ja chyba dopłacę te 50 zł nie ma takiej tragedii a w grach 100MHz robi jakąś różnice??
Komputer do 3100 złotych
Rozpoczęty przez Bullko, 12 sie 2012 21:42
27 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 14 sierpień 2012 - 13:18
Napisano 14 sierpień 2012 - 13:39
Praktycznie żadną.
Napisano 14 sierpień 2012 - 13:54
Wielkim specem nie jestem w dziedzinie komputerów ale jedna rzecz mnie nurtuje mianowicie jak wezmę proca ja np Procesor Intel Intel Core i5 3550 3.3GHz który ma 3,3Ghz a np taki inny koleś weźmie i5 2500k który po podkręceniu osiągnie nie wiem z 3,8GHz to wiadomo ze większa moc czyli tam może w grach może troszkę większa płynność ale nie jestem pewny w 100% chodzi mi o to ze all te procki są tak samo budowane czyli i3 i5 i7 tylko z różnica mocy ale jeśli teraz przez najbliższe np 4 lata będą robione gry pod procka intel core to moim zdaniem na każdym z tych Procków pójdą te gry nie zależnie od mocy dopiero zaczną być beznadziejne np za 5 lat jeśli zaczną robić gry już pod inne firmy proców nowych które powstaną dopiero za 5 lat. Wiec wtedy nawet najlepsze i7 z największa mocą będzie do wyrzucenia. A do póki robią pod intela to niezależnie od procka gra pójdzie może nie wiem z mało różnica płynności ale będzie chodziła przykładowo 4 lat każda gra na nich. Trosze pokręciłem ale mnie to nurtuje i chciałem cie o to zapytać i dobrze ci wyjaśnić. Co ty o tym sadzisz mam racje czy nie ??
Napisano 14 sierpień 2012 - 20:42
Przeczytałem to dwa razy i jedyne jak to mogę skomentować to tak
Chciałem to zrozumieć ale nijak nie potrafię.
Chciałem to zrozumieć ale nijak nie potrafię.
Napisano 14 sierpień 2012 - 20:53
Chodzi mi o to że teraz jak tworzą all gry to tworzą je pod intela miedzy innymi. i moje pytanie jest takie że do póki gry tworzą na intela to na każdym z 3 intelów pójdzie ta gra czy to i3 czy i5 czy nawet i7 na jednym ciup płynniej a na drugim nie ale minimalna różnica. Wiec ja myślę że do póki tworzą gry pod intela a to sie pewnie jeszcze nie zmieni przez jakieś 4 lata to nie zależnie od intela te gry pójdą. Dopiero tam za 5 lat jak oleją intela i zaczną tworzyć gry pod inny nowy procek to all intele będą do wyrzucenia nawet i7 który jest troszkę lepszy w praktyce. Wiec podsumowując ja uważam że do póki tworzą gry pod intela to na każdym intelu one pójdą z małymi różnica ale pójdą nawet na i3.Do ciebie mam pytanie czy dobrze myślę czy nie , wiem że tam minimalne różnice w płynności w grach będą ale nie duże??
Napisano 14 sierpień 2012 - 21:01
Eeee brak mi słów. Bez urazy ale nie zaprzątaj sobie tym głowy bo coraz gorzej Ci to wychodzi. Intel to Intel, trwa od lat. AMD ma się coraz gorzej. Pod nic innego gier nie będą produkować bo tylko Intel i AMD mają licencję na x86.
Napisano 15 sierpień 2012 - 20:13
Mam pytanko czy na procku i5-3550 za dwa lata jak włożę jakąś zajebistą nową kartę to będzie ona mogła na tym procku wyciągnąć z siebie maks swoich możliwości??
Napisano 15 sierpień 2012 - 21:00
Oczywiście, że tak.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych