Skocz do zawartości

Zdjęcie

jakie środowisko programistyczne na początek?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 pwl

pwl
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 31 sierpień 2012 - 11:21

Witam chciałbym zapytać jakie środowisko programistycze wybrać na początek. Mam Symfonia C++ standard Tom 1 i 2 wydanie 3 lecz autor nie podaje żadnych wskazówej co na początek. Bardzo was proszę także o podanie kompilatora i jakie ma plusy oraz minusy.

Dziękuję.
  • 0

#2 morphago

morphago
  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 31 sierpień 2012 - 12:28

Visual Studio 2010
+ wspiera platformy: Microsoft Windows, Windows Mobile, Windows CE, .NET Framework, Microsoft Silverlight.
+ jest dość powszechnie używany
+ jest sporo tutoriali, poradników i dokumentacji (msdn)
+ jak znudzi Ci się C++ zawsze możesz zacząć klepać kod w C#

- jest płatny (chyba, że uczestniczysz w programie MSDNAA, wtedy masz go za darmo)

Ewentualnie możesz spróbować z Visual Studio Express, jest to darmowa i odchudzona wersja. Równie dobrze wystarczyłby Ci sam Visual C++ w wersji Express. Dawno jej nie używałem i nie pamiętam jak bogaty ma zasób bibliotek i nagłówkow.

W Dev-C++ nie radzę się pchać. Złych nawyków można się na nim nauczyć.
  • 1

#3 pwl

pwl
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 31 sierpień 2012 - 13:10

A co z kompilatorem w Visual studio 2010 express edition tj. czy trzeba go pobierać osobno czy jest już razem z programem?
  • 0

#4 morphago

morphago
  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 31 sierpień 2012 - 18:40

Oczywiście, że jest tam kompilator. Jest to kompletne IDE (tylko odchudzone), a nie zwykły edytor ;)
  • 0

#5 pwl

pwl
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 31 sierpień 2012 - 20:37

mam taki problem: jak instaluję vs 2010 ee to prosi mnie o zainstalowanie aktualizacji więc robie tak jak w instrukcji i ją instaluję, uruchamiam ponownie komputer włączam instalator vs2010 ee i to samo ponownie chce abym zainstalował tą samą aktualizację nie da się przejśćbez tego dalej i nie wiem co mam zrobić. Pomożecie?
  • 0

#6 magik092

magik092
  • Użytkownicy
  • 1555 postów

Napisano 01 wrzesień 2012 - 19:39

Załóż sobie konto Studenta pod tym linkiem (Microsoft) i zyskasz dostęp do VS za darmo (dla studentów).

Co do postu, spróbuj wyłączyć zaporę, antywirusa, podaj z jakiego źródła pobierałeś.
  • 0

Dołączona grafika

#7 jarex_67

jarex_67
  • Użytkownicy
  • 151 postów

Napisano 29 sierpień 2017 - 18:22

Spróbuj tutaj jest fajne szkolenie http://geek-on.pl :)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych