Jump to content

Photo

Problemy z internetem UPC

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Amaarth

Amaarth
  • Użytkownicy
  • 2 posts

Posted 06 May 2012 - 17:10

Witam.
Od wielu lat jestem klientem UPC. Po tym czasie postanowiłem zmienić ofertę na bardziej korzystną. Miałem otrzymać 100 mb/s internetu za niższą cenę. Przez jakiś czas wszystko pięknie latało. Jestem też wieloletnim graczem World Of Warcraft. Ostatnio miałem straszne lagi, postać stawała w miejscu, a po jakimś czasie byłem wyrzucany z servera. Teraz mam nawet problemy z logowaniem. Podczas ściągania plików z chomikuj lub tego typu stron(przez torrenty wszystko leci prawidłowo)pobieranie dochodzi do pewnego momentu(za każdym razem do innego) i staje w miejscu. Co ciekawe ilość kb/s zaczyna spadać i kiedy dochodzi do 0 przeglądarka pokazuje, ze plik został pobrany...a nie został, bo zamiast chociażby 700 mb waży on niecałe 140. Miejsce na dysku jest. Jako że problem występuje tylko na laptopie, na PC, którego mam w domu wszystko działa perfekcyjnie, postanowiłem sprawdzić laptopa na innej sieci. I co? Wszystko działa sprawnie, żadnych lagów podczas gry, pobieranie idzie bez problemu. Nie mam pojęcia co się dzieje i czy dzwonić do UPC czy po kogoś do naprawy rutera.
  • 0

#2 Daroxx

Daroxx
  • Użytkownicy
  • 1040 posts
  • LokalizacjaZagłębie Dąbrowskie

Posted 06 May 2012 - 18:48

Jeżeli na PC internet działa normalnie, na laptopie na innej sieci też to zostaje router. Pozmieniaj ustawienia, sprawdź na niezabezpieczonej sieci jak chodzi, zrób reboot urządzenia ew. reset, zaktualizuj firmware...
  • 0
Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

#3 Amaarth

Amaarth
  • Użytkownicy
  • 2 posts

Posted 06 May 2012 - 20:08

Jak dotrzeć do ustawień i co w nich zmienić? Nie mam żadnej niezabezpieczonej sieci w okolicy. Reboot? Czy po resecie nie trzeba będzie wołać kogoś z UPC żeby ogarnął ustawienia znowu?
  • 0

#4 Daroxx

Daroxx
  • Użytkownicy
  • 1040 posts
  • LokalizacjaZagłębie Dąbrowskie

Posted 06 May 2012 - 20:18

Podaj model routera.
Nie pisałem o innej niezabezpieczonej sieci tylko o Twojej.
Reboot - to uruchomienie urządzenia ponownie.
Reset to nic innego jak przywrócenie ustawień domyślnych. Więc, jak sam nie umiesz, to będziesz musiał wołać "specjalistę" z UPC. Ustawienie routera zajmuje niecałą minutę (pod warunkiem że wie się co ustawić i gdzie).
  • 0
Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

#5 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 07 May 2012 - 21:31

Jeżeli PC (wszystko działa sprawnie) jest podłączony do tej samej sieci co laptop (są problemy), czy to na pewno router jest winny?
Oczywiście zawsze można spróbować go zresetować.
  • 0

#6 Easy-Wifi

Easy-Wifi
  • Użytkownicy
  • 10 posts

Posted 29 June 2012 - 15:19

Tak byłoby najlepiej,po czy ponownie wgrać sterowniki od routera. Sprawdziłbym również aktualizację sterowników od karty sieciowej w laptopie.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users