończyła się wizja reżysera i za razem film
8. ''Antidotum'' tematyka filmu dość ciekawa , ale trochę prymitywnie zrobiony i zagrany przez aktorów.
9. ''Kac Vegas''
10. ''Wielki Stach''
11. Epoka Lodowcowa 1,2,3
Filmy których odradzam:
1. ''Hydra''
2. ''Wieczny Student 1,2
3. ''Ameican Pie'' wszystkie części powyżej 3
I to tyle co przychodzi mi na chwilę obecną do głowy.
Napisano 19 marzec 2010 - 14:01
- "28 dni później",
- "Zielona mila"
- "Jasminum"
- "Lśnienie"
- "Symetria"
- cała trójk LoTR
Najgorsze:
- "Wojna polsko-ruska"
- "Zakochany bez pamięci" ("Eternal sunshine of the spotless mind")
- "To nie tak, jak myślisz, kotku"
- "Shrek 2"
- "Mamma Mia"
Napisano 23 marzec 2010 - 14:18
-Kup Teraz!
-Krew z Krwi (Dał bym oscara )
-Topór
-Krwawe Walentynki 3
Najgorsze:
-Efekt Motyla
Napisano 11 listopad 2010 - 10:05
Najgorszy: hmm to co najszybciej mi przychodzi do Predators
Napisano 29 marzec 2011 - 17:43
Z komedii to chyba najbardziej lubię "Kac Vegas" po prostu bombowa propozycja
Napisano 31 marzec 2011 - 18:16
Ostatnio oglądałem co prawda stary film ale który naprawdę zrobił na mnie duże wrażenie mianowicie mówie o "Zielona Mila".
Z komedii to chyba najbardziej lubię "Kac Vegas" po prostu bombowa propozycja
Napisano 21 kwiecień 2011 - 07:00
Napisano 21 kwiecień 2011 - 11:33
Jeszcze mógł bym dołozyc do najlepszych te przeróbki co robia jak 300 spartan i tym podobne bardzo fajne komedie.
Najgorszych równiez rec i paranormal, a dlaczego hmm sami zobaczcie jakie to straszne i dobre filmy
Pzd
Napisano 21 kwiecień 2011 - 21:22
Napisano 23 kwiecień 2011 - 15:59
Matrix
Najgorszy to chyba "Mamma Mia" szkoda wydanych pieniędzy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych