Witam,
posiadam kartę Asus GeForce GTX 560 DCII OC oraz płytę GA-M61PME-S2P. Mój problem polega na braku miejsca/przestrzeni na podpięcie przewodów do złącz SATA (aby podpiąć dysk i DVD-ROM) ze względu na ogromne gabaryty karty która przesłania dostęp do ww złączy.
Czy istnieje urządzenie, które umożliwiło by podniesienie nieco karty graficznej (coś co wczepia się bezpośrednio w PCI-E a dopiero potem kartę - w efekcie czego karta znajdzie się troszkę wyżej)?
Pozdrawiam,
M
Jak "podnieść" kartę na PCI-E
Rozpoczęty przez Makier01, 31 maj 2012 10:33
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 31 maj 2012 - 10:33
Napisano 31 maj 2012 - 10:56
Nie ma czegoś takiego. Możesz kupić kontroler SATA - podłączasz go do wolnego portu PCI/PCI-E i do niego właśnie DVD-ROM i HDD. Model dopasuj do swoich potrzeb.
"Nie chcę być bardziej, ani mniej zapamiętany, niż drzewo przy drodze." - S.T.
Napisano 01 czerwiec 2012 - 20:53
Dziękuję za radę
Napisano 02 czerwiec 2012 - 00:02
A próbowałeś przewodu kątowego SATA? ja mam tak podpiętego starego HDD, inaczej HD6850 uniemożliwiłby mi dostęp do gniazda.
AMD Phenom II 955
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Napisano 02 czerwiec 2012 - 15:18
Nie próbowałem, nie zdawałem sobie sprawy z istnienia czegoś podobnego... Tylko że nie wiem, czy przechylając tak kartę nie wejdę na procesor - ta karta jest naprawdę wielka. Jak będę miał możliwość sprawdzenia przed zakupem, tak uczynię. Dzięki za podsunięcie pomysłu!
Napisano 02 czerwiec 2012 - 16:18
Przewód kątowy SATA nie przechyla karty graficznej. Jest to zwykły przewód SATA, jak te które masz do dysku i napędu, tylko wtyczka jest zgięta pod kątem 90 stopni, a nie prosta.
Faktycznie to może się sprawdzić u Ciebie, nie przyszło mi to wcześniej do głowy.
Faktycznie to może się sprawdzić u Ciebie, nie przyszło mi to wcześniej do głowy.
"Nie chcę być bardziej, ani mniej zapamiętany, niż drzewo przy drodze." - S.T.
Napisano 02 czerwiec 2012 - 16:26
Ahh nie spojrzałem pod link - widziałem coś takiego(na Allegro też widziałem) i myślałem że o tym piszesz.
Faktycznie, taki mały kątowy kabelek się zmieści! Świetny pomysł, dzięki!
Myślę, że problem jest definitywnie rozwiązany.
Faktycznie, taki mały kątowy kabelek się zmieści! Świetny pomysł, dzięki!
Myślę, że problem jest definitywnie rozwiązany.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych