Witam serdecznie, proszę o pilną pomoc w sprawie odzyskania partycji z dysku z tematu.
Miałem na tym dysku 3 partycje
1- około 300 GB, zabezpieczoną systemowym BitLockerem
2- około 400 GB
3- około 200 GB
Oczywiście na partycjach były dane, a na tej pierwszej szczególnie ważne, zrobiłem najgłupszą żecz w swoim życiu (jak do tej pory), a mianowicie wyciągnołem dysk z obudowy, i zamontowałem go w kompie, niestety komputer dysku nie widział, i zamiast go wyciągnąć i z powrotem zamontować kontroler i podpiąć przez USB celem zgrania danych, wszedłem w Zarządzanie dyskami, i uaktywniłem dysk nie formatując go, co jak się okazało było njagłupszą żeczą jaką mogłem zrobić. Oczywiście żadnych partycji nie widać (poza 1 wielką na prawie 1TB), danych także (były zabezpieczone BitLockerem).
Podpiąłem dysk z powrotem do kontrolera od obudowy, i sytuacja taka sama, dysku nie widać- partycji brak.
Proszę o choć małą pomoc, na zabezpieczonej partycji były dosyć ważne dokumenty dla mnie (oczywiście bez nich też mogę żyć), i miło by było jak by choć tą 1 partycję dało się odzyskać.
Problem z partycjami WD GREEN 1TB z WD My Book
Started by mm_st, 13 May 2012 09:36
8 replies to this topic
Posted 13 May 2012 - 09:36
Posted 13 May 2012 - 15:44
Spróbuj odzyskać partycje TestDisk.
Jeśli potrzebna będzie wersja Live skorzystaj z Parted Magic zawiera w sobie program TestDisk.
Instrukcje znajdziesz w google... np. KLIK
Nie opowiadam za uszkodzenie dysku, utracenie danych itp, wszystko wykonujesz na własną odpowiedzialność!
Jeśli potrzebna będzie wersja Live skorzystaj z Parted Magic zawiera w sobie program TestDisk.
Instrukcje znajdziesz w google... np. KLIK
Nie opowiadam za uszkodzenie dysku, utracenie danych itp, wszystko wykonujesz na własną odpowiedzialność!
Posted 13 May 2012 - 15:50
Niestety TestDisk nie wykrył partycji (próbowałem wcześniej), jedyny program jaki widzi i to tylko 2 to DMDE, niestety nie widzi on partycji zaszyfrowanej BitLockerem
Posted 13 May 2012 - 15:55
TestDisk spróbuj przez system jak i przez LiveCD.
Jeśli DMDE widzi, to spróbuj odzyskać nim dane.
Posted 13 May 2012 - 15:56
Taki artykuł znalazłem, może się przyda Mój odnośnik
Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.
Posted 13 May 2012 - 17:52
TestDisk spróbuj przez system jak i przez LiveCD.
Niestety TestDisc Live CD też nie widzi żadnych partycji
A z DMDE problem jest taki ze widzi 2 pozostałe partycje, a nie widzi tej zabezpieczonej.
Pomiżej screen z DMDE, jak widać pokazuje 2 partycje z czego pierwsza zaczyna isę dopiero w sektorze 476 166 600, z tego jasno wynika że nie widzi tej partycje która była zabezpieczona. Pytanie jak się do niej dobrać.
Mógł bym stworzyć partycje od sektora powiedzmy 0 do 476 166 599 i wtedy użyć BitLocker Repair Tool, ale boje się, że wtedy to już wszystko się popierdzieli.
Taki artykuł znalazłem, może się przyda Mój odnośnik
Wszystko pięknie ładnie, tylko w chwili obecnej mam na tym dysku 1 wielką "partycje" o wielkości prawie 1 TB, i musiał bym mieć drugi taki sam dysk żeby to wystartowało.
OK, za pomocą DMDE skopiowałem na drugi dysk "partycje" 0 - 476 166 599, tylko teraz muszę dorwać jakiś dysk 500 aby BitLocker Repair Tool mógł coś zdziałać.
Edited by mm_st, 14 May 2012 - 10:08.
Posted 14 May 2012 - 13:08
Zgraj sobie dane z tych partycji co widzisz.
To działaj, jak zdziałasz to daj znać.
To działaj, jak zdziałasz to daj znać.
Posted 28 May 2012 - 23:40
Z pomocą jednego kolegi niestety nie z tego forum udało sie odtworzyć 2 partycje,lecz nadal jest problem z ta zabezpieczona bitlockerem,za chorerke nie chce jej odkodowac
Wysłane z mojego HTC Wildfire za pomocą Tapatalk
Wysłane z mojego HTC Wildfire za pomocą Tapatalk
Posted 30 May 2012 - 15:33
I tu miałeś jak pisałeś za pomocą DMDE (widział dwie partycje), wystarczyło zgrać dane i tyle.
Z trzecią idź do serwisu w okolicy.
Z trzecią idź do serwisu w okolicy.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users