Jump to content

Photo

Program do identyfikacji klatek filmowych w filmie dvd

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 SHINGO

SHINGO
  • Użytkownicy
  • 176 posts

Posted 01 April 2009 - 14:02

Witam mam pytanko znacie może jakiś programik typu aby film zmontowany np.z tv.TVN lub POLSAT sprawdzić z oryginałem powiedzmy płyty dvd chodzi mi konkretnie nie sprawdzanie czasowo czy się zgadzają obydwa filmy tylko codo klatek filmu.Włączam takie produkcje powiedzmy w danym programie i on je sobie naraz obydwa przeszukuje gdy znajdzie różnicę wyłapuje ją i pokazuje info w oknie np.programu czy się te klatki filmowe różnią i coto za klatki oraz czasowo gdzie one mieszczą się na filmie.Pracuję na oprogramowaniu Video Deluxe 14 PLUS ale nie widzę w nim takiej możliwości będę wdzięczny za pomoc.
  • 0
System operacyjny:
Windows 10 Pro (1607) 64bit
Płyta główna:
Asus 990FX R3.0 Sabertooth Motherboard
Procesor:
AMD FX 8320 Black Edition
Chłodzenie do procka:
Mugen Max SCMGD-1000
Dysk twardy:
Samsung 850 Pro (SSD 512 GB)
Karta graficzna:
Asus GTX 960 Strix 2 GB DDR5
Kości ram:
G.Skill DDR3 2133 MHz 4x8 GB
Nagrywarka Blu Ray :
Pioneer BDR-S09XLT
Zasilacz:
Chieftec: CFT-850G-DF
Karta przechwytująca:
Colossus 2 (model 1581) firmy: Hauppauge

#2 Evon

Evon
  • Użytkownicy
  • 862 posts

Posted 01 April 2009 - 18:26

Jeszcze nie widziałem takiego programu, ale zawsze można zrobić to ręcznie co nie polecam :PP
  • 0

#3 SHINGO

SHINGO
  • Użytkownicy
  • 176 posts

Posted 01 April 2009 - 19:57

Dzięki za informację dlatego szukam czegoś takiego gdyż po montażu np.filmu z tv.Polsat i wyodrębnieniu ścieżki dźwiękowej móc tą ścieżkę podłożyć pod właśnie taki sam tytuł ale z płyty dvd gdzie niema dostępnego polskiego lektora.Nawet gdy czasowo się wizja z fonią nie pokrywają można to zsynchronizować i do na przykład 50% filmu jest ok wszystko się pokrywa a potem echo już się wizja z fonią nie zgadza taka możliwość jest właśnie w tym oprogramowaniu Video Deluxe 14 PLUS tylko dziwi mnie jedno czemu do danego momentu jest wszystko ok a potem się wszystko psuje i niema synchronizacji.Mimo iż jak już wspominałem ścieżka audio oraz video są identyczne jeśli chodzi o czas projekcji.
  • 0
System operacyjny:
Płyta główna:
Procesor:
Chłodzenie do procka:
Mugen Max SCMGD-1000
Dysk twardy:
Karta graficzna:
Asus GTX 960 Strix 2 GB DDR5
Kości ram:
G.Skill DDR3 2133 MHz 4x8 GB
Nagrywarka Blu Ray :
Pioneer BDR-S09XLT
Zasilacz:
Chieftec: CFT-850G-DF
Karta przechwytująca:
Colossus 2 (model 1581) firmy: Hauppauge

#4 Evon

Evon
  • Użytkownicy
  • 862 posts

Posted 02 April 2009 - 18:21

Video Deluxe 14 PLUS tylko dziwi mnie jedno czemu do danego momentu jest wszystko ok a potem się wszystko psuje i niema synchronizacji

Może używasz wersji trial i jest limit ? (tylko spostrzeżenie)
  • 0

#5 SHINGO

SHINGO
  • Użytkownicy
  • 176 posts

Posted 02 April 2009 - 21:04

Witam ponownie nie używam wersji trial zakupiłem to oprogramowanie w sklepie specjalnie do montażu.Spełnia wiele funkcji montażowych a nie jak na przykład Pinnacle Studio Ultimate wersja 12 lub 11 te znów nie mają pełnego dźwięku Dolby Digital 5:1 a ten ma jeśli oczywiście zakupi się odpowiednie klucze do odkodowania tych funkcji w programie.Jednakże dalej mam problem z synchronizacją niektóre filmy podajże 2 lub 3 tytuły udało mi się podłożyć polskiego lektora i zsynchronizować obraz wraz z dźwiękiem na perfekt na przykład film Człowiek demolka z S.Stallone i W.Snipes nie mam pojęcia co może być tego przyczyną.
  • 0
System operacyjny:
Płyta główna:
Procesor:
Chłodzenie do procka:
Mugen Max SCMGD-1000
Dysk twardy:
Karta graficzna: