Ok, więc chciałabym kupić tego lapka i chcę wiedzieć czy on jest dobry.
http://www.skapiec.p...17/comp/3677203
Potrzebny mi głównie do filmów i surfowania, dobrze by było też jakby mi na niego weszły simsy 3 ale to już opcjonalnie.
Nie znam się za bardzo na parametrach i nie wiem czy to dobra marka, kryteria którymi się sugerowałam to cena(droższego nie bardzo mogę)i oczywiście matowa matryca. Nie mam zbytniego wyboru, jeżeli ten model jest według was nienajlepszy to może możecie zasugerować coś innego? A i chciałabym zainstalowac na nim oryginalnego XP, nie będzie z tym problemu?
No a jak już kupię nowego to chciałabym się pozbyć starego, tylko problem w tym, że on już jest maksymalnie zużyty. To Toshiba Satellite L30-134, ma jakieś 5 lat. Matryca jest porysowana, wszystkie naklejki i nóżki poodpadały, klawiatura jest ekstremalnie brudna i mi informatyk powiedzial, że trzeba by całą wymienic (pod klawiszami jest miód ), jedno usb nie działa, ogółem jest jedna wielka masakra zewnętrznie i wygląda jakby go przywieźli prosto ze złomu. Podejrzewam, że da się go tylko na części opchnąć.
Nie mam pojęcia jakie ma części w środku i nie umiem go rozkręcić nawet, więc w tej dziedzinie potrzebuje pomocy. Co można sprzedać z takiego grata? Wiem, że w środku też nie najlepiej bo grafika mi muli, był wielokrotnie przegrzewany a ostatnio jak go rozkrecaliśmy to znajleźliśmy w środku włosy psa. Przez całe 5 lat miał tylko jednego formata. Podejrzewam, ze Toshiba to naprawdę porządna firma, bo po tym co on przeszedł to niesamowicie dziwi mnie, ze chodzi lepiej od nowego Asusa mojej matki. Chcę wiedzieć czy da się z niego wyciągnąć chociaż 500zł?
Czy kupić tego laptopa i czy dam rade sprzedac starego?
Started by Themist, 20 Jun 2012 23:18
9 replies to this topic
Posted 20 June 2012 - 23:18
Posted 21 June 2012 - 22:06
Ten laptop, a dokładnie ta karta ledwo Ci Mario pociągnie.
A tak na serio grafika to tragedia, producent może być.
Podaj może cenę do ilu możesz kupić laptopa.
Tego złomka to nie wiem czy warto w ogóle sprzedawać.
Na allegro w stanie bardzo dobrym jest ten laptop po 500zł, a w zakończonych aukcjach nawet po 400zł.
Czyli twój może być wart 150zł, wydaje mi się, że to max.
Na części może lepiej, ale nie sądze czy ktoś w ogóle kupi te części.
Wejdź na allegro i obserwuj czy na części coś się przedaje.
Sam sprzedaje na części HP PAVILION DV6500 i idze jak ślimak przez jezdnie.
A tak na serio grafika to tragedia, producent może być.
Podaj może cenę do ilu możesz kupić laptopa.
Tego złomka to nie wiem czy warto w ogóle sprzedawać.
Na allegro w stanie bardzo dobrym jest ten laptop po 500zł, a w zakończonych aukcjach nawet po 400zł.
Czyli twój może być wart 150zł, wydaje mi się, że to max.
Na części może lepiej, ale nie sądze czy ktoś w ogóle kupi te części.
Wejdź na allegro i obserwuj czy na części coś się przedaje.
Sam sprzedaje na części HP PAVILION DV6500 i idze jak ślimak przez jezdnie.
Posted 22 June 2012 - 16:43
Mogę za max 1700 ale cięzko znaleźć w takiej cenie z matową matrycą. A coś takiego? :http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/3608980
Posted 24 June 2012 - 19:09
To samo, czyli słaba karta graficzna.
Poszukałem trochę i jak masz lepsza grafikę to procesor słabszy.
Zobacz sobie tu: http://www.x-kom.pl/...ptopy-15,6.html z ASUS Acer Dell MSI Samsung Toshiba
Poszukałem trochę i jak masz lepsza grafikę to procesor słabszy.
Zobacz sobie tu: http://www.x-kom.pl/...ptopy-15,6.html z ASUS Acer Dell MSI Samsung Toshiba
Posted 25 June 2012 - 00:47
Do SIMSÓW 3 i TYLKO do SIMS 3 laptop Acera wystarczy. Chłopak się naczytał o Crysis 2 i dlatego takie głupoty wypisuje. Ta gra wymaga karty graficznej o zaledwie 128 MB pamięci. Wystarczy DirectX 9.0c. Do tego Simsy obsługują stare karty graficzne Intela do laptopów, więc nie powinno być problemów z nowszymi, ulepszonymi. A nawet gdyby był problem z szybkością, zawsze można obniżyć ustawienia grafiki.O DELLu nic powiedzieć nie mogę, ale pewnie też da radę. A jeśli grałaś na starym lapku, na nowym będzie wprost szaleć.
AMD Phenom II 955
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Posted 26 June 2012 - 16:22
Głupoty to Ty wypisałeś. A w takie gry nie gram.
Laptop z zintegrowaną grafiką Intela HD Graphics jak dla cb obsłuży SIMSY 3 bez problemu?
Dodaj do tego programy działające w tle i po twojej grafice.
Nie dość, że gra będzie zamulała to jeszcze będzie mu się robiło ciepło.
Następne godna uwagi wypowiedź:
EDIT: Bym zapomniał, nie wiem gdzie Ty tu widzisz laptop marki ACER.
Laptop z zintegrowaną grafiką Intela HD Graphics jak dla cb obsłuży SIMSY 3 bez problemu?
Dodaj do tego programy działające w tle i po twojej grafice.
Nie dość, że gra będzie zamulała to jeszcze będzie mu się robiło ciepło.
Następne godna uwagi wypowiedź:
To po co to kupować? Jak można kupić lepszy!A nawet gdyby był problem z szybkością, zawsze można obniżyć ustawienia grafiki.
EDIT: Bym zapomniał, nie wiem gdzie Ty tu widzisz laptop marki ACER.
Posted 26 June 2012 - 22:17
Doucz się! Programy działające w tle NIE obciążąją karty grafiki!!! One obciążają procesor, no chyba, że dziewczyna chce w tle dekodować filmy podczas przeglądania sieci i zapomni tego wyłączyć. Oprócz gier programów wykorzystujących grafikę prawie nie ma. To są jakieś narzędzia video poza tym niewiele tego. Wyszukaj sobie, jaką jakość grafiki pokazują simsy, i powiedz mi jak takie coś może porządnie obciążyć grafikę. Dlatego twierdzę, że Lenovo (fakt, to mój błąd, Lenovo a nie Acer) i Dell poradzą sobie z tą grą.
AMD Phenom II 955
4 GB DDR3 1600 MHz
SilentiumPC Deus G1 600W
4 GB DDR3 1600 MHz
SilentiumPC Deus G1 600W
Posted 27 June 2012 - 10:40
Hahah...., a ty lepiej poczytaj! Bo sama grafika tu nie gra roli.
Naoglądał się filmików na youtube z procesorem i5 i głupoty piszę.
No to jednak źle twierdzisz.
Naoglądał się filmików na youtube z procesorem i5 i głupoty piszę.
No to jednak źle twierdzisz.
Posted 30 June 2012 - 16:33
Widzę, że jak mnie nie było to była zagożała dyskusja. Wczoraj zamówiłam tego http://krsystem.pl/-item-15165.html
Proszę mi nie mówić, że źle wybrałam bo się powieszę. Wszystko w nim, oprócz grafy, odpowiada moim kryteriom, łącznie z ceną . Trudno, najwyżej będę grała w Simsy u koleżanki. Albo sprzedam.
Proszę mi nie mówić, że źle wybrałam bo się powieszę. Wszystko w nim, oprócz grafy, odpowiada moim kryteriom, łącznie z ceną . Trudno, najwyżej będę grała w Simsy u koleżanki. Albo sprzedam.
Posted 09 July 2012 - 11:51
Poza grafiką jest w porzadku,w tym modelu masz poprostu zintegrowaną kartę graficzną i stąd też Simsy mogą nie pójść. Za to cena laptopa jest niższa.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users