Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pomóżcie wybrać netbooka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Snapy7

Snapy7
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 30 kwiecień 2012 - 09:07

Chciałbym kupić netbooka za ok 1000zł i znalazłem 3 fajne modele Acera
1.Acer Aspire One Happy2
2.Acer Aspire One D257
3.Acer Aspire One D722

czytałem o nich że pierwsze dwa na procku Intel Atom N570(2x1,66GHz) mogą mulić tym bardziej że mają też nie njlepszą grafike która nie radzi sobie z filmami wysokiej rozdzielczości(1080p.) z koleji trzeci kandydat ma procek AMD C-60, 1GHz choć podobno lepszy, ma jeszcze dużo lepszą grafike(Radeon HD6250).

Kto mi wyjaśni ja działa modem 3G w netbook-u
i czym sie różni pierwszy od drugiego??

Zależy mi na małych rozmiarach, w miare długim czasie na baterii i przyzwoitymi osiągami tak by podczas pracy się nie przycinał

Może macie jeszcze jakieś fajne propozycje małego netbooka??
  • 0

#2 PrzemaS

PrzemaS
  • Użytkownicy
  • 271 postów
  • LokalizacjaRyczywół

Napisano 30 kwiecień 2012 - 10:42

Wg mnie najlepszy do 1000zł: Acer Aspire ONE 533-N55DRR

Plusy: dwurdzeniowy procesor, atrakcyjna cena, fajny design, komfortowy design, rozdzielczość ekranu 1280x720, długi czas pracy na baterii
Minusy: błyszcząca matryca w klasie ultra-mobilnej, użytkownicy o dużych dłoniach mogą mieć problem z pisaniem bezwzrokowym, pokrywa podatna na zabrudzenia i zarysowania
  • 0

#3 PrzemaS

PrzemaS
  • Użytkownicy
  • 271 postów
  • LokalizacjaRyczywół

Napisano 30 kwiecień 2012 - 10:42

Wg mnie najlepszy do 1000zł: Acer Aspire ONE 533-N55DRR

Plusy: dwurdzeniowy procesor, atrakcyjna cena, fajny design, komfortowy design, rozdzielczość ekranu 1280x720, długi czas pracy na baterii
Minusy: błyszcząca matryca w klasie ultra-mobilnej, użytkownicy o dużych dłoniach mogą mieć problem z pisaniem bezwzrokowym, pokrywa podatna na zabrudzenia i zarysowania
  • 0

#4 Sleeveking_pl

Sleeveking_pl
  • Użytkownicy
  • 94 postów

Napisano 30 kwiecień 2012 - 14:25

Umówmy się,że na netbooku wykonasz podstawowe czynnosci jak praca z edytorem tekstowym,przeglądanie neta oraz czasem jakiś film. Dla mnie w pierwszej kolejnsci liczy się wykonanie,solidność obudowy oraz czas pracy baterii. Jest to mobilne urządzenie,więc im dłuższy tym lepiej. Model Acer Aspire ONE 533 to dobry wybór.
  • 0

#5 Snapy7

Snapy7
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 30 kwiecień 2012 - 16:19

mnie zainteresował HAPPY 2, ciekawy wygląd ładna kolorystyka. co mi o nim powiecie?? jak się sprawuje w użytkowaniu??
  • 0

#6 Snapy7

Snapy7
  • Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 30 kwiecień 2012 - 17:45

poza tym ten procesor mnie nie przekonuje, intel atom n450 nie jest demonem predkosci. haappy2 ma jutroche lepszy n550. cieszy mnie fakt ze wasza propozycja ma HDMI. a czy ma BT? gdyby nie ten procek to jeszcze dzisiaj bym go kupil. nie naczytalem sie pochllebnych innformacji na temat n450, musicie mnie do niego przekonac i zapewnic ze przy odpaleniu przekladarki i mmuzyki nie bedzie mulllil
Sorry za bleddy, pisze z fona
  • 0

#7 OryginalneBaterie

OryginalneBaterie
  • Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 12 maj 2012 - 09:56

Bardzo fajnie w praktyce sprawdza się Acer Aspire One D722. Ale zerknij na niektóre modele serii Asus Eee PC. Moim zdaniem o klasę lepsze,nie tylko ze wzgledu na konfigurację,ale także i solidną obudowa,czas pracy baterii. Zmieścisz sięw kwocie do 1 tyś zł.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych