Jump to content

Photo

Stracone pliki na pendrive - jak odzyskać?

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 zagubiona1642

zagubiona1642
  • Użytkownicy
  • 4 posts

Posted 17 August 2012 - 19:28

Witam wszystkich i prosze o pomoc. Otóż ostatnio miałam zrobiony format i nie miałam dużo czasu na zgranie plików i większość rzeczy, zdjęć itp. zrzuciłam na pendriva. Po zrobieniu formata i wsadzeniu pendriva do komputera okazało sie, że mam tylko kilka rzeczy, miałam jeszcze zdjęcia w folderze, a reszty nie było. Po późniejszym wsadzeniu pendriva znikły mi nawet te zdjęcia z folderu w którym wcześniej były. Czytałam na waszym forum jakimi programami moge to odzyskać, nic nie pomogło, próbowałam programem PC Inspector File Recovery i zupełnie nic nie znalazło. Ale dzisiaj chciałam sprawdzić i po wsadzeniu pendriva pojawił sie taki komunikat:
Posted Image

I niestety takiego folderu nie mam, albo nie umiem znaleźć. Próbowałam też z włączoną opcją aby pokazano ukryte pliki i foldery, ale to nie pomogło. Z góry dziękuje :)

Bardzo bym prosił, by na następny raz tematy nazywać w bardziej odpowiedni sposób - Duath
  • 0

#2 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 18 August 2012 - 21:09

Spróbuj użyć programu DMDE.
  • 0

#3 zagubiona1642

zagubiona1642
  • Użytkownicy
  • 4 posts

Posted 19 August 2012 - 14:54

Nie jestem pewna czy dobrze zrobiłam, ale chyba tak :P powstał mi plik .bin, czytałam, że można go otworzyć Daemonem, ale problem w tym, że sie nie da :(
  • 0

#4 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 19 August 2012 - 15:10

Tu masz instrukcje jak odzyskać pliki: http://ittechblog.pl...kiwania-danych/
  • 0

#5 zagubiona1642

zagubiona1642
  • Użytkownicy
  • 4 posts

Posted 19 August 2012 - 21:00

Znalazło mi pliki, ale tylko te, które usunełam sama, a reszte niestety nie. Jak sie nie uda to trudno.. dziękuje, że chciałeś pomóc :)
Mam jeszcze tylko takie pytanie - Jak sformatuje pendriva to później normalnie będe tam miała pliki na nim czy znowu mogą mi sie na tym same usunąć i lepiej odpuścić tego pendriva i kupić nowego?
  • 0

#6 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 21 August 2012 - 20:24

W poradzie masz podany przykładowy folder, gdzie szukać plików. Ale inne usunięte pliki mogą znajdować się w innych folderach.
Jeśli zrobisz format to pliki się usnął. Format usuwa wszystkie twoje pliki na dysku.
  • 0

#7 zagubiona1642

zagubiona1642
  • Użytkownicy
  • 4 posts

Posted 21 August 2012 - 20:39

Wiem, że usuwa wszystkie pliki, tylko mi chodzi o to czy jest większe prawdopodobieństwo, że w przyszłości znowu mi sie same pliki usunął na tym pendrivie jak usuneły sie za pierwszym razem gdy z niego skorzystałam ? :)
  • 0

#8 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 21 August 2012 - 20:48

Ciężko powiedzieć, poczekaj, aż wystąpi taki problem po raz drugi.
Wtedy możesz już spisać urządzenie na straty,
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users