Witam,
Mam duży problem. Napisałem skrypt w Pearlu, natomiast okazuje się, iż software będzie przekazany w ręce osób które z łatwością mogą wykraść ten skrypt. W związku z tym zastanawiam się czy jest jakiś program lub cokolwiek co zamieni mi kod Pearla na kod C++ ?
Jeśli nie, to czy jest jakas możliwość żeby program w momencie kiedy dochodzi do zczytywania skryptu łączył się z serwerem i na serwerze chronionym hasłem wykonywał skrypt i podawał spoworotem na stacje roboczą jedynie odpowiedź skryptu?
Chodzi w skrócie o to, aby osoby nieuprawnione nie miały dostępu do tego skryptu. Pisanie skryptu zajęło mi i znajomemy ponad 2 lata, wiec przepisywanie go od nowa na C++ i testowanie nie wchodzi w gre.

PEarl do c++ ? czy to mozliwe?
Rozpoczęty przez satriani, 19 maj 2012 10:22
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 19 maj 2012 - 10:22
Napisano 19 maj 2012 - 17:40
http://search.cpan.o...cript/perlcc.PL
Podobno konwertuje na czyste C, nie gwarantuję jednak że to będzie działać. To nie "przepisuje" kodu tylko od razu tworzy plik wykonywalny.
Podobno konwertuje na czyste C, nie gwarantuję jednak że to będzie działać. To nie "przepisuje" kodu tylko od razu tworzy plik wykonywalny.
Napisano 20 maj 2012 - 02:54
Przy większym projekcie może być problem... No tak, Perl nie jest kompilowany, to może lekko przeszkadzać
Łączenie się z serwerem może nie mieć większego sensu jeśli aplikacja ma obsługiwać sporo użytkowników. Może warto zastanowić się nad przepisaniem kodu na C++? Jeśli zna się język i zasady to jest to dość szybka robota

Napisano 20 maj 2012 - 10:53
"Łączenie się z serwerem może nie mieć większego sensu jeśli aplikacja ma obsługiwać sporo użytkowników. "
dlaczego? a jeśli dla 4 użytkowników byłby 1 serwer ? albo na 1 użytkownika 1 serwer?
-----
przepisywanie wszystkiego na c++ odpada.. poza tym zawsze ktoś mołgby sobie to skopiowac 1000 razy i mialby 1000 programow, nawet gdyby nie wiedzial co jest w srodku.
dlaczego? a jeśli dla 4 użytkowników byłby 1 serwer ? albo na 1 użytkownika 1 serwer?
-----
przepisywanie wszystkiego na c++ odpada.. poza tym zawsze ktoś mołgby sobie to skopiowac 1000 razy i mialby 1000 programow, nawet gdyby nie wiedzial co jest w srodku.
Napisano 20 maj 2012 - 10:59
Wiesz, uważam, że szkoda roboty. Co być nie zrobił, zawsze się znajdzie jakiś haker, który może coś ukraść. W branży IT trzeba się pogodzić z tym, że część będzie używała programu nielegalnie.
AMD Phenom II 955
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Napisano 20 maj 2012 - 12:20
na prawde gdyby wrzucic wszystko na serwer to nie da rady zabezpieczyc sie przed wykradnieciem skryptu ? Nie istnieja takie zabezpieczenia ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych