Jump to content

Photo

Problem, ale nie wiadomo jaki?

• Please log in to reply
21 replies to this topic

#21 silent

silent
  • Użytkownicy
  • 771 posts

Posted 20 September 2012 - 11:42

post za postem -> kliknij edytuj i dopisz, zamiast tworzyć następnego
mam poczucie chaosu: coś zrobiłem, nie pamiętam co, coś działało, coś się stało, przestało działać.
kolejne posty i jak na razie żadne potencjalne źródło problemu nie jest wyeliminowane.
jeżeli naprawdę chcesz rozwiązać problem może notuj co robisz i jakie są efekty.
ping daje obraz ogólny - może lepiej tracert www.google.pl ? będziesz widział, gdzie opóźnienie narasta, albo jest bardzo niestabilne.

a może jednak systematycznie:
masz problem -> czy chrzestny też ma (sprawdź sam, nie na telefon)
jeżeli nie ma problemu, to jakie sieci/urządzenia widzi jego wifi (na jakich kanałach i z jakim poziomem/jakością); w wariancie optymistycznym na paśmie będzie tylko twoje wifi
wróć do siebie i sprawdź co widzi twoje wifi
oczywiście sprawdzaj równolegle (na ile to możliwe), czy problem istnieje nadal, czy podczas prób ustąpił.
poza tym - obejrzyj logi w routerach - może macie nieautoryzowanych wspólników.
  • 0

#22 Aleks0616

Aleks0616
  • Użytkownicy
  • 10 posts

Posted 20 September 2012 - 20:24

@Duath - nie przerwało. Tak jak już pisałem w poprzednim poście moim, teraz to już wiadome że to nie był problem z routerem, który znajduje się u Chrzestnego (albo był, a ja przypadkiem coś zmieniłem). Teraz problemem jest router znajdujący się u mnie w domu. Gdy tylko do niego podłączam kabel z internetem, laguje, ping duży i małą prędkość przesyłania, a gdy podpinam bezpośrednio pod kartę sieciową w komputerze, wszystko śmiga.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users