Skocz do zawartości

Zdjęcie

zmieniający się układ klawiatury w ASUS G2S

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 yarosh

yarosh
  • Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 02 sierpień 2012 - 08:34

witam. znajoma kupiła używanego lapka ASUS G2SG. Mam taki problem że po reinstalce klawiatura nie działa poprawnie. Raz działają znaki a raz nie ale przeważnie nie, tylko po naciskaniu dłonią klawiatury wyciskają się poprawne. a tak to tylko jakieś é, á, é, í, ó. po nie określonym czasie klawiatura powraca do normalnego stanu gdzie po chwili znowu się chrzani. Już podczas instalowania gdy wpisuję nazwę konta już nie działa. Siedzę z kompem ponad 2 tygodnie i pada mi na głowę . DOdam że instalowałem różne wersje windowsa , 64 i 32 na którym chodzi oryginalnie, od Home basic po ultimate. Sterowniki wgrywałem wszystkie. Podłączałem nawet klawiaturę USB i również ten sam błąd. a przecież zrobiłem zwykłego formata. Robiłem również recovery z oryginalnej płytki i tez lipa Proszę pomóżcie !!!
Dodam jeszcze że jest problem przyciskami touchpada, gdy klikam prawym aby otworzyć folder, szybko znika , muszę trzymać równocześnie 2 przyciski żeby otworzyć cokolwiek. ten problem równiez znika i pojawia się

ASUS G2S-7R053C Core 2 Duo T9300 2,5 GHz 4096ram 320Gb

windows Vista Home Premium 32bit angielski
  • 0

#2 Chymek

Chymek
  • Użytkownicy
  • 457 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 02 sierpień 2012 - 16:07

A przed instalacją systemu było normalnie ?
  • 0

Naprawiając komputer, bądź świadom tego, że przyczyną usterki może być element, którego nigdy o to byś nie podejrzewał, a to dlatego, że komputer jest czasami ciężej zrozumieć niż kobietę :) i dlatego też nie dziw się, że ktoś kto się na tym zna, nie jest w stanie na "pstryknięcie palcem" powiedzieć Ci, co się zepsuło :)

Asus H97-plus
Intel I5 4590 chłodzenie Cooler Master V6-GT
Kingston 2x4GB  1600MHz + Goodram Play DDR3 4GB 1600MHz
Gigabyte GF GTX 650 Ti Boost
Tagan Piperock III 700W
Zalman Z9-U3

#3 yarosh

yarosh
  • Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 02 sierpień 2012 - 19:06

A przed instalacją systemu było normalnie ?

tak. Panowie wierzę w was :). Czytałem juz wiele o tych klawiszach AltGr i innych no ale co ma klawisz do świeżego systemu, może coś z płyta główną? no już sam niewiem, żeby od zwykłego formata coś się zepsuło? zrobilem milion formatów lapków ale czegoś takiego nigdy nie miałem :(
  • 0

#4 Chymek

Chymek
  • Użytkownicy
  • 457 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 02 sierpień 2012 - 19:39

Mi to bardzo śmierdzi zalaniem komputera. Może został kupiony już w takim stanie, tuż po zalaniu i ktoś go szybko sprzedał żeby nie mieć problemów... a tym bardziej potwierdza mi to ten touchpad, możliwe że przycisk się blokuje bo się klei. Proponowałbym podnieść klawiaturę i zobaczyć czy widać ślady cieczy, chociaż jak byłaby to woda to może nie być widać. Nie wiem czy uda Ci się więcej pomóc, bo jeszcze nie widziałem czegoś takiego, żeby klawiatura fiksowała już przy instalacji systemu. Zastanawia mnie tylko jeszcze to, że na zewnętrznej klawie jest to samo ?? ale to może być przez to, że jest podłączona ta normalna.
  • 0

Naprawiając komputer, bądź świadom tego, że przyczyną usterki może być element, którego nigdy o to byś nie podejrzewał, a to dlatego, że komputer jest czasami ciężej zrozumieć niż kobietę :) i dlatego też nie dziw się, że ktoś kto się na tym zna, nie jest w stanie na "pstryknięcie palcem" powiedzieć Ci, co się zepsuło :)

Asus H97-plus
Tagan Piperock III 700W
Zalman Z9-U3

#5 yarosh

yarosh
  • Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 03 sierpień 2012 - 19:47

Mi to bardzo śmierdzi zalaniem komputera. Może został kupiony już w takim stanie, tuż po zalaniu i ktoś go szybko sprzedał żeby nie mieć problemów... a tym bardziej potwierdza mi to ten touchpad, możliwe że przycisk się blokuje bo się klei. Proponowałbym podnieść klawiaturę i zobaczyć czy widać ślady cieczy, chociaż jak byłaby to woda to może nie być widać. Nie wiem czy uda Ci się więcej pomóc, bo jeszcze nie widziałem czegoś takiego, żeby klawiatura fiksowała już przy instalacji systemu. Zastanawia mnie tylko jeszcze to, że na zewnętrznej klawie jest to samo ?? ale to może być przez to, że jest podłączona ta normalna.

a to jeżeli jest zalana to pod usb też bedzie fixowała?
  • 0

#6 Chymek

Chymek
  • Użytkownicy
  • 457 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 03 sierpień 2012 - 19:55

Może tak być z tego względu, że jeżeli Twoja uszkodzona klawiatura przełączy tryb pisania to i na tej drugiej będzie wtedy zmieniony bo to jest przełączone w systemie, a nie klawiaturze :) Więc dlatego najlepiej byłoby odłączyć tą normalną i zobaczyć na zewnętrznej.
  • 0

Asus H97-plus
Tagan Piperock III 700W
Zalman Z9-U3

#7 yarosh

yarosh
  • Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 04 sierpień 2012 - 16:19

gość z ASUSa kazał mi zrobić aktualizacje Biosu i że to powinno pomóc, z tym że ja mam już aktualną wersję biosu 304, i co teraz? :/
  • 0

#8 yarosh

yarosh
  • Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 04 sierpień 2012 - 17:31

poprawiłem aktualizację .... komp pochodzi ze 20 minut i jest ok nadal.. zobaczymy jak dalej pójdzie...
  • 0

#9 yarosh

yarosh
  • Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 04 sierpień 2012 - 18:20

poprawiłem aktualizację .... komp pochodzi ze 20 minut i jest ok nadal.. zobaczymy jak dalej pójdzie...

działa już prawie godzinę....
  • 0

#10 Chymek

Chymek
  • Użytkownicy
  • 457 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 05 sierpień 2012 - 13:05

No to ciekawe :)
  • 0

Asus H97-plus
Tagan Piperock III 700W
Zalman Z9-U3

#11 yarosh

yarosh
  • Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 05 sierpień 2012 - 14:37

No to ciekawe :)

fuck, podziałała kilka godzin, po resecie kompa nadal problem :(. a o co chodzi z tym sterownikiem klawiatury? on steruje również klawiaturą podpinaną pod USB tak? i jak ją odłączyć w biosie , czy chodzi Ci o odpięcie jej?
  • 0

#12 Chymek

Chymek
  • Użytkownicy
  • 457 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 05 sierpień 2012 - 14:43

Hm... jakby Ci to powiedzieć :) w danej chwili masz jeden aktywny język pisania w systemie i nie jest to zależne od tego jaką masz klawiaturę czy do czego masz ją podłączoną. Więc nawet jakbyś miał podłączonych na raz 5 klawiatur i na jednej przełączysz to będzie na wszystkich tak samo, bo to się zmienia opcja w systemie :) Dlatego właśnie mówię o odłączeniu tej normalnej, żeby wyeliminować to, że właśnie ona wprowadza te błędy :)
  • 0

Asus H97-plus
Tagan Piperock III 700W
Zalman Z9-U3

#13 mw_1975

mw_1975
  • Użytkownicy
  • 2535 postów

Napisano 05 sierpień 2012 - 22:16

MOżesz zainstalować Windows? Czy działa?
  • 0
AMD Phenom II 955
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W

#14 yarosh

yarosh
  • Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 07 sierpień 2012 - 20:38

Hm... jakby Ci to powiedzieć :) w danej chwili masz jeden aktywny język pisania w systemie i nie jest to zależne od tego jaką masz klawiaturę czy do czego masz ją podłączoną. Więc nawet jakbyś miał podłączonych na raz 5 klawiatur i na jednej przełączysz to będzie na wszystkich tak samo, bo to się zmienia opcja w systemie :) Dlatego właśnie mówię o odłączeniu tej normalnej, żeby wyeliminować to, że właśnie ona wprowadza te błędy :)

na pewno sprawdzę i dam odpowiedz :)
  • 0

#15 yarosh

yarosh
  • Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 07 sierpień 2012 - 20:38

MOżesz zainstalować Windows? Czy działa?

wszystko działa super oprócz ww problemu
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych