Jump to content

Photo

Wifi nagle przestaje działać

• Please log in to reply
26 replies to this topic

#21 adadjestmoc

adadjestmoc
  • Użytkownicy
  • 68 posts

Posted 29 April 2012 - 22:02

Co na to podgląd zdarzeń?

Zakładka system.

Protokól TCP/IP osiągnął limit zabezpieczen ustalonych dla liczby równoczesnych prób połączeń TCP.

To napewno to. Teraz w czym tkwi problem? Moje podejrzenia padły na firewall ale nawet gdy wylączony jest to samo.
  • 0

#22 Daroxx

Daroxx
  • Użytkownicy
  • 1040 posts
  • LokalizacjaZagłębie Dąbrowskie

Posted 29 April 2012 - 22:24

[...]"Aby pozbyć się owego limitu wystarczy skorzystać z programu xp-AntiSpy i limit 10 połączeń ustawić na wartość 16777214. W tym celu w aplikacji xp-AntiSpy wchodzimy do menu Opcje specjalne -> Limit połączeń… i potwierdzamy uwagę dotyczącą limitu klikając w Tak, akceptuję to. Następnie w nowym oknie zaznaczamy w rozwijanym menu bez ograniczeń, a obok klikamy w Popraw. Po tej operacji xp-AntiSpy poinformuje nas, że dwie kopie pliku tcpip.sys zostały poprawione. "
  • 0
Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

#23 adadjestmoc

adadjestmoc
  • Użytkownicy
  • 68 posts

Posted 30 April 2012 - 15:43

[...]"Aby pozbyć się owego limitu wystarczy skorzystać z programu xp-AntiSpy i limit 10 połączeń ustawić na wartość 16777214. W tym celu w aplikacji xp-AntiSpy wchodzimy do menu Opcje specjalne -> Limit połączeń… i potwierdzamy uwagę dotyczącą limitu klikając w Tak, akceptuję to. Następnie w nowym oknie zaznaczamy w rozwijanym menu bez ograniczeń, a obok klikamy w Popraw. Po tej operacji xp-AntiSpy poinformuje nas, że dwie kopie pliku tcpip.sys zostały poprawione. "

No dobra to niby wina ograniczenia systemu xp. Ale co to za połączenia? Na stacjonarnym tego nie mam...
  • 0

#24 adadjestmoc

adadjestmoc
  • Użytkownicy
  • 68 posts

Posted 14 May 2012 - 16:11

No dobra to niby wina ograniczenia systemu xp. Ale co to za połączenia? Na stacjonarnym tego nie mam...

HALO Z ŁASKI SWOJEJ KTOS MI ODPOWIE CZEMU MAM OGRANICZENIE NA LAPTOPIE, A NA STACJONARNYM NIE MAM CZY TYLKO UMIECIE DEFINICJE Z NETA CZYTAC ( CO JA ROWNIEZ POTRAFIE )
  • 0

#25 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 posts

Posted 15 May 2012 - 21:04

Tylko z neta umiemy czytać, a najbardziej z wujka google.
Niestety wujek google nie ma takich informacji dlaczego użytkownik adadjestmoc z forum PCFOSTER.PL ma ograniczenie internetu na laptopie.
Jeśli nie wierzysz sprawdź sam KLIK.

A na poważnie temat jest z 30 kwietnia i ma 2 strony więc jesli coś się powtórzy to serdecznie cię przepraszam.

Napisz co to za laptop?
Próbowałeś resetować router i od nowa ustawić go?
Próbowałeś usunąć założoną sieć na laptopie i utworzyć ją na nowo?
Porównywałeś ustawienia sieci z laptopa z ustawieniami z PC?

Aha i nie krzycz, bo nie lubimy tego. ;P
I jeśli byś mógł opisz krótko jak teraz przedstawia się sytuacja.
  • 0

#26 Daroxx

Daroxx
  • Użytkownicy
  • 1040 posts
  • LokalizacjaZagłębie Dąbrowskie

Posted 15 May 2012 - 23:09

Kolejna osoba która sama nie umie rozwiązać problemu i się na innych wyżywa.
Jak się masz tak drzeć to nie pisz nic oddaj sprzęt do serwisu i po kłopocie.

Do supportu asusa też oczywiście nie pisałeś ?
Znalezione na forum asusa, nie będę tłumaczył, bo to nie podstawówka:

unplug your battery unplug your power from the wall push the power button for 30 secounds, plug in your battery, startit up, then plug in ur power adaptor. See if you still have the problem of disconnecting.

• 0
Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

#27 adadjestmoc

adadjestmoc
  • Użytkownicy
  • 68 posts

Posted 16 May 2012 - 17:36

Kolejna osoba która sama nie umie rozwiązać problemu i się na innych wyżywa.
Jak się masz tak drzeć to nie pisz nic oddaj sprzęt do serwisu i po kłopocie.

Do supportu asusa też oczywiście nie pisałeś ?
Znalezione na forum asusa, nie będę tłumaczył, bo to nie podstawówka:

Nikt sie tutaj na nikim nie wyzywa, ale tak jak mowie cytaty z neta to i ja potrafie odszukac i być mądrym. A wyjecie baterii i restarty to pierwsze co mi do glowy przyszlo, takze juz wykonane. System przeinstalowalem. Sie zobaczy daj jak cos zdam raport.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users