Darmowe strony internetowe
Napisano 14 wrzesień 2012 - 19:55
Błagam, ratunku! Wskażcie mi Utopię!
Napisano 14 wrzesień 2012 - 20:51
Czy chodzi Ci o stronę, na której to będzie można założyć forum lub blog?
Nie mam szans ani jedno ani drugie... A już na pewno nie na darmowej stronie.
Jeśli każdy będzie wrzucał filmiki na twój serwer to się w końcu zapełni, a nie ma takich dużych, żeby dla wszystkich starczyło, jedynie to płatne
Grafika jeszcze bardziej możliwa, bo dużo nie zajmuje, można byłoby wtedy ustawić sobie rozmiary jakie byłyby wymagane.
I co najważniejsze bez umiejętności tego nie postawisz...
Napisano 14 wrzesień 2012 - 20:58
Hmm... Chodzi Ci o stronę, na której zarejestrowani użytkownicy będą mogli umieszczać filmy i zdjęcia?
Czy chodzi Ci o stronę, na której to będzie można założyć forum lub blog?
Nie mam szans ani jedno ani drugie... A już na pewno nie na darmowej stronie.
Jeśli każdy będzie wrzucał filmiki na twój serwer to się w końcu zapełni, a nie ma takich dużych, żeby dla wszystkich starczyło, jedynie to płatne
Grafika jeszcze bardziej możliwa, bo dużo nie zajmuje, można byłoby wtedy ustawić sobie rozmiary jakie byłyby wymagane.
I co najważniejsze bez umiejętności tego nie postawisz...
Nie, nie, tylko twórcy mogą zamieszczać zdjęcia, filmy, a zalogowani użytkownicy mogą komentować.
Jeśli okaże się to dla mnie zbyt skomplikowane, zasięgnę porad specjalisty, natomiast zależy mi na tym, żebym zrobiła to od początku do końca sama. Myślałam o założeniu strony na facebook`u, ale tam jest ciężko się przebić, bo jako społeczność, czy organizacja nie mogę komentować postów innych, np. Newsweeka, co miałoby istotny wpływ na rozpowszechnienie mojej strony i myśli.
Napisano 14 wrzesień 2012 - 21:51
Intel i5-3570K @ 4.2GHz | ASRock Z77 Extreme4 | Corsair Vengeance LP 16GB | Radeon HD7870 | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung F3 1TB | Xonar DG | OCZ ModXStream Pro 500W
Duath
Napisano 14 wrzesień 2012 - 22:03
Dziękuję. Zobaczymy co z tego będzie i czy w ogóle uda mi się rozpakować plik, wszak jestem komputerową idiotką, co by nie marudzić dodam, że bardzo ładnie rysuję w paincieZ doświadczenia polecam Ci strony oparte o WordPress. Dużo darmowych szablonów do wyboru oraz bardzo czytelny CMS - panel zarządzania stroną. Oczywiście do tego wymagany jest hosting z bazą danych MySQL i php - to raczej teraz standard. Instrukcja instalacji WordPressa jest na stronie: http://pl.wordpress.org/.
Napisano 14 wrzesień 2012 - 23:02
Intel i5-3570K @ 4.2GHz | ASRock Z77 Extreme4 | Corsair Vengeance LP 16GB | Radeon HD7870 | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung F3 1TB | Xonar DG | OCZ ModXStream Pro 500W
Duath
Napisano 15 wrzesień 2012 - 14:19
Napisano 15 wrzesień 2012 - 22:35
Nie, nie, tylko twórcy mogą zamieszczać zdjęcia, filmy, a zalogowani użytkownicy mogą komentować.
Jeśli okaże się to dla mnie zbyt skomplikowane, zasięgnę porad specjalisty, natomiast zależy mi na tym, żebym zrobiła to od początku do końca sama. Myślałam o założeniu strony na facebook`u, ale tam jest ciężko się przebić, bo jako społeczność, czy organizacja nie mogę komentować postów innych, np. Newsweeka, co miałoby istotny wpływ na rozpowszechnienie mojej strony i myśli.
Teraz mi tak naszło, że strona ma być taka jak np. kwejk itp?
Instalacja WP będzie prosta, gorzej z szukaniem szablonu. Pewnie gługo się zejdzie, aby wybrać odpowiedni.
A jeśli chodzi o serwer to raczej nie znajdziesz nic lepszego jak cba.pl - za darmo
Napisano 28 wrzesień 2012 - 09:01
Napisano 28 wrzesień 2012 - 19:52
Co do darmowych hostów to był już temat, ja nadal polecam 000webhost. Na początek powinien starczyć, wrzucisz reklamy, zarobisz na domenę i serwer i możesz później rozwijać serwis zlecając już resztę komuś
Napisano 06 październik 2012 - 18:27
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych