Nie wiem czy taki temat już był. Ale mam jedno pytanie.
Czy da się podłączyc laptop do monitora. Ale chodzi mi o to czy można do samego monitora który " chodzi bez jednostki " - coś w tym stylu.
Da się takie coś ?

Podłączanie laptopa do monitora.
Rozpoczęty przez zylus21, 03 maj 2012 16:16
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 maj 2012 - 16:16
Napisano 03 maj 2012 - 16:34
Znajdujesz jakie połączenie lapka i monitora będzie możliwe, podłączasz i powinno działać.
"Nie chcę być bardziej, ani mniej zapamiętany, niż drzewo przy drodze." - S.T.

Napisano 03 maj 2012 - 17:23
Dzięki.
A jeżeli jest sytuacja że laptop się przegrzewa i wtedy występuje czarny ekran i po około 1 min. wyłancza się.
Z podłączonym monitorem ta sytuacja będzie częstsza czy też mniej ?.
A jeżeli jest sytuacja że laptop się przegrzewa i wtedy występuje czarny ekran i po około 1 min. wyłancza się.
Z podłączonym monitorem ta sytuacja będzie częstsza czy też mniej ?.
Napisano 03 maj 2012 - 17:36
Nie powinno być żadnej różnicy. Powinieneś go przeczyścić oraz pomyśleć o podstawce chłodzącej.
"Nie chcę być bardziej, ani mniej zapamiętany, niż drzewo przy drodze." - S.T.

Napisano 03 maj 2012 - 21:11
moim zdaniem...
jak umiera po 1 minucie (ile czasu trzeba na restart?)- nie masz chłodzenia procesora - niepracujący (uszkodzony?) wiatrak lub/i niedrożny tunel powietrzny. -> otwarcie laptopa. w wersji optymistycznej - coś mechanicznie blokuje wiatraczek (coś wpadło, się zassało, itp.). będzie to też doskonała okazja do czyszczenia - może zamiast kurzu na radiatorze masz już filc
wariant 2 - gotuje się karta graficzna - leczenie jak wyżej.
a może i jedno i drugie?
jak umiera po 1 minucie (ile czasu trzeba na restart?)- nie masz chłodzenia procesora - niepracujący (uszkodzony?) wiatrak lub/i niedrożny tunel powietrzny. -> otwarcie laptopa. w wersji optymistycznej - coś mechanicznie blokuje wiatraczek (coś wpadło, się zassało, itp.). będzie to też doskonała okazja do czyszczenia - może zamiast kurzu na radiatorze masz już filc

wariant 2 - gotuje się karta graficzna - leczenie jak wyżej.
a może i jedno i drugie?
Napisano 03 maj 2012 - 23:17
Odnośnie pierwszego pytania wystarczą odpowiednie kable.
Sprawdź jakie twój laptop i monitor ma wejścia.
Odnośnie drugiego sprawdź programem HWMonitor sobie temperatury.
Dobra podstawka chłodząca powinna go schłodzić jeśli ma wysokie temperatury.
Możesz jeszcze podać jaki to laptop - producent i model, a podamy Ci jakie powinien mieć temperatury przy obciążeniu i bez obciążenia.
Sprawdź jakie twój laptop i monitor ma wejścia.
Odnośnie drugiego sprawdź programem HWMonitor sobie temperatury.
Dobra podstawka chłodząca powinna go schłodzić jeśli ma wysokie temperatury.
Możesz jeszcze podać jaki to laptop - producent i model, a podamy Ci jakie powinien mieć temperatury przy obciążeniu i bez obciążenia.
Napisano 12 maj 2012 - 09:58
Swego czasu korzystałem z tego programu i powinien się zankomicie sprawdzić,więc możesz spróbować. A laptopa podłączysz do monitora,kwestia tylko odpowiednich kabli.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych