Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wifi nagle przestaje działać

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#1 adadjestmoc

adadjestmoc
  • Użytkownicy
  • 68 postów

Napisano 21 kwiecień 2012 - 23:52

Witam zacznę od opisu podstaw. Winda XP - SP3, Laptop ASUS X53S (notebook) tutaj daje SS z managera urządzeń http://www.fotosik.p...abd400b49e.html

PRzeinstalowany system z VISTY na XP. WSZYSTKIE sterowniki do kazdego podzespolu pobrane za strony producenta do tego modelu.

Uzywam wi-fi jak chyba wiekszosc ludzi z lapkiem. Na poczatku mialem konsole ( clienta ) do zarzadzania polaczeniami wi-fi tą od Intel ( chyba wiadomo o co chodzi ) byla razem ze sterownikami, lecz podczas uzytkowania wyskakiwal blad o " bledzie profilu " i rozlaczalo polaczenie ( pomagal restart ). Postanowilem wywalic ta konsole i uzywac tej windowsowskiej - z poczatku OK, lecz rowniez tutaj podczas uzytkowania internetu nagle przerywa polaczenie, lecz co dziwne ikona na pasku kolo zegara pokazuje "jakosc : znakomita " czyli tak jakby polaczenie bylo. Co dziwne nie da sie w nia "wejsc" aby pokazalo sie okno stanu ( jest tak jakby zawieszona ta ikona ), i rowniez gdy wejde przez panel sterownia do "sieci bezprzewodowych " nie wyszukuje zadnej mimo tego ze w bolku jest okolo 10 roznych. MASAKRA, nie wiem co poczac ;(
  • 0

#2 Daroxx

Daroxx
  • Użytkownicy
  • 1040 postów
  • LokalizacjaZagłębie Dąbrowskie

Napisano 22 kwiecień 2012 - 12:31

Napisz poprawny model laptopa, bo na stronie producenta jest 10 modeli z literką S, a samego S nie ma, i wersję BIOS'a spisz.
  • 0
Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

#3 adadjestmoc

adadjestmoc
  • Użytkownicy
  • 68 postów

Napisano 22 kwiecień 2012 - 13:33

Napisz poprawny model laptopa, bo na stronie producenta jest 10 modeli z literką S, a samego S nie ma, i wersję BIOS'a spisz.

model notebook'a :X53Sg.

AMIBIOS
Version :305
VGA BIOS Version : 60.86.5E.00.33.N19201.001
EC BIOS Version : 1000B80001
  • 0

#4 Daroxx

Daroxx
  • Użytkownicy
  • 1040 postów

Napisano 22 kwiecień 2012 - 15:42

Rozumiem że sterownik jaki masz jest do X53Sg ? tj WLAN_Intel_XP_080617 Wersja V11.5.1.15
  • 0
Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

#5 adadjestmoc

adadjestmoc
  • Użytkownicy
  • 68 postów

Napisano 22 kwiecień 2012 - 17:09

Rozumiem że sterownik jaki masz jest do X53Sg ? tj WLAN_Intel_XP_080617 Wersja V11.5.1.15

Przeczytaj może jeszcze raz to co napisalem bo mam ochote Ci cos niemilego powiedzieć. Nawet DUZYMI literami napisalem że WSZTYKIE sterowniki sa do tego modelu... to nie ten sie pyta czy mam dobry sterownik. Szkoda słów.
  • 0

#6 Daroxx

Daroxx
  • Użytkownicy
  • 1040 postów

Napisano 22 kwiecień 2012 - 18:32

...Laptop ASUS X53S ...
...WSZYSTKIE sterowniki do ... do tego modelu.

Nie, ja nie mam problemów z czytaniem. To Ty się niepotrzebnie denerwujesz. Jak instalowałeś do ASUS X53S (jak to podałeś w pierwszym poście) a taki model nie istnieje. Potem piszesz że X53Sg, więc miałem podstawy sądzić, że zainstalowałeś sterowniki "pierwsze z brzegu" - nie do tego modelu co trzeba.

Na kablu wszystko ok ?
  • 0

#7 adadjestmoc

adadjestmoc
  • Użytkownicy
  • 68 postów

Napisano 22 kwiecień 2012 - 18:59

Nie, ja nie mam problemów z czytaniem. To Ty się niepotrzebnie denerwujesz. Jak instalowałeś do ASUS X53S (jak to podałeś w pierwszym poście) a taki model nie istnieje. Potem piszesz że X53Sg, więc miałem podstawy sądzić, że zainstalowałeś sterowniki "pierwsze z brzegu" - nie do tego modelu co trzeba.

Na kablu wszystko ok ?

co mam rozumiec poprzez "na kablu"?

Chodzi o kable od modemu?

ethernetem do stacjonarnego - wszystko gra ( pisze z tego PC )
Wi-fi do drugiego laptopa dziala na windzie 7
wi-fi do telefonu z androidem tez dziala.

Także w mojej opinii nie ma podstaw szukac problemu w modemie. Problem lezy w tym ASUSIE. Na Viscie która byla zainstalowana przed XP wszystko dzialalo elegancko, nigdy nie bylo z tym problemu ( takze usterkę hardware'ową Wi-fi również możemy wykluczyć ). Definitywnie problem leży w systemie, tudzież sterownikach bynajmniej do tego doszedlem metodą dedukcji i glebokiej analizy ^^
  • 0

#8 INFINITI

INFINITI
  • Użytkownicy
  • 8 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Napisano 22 kwiecień 2012 - 19:02

Gdy by Pan miał taką ochote skorzystać z programu Everest lub AIDA 64 i podał więcej informacji o Wi Fi. EVEREST

Z poważaniem

• 0

#9 adadjestmoc

adadjestmoc
  • Użytkownicy
  • 68 postów

Napisano 22 kwiecień 2012 - 19:31

Gdy by Pan miał taką ochote skorzystać z programu Everest lub AIDA 64 i podał więcej informacji o Wi Fi. EVEREST

Z poważaniem

Dokladniej co mam podac. Nie ma tam zakladki "wi-fi" ewentualnie siec lub karta sieciowe
  • 0

#10 INFINITI

INFINITI
  • Użytkownicy
  • 8 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Napisano 22 kwiecień 2012 - 19:37

Ewentualnie niech Pan sprobuje WI FI for XP.

Z poważaniem

• 0

#11 INFINITI

INFINITI
  • Użytkownicy
  • 8 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Napisano 22 kwiecień 2012 - 19:40

Dokladniej co mam podac. Nie ma tam zakladki "wi-fi" ewentualnie siec lub karta sieciowe

Chodziło mi o dane karty sieciowej bezprzewodowej.

Z poważaniem

• 0

#12 adadjestmoc

adadjestmoc
  • Użytkownicy
  • 68 postów

Napisano 22 kwiecień 2012 - 20:09

Ewentualnie niech Pan sprobuje WI FI for XP.

Z poważaniem

Proszę Pana skoro się Pan do mnie tak zwraca. Po 1 jest Pan uzytkownikiem niegodnym zaufania, ma Pan "nabite" 5 postów z czego 3 w tym temacie. Po 2 nie mam bladego pojęcia do jakich sterowników mi Pan link podaje, nic Pan nie wztlumacyzl, zadnej hipotezy. Po 3 nie wiem z jakiego źródła są te steroniki, po kliknięciu bezpośrednio pobiera plik. Po 4 nie ma w Evereście żadnej zakładki "karta sieciowa bezprzewodowa" jest tylko "karta sieciowa" nie ma tam podzialu na bezprzewodowa i normalną. Po 5 podziekuję Panu za pomoc i prosze juz sie nie wypowiadać w tym temacie, poczekam na osoby z większym "stażem". Dziękuję
  • 0

#13 Daroxx

Daroxx
  • Użytkownicy
  • 1040 postów

Napisano 22 kwiecień 2012 - 20:22

Info o samej karcie jest wystarczające.

Odinstalowanie sterowników, ponowna instalacja, odinstalowanie urządzenia (w kolejności nie koniecznie takiej) już było robione ?

W trybie awaryjnym nie ma problemów ?
  • 0

#14 INFINITI

INFINITI
  • Użytkownicy
  • 8 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Napisano 22 kwiecień 2012 - 20:23

Proszę Pana skoro się Pan do mnie tak zwraca. Po 1 jest Pan uzytkownikiem niegodnym zaufania, ma Pan "nabite" 5 postów z czego 3 w tym temacie. Po 2 nie mam bladego pojęcia do jakich sterowników mi Pan link podaje, nic Pan nie wztlumacyzl, zadnej hipotezy. Po 3 nie wiem z jakiego źródła są te steroniki, po kliknięciu bezpośrednio pobiera plik. Po 4 nie ma w Evereście żadnej zakładki "karta sieciowa bezprzewodowa" jest tylko "karta sieciowa" nie ma tam podzialu na bezprzewodowa i normalną. Po 5 podziekuję Panu za pomoc i prosze juz sie nie wypowiadać w tym temacie, poczekam na osoby z większym "stażem". Dziękuję

Prosiłem o tego typu informacjach (tam dokładnie pisze jaki adapter ma Pan w laptopie). A pan prosił o pomoc. To że mam 3 posty nie oznacza że ja tutaj coś kombinuję. Dałem link z dropbox, bo raczej nie uda się Panu pobrać sterowniki z strony rosyskiej.

Z poważaniem

Dołączona grafika
  • 0

#15 adadjestmoc

adadjestmoc
  • Użytkownicy
  • 68 postów

Napisano 22 kwiecień 2012 - 20:36

Info o samej karcie jest wystarczające.

Odinstalowanie sterowników, ponowna instalacja, odinstalowanie urządzenia (w kolejności nie koniecznie takiej) już było robione ?

W trybie awaryjnym nie ma problemów ?

No w sumie problem w tym ze tych sterowników nie ma w "dodaj/usun programy" nie wiem gdzie je zainstalowalo. A komputera w tyybie awaryjnym nie odpalalem bo nie mialem ku temu powodów.
  • 0

#16 INFINITI

INFINITI
  • Użytkownicy
  • 8 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Napisano 22 kwiecień 2012 - 20:43

Usunuć sterowniki można z managera urządzeń. Prawy przycisk po urządzeniu i chyba "Odinstaluj sterowniki". 

Z poważaniem 

• 0

#17 Daroxx

Daroxx
  • Użytkownicy
  • 1040 postów

Napisano 22 kwiecień 2012 - 20:45

@UKRAINE Przecież Pan dał SS do menedżera urządzeń, tam pisze że to Intel PRO/Wireless 3945ABG.

Samych sterowników nigdy nie było w dodaj/usuń, chyba że z programami dodatkowymi itp.

Sterownik odinstalowuje się w taki oto sposób: Panel sterowania -> system -> Menedżer urządzeń -> karty sieciowe -> Twoja karta Wireless-> Sterownik -> I tu możesz sprawdzić wersję i odinstalować sterownik ;)
  • 0

#18 adadjestmoc

adadjestmoc
  • Użytkownicy
  • 68 postów

Napisano 22 kwiecień 2012 - 21:03

@UKRAINE Przecież Pan dał SS do menedżera urządzeń, tam pisze że to Intel PRO/Wireless 3945ABG.

Samych sterowników nigdy nie było w dodaj/usuń, chyba że z programami dodatkowymi itp.

Sterownik odinstalowuje się w taki oto sposób: Panel sterowania -> system -> Menedżer urządzeń -> karty sieciowe -> Twoja karta Wireless-> Sterownik -> I tu możesz sprawdzić wersję i odinstalować sterownik ;)

Dobrze jutro tak zrobie, i powiem czy to coś dało. Dzisiaj juz nie mam dostepu do laptopa. Takze prosze jutro odwiedzic temat tak w godzina popoludniowych. Dziekuje
  • 0

#19 adadjestmoc

adadjestmoc
  • Użytkownicy
  • 68 postów

Napisano 26 kwiecień 2012 - 16:56

Mimo przeinstalowania sterowników probelm nie zniknal. Podzialalo dobrze przez 2 dni, wczoraj ogladajac film na Youtube przycielo mi nagle obraz i dzwięk ( juz myslalem ze musze restarcik wykonac ) ale jednak w ostatniej chwili sie odwiesilo po czym zobaczylem ze nie ma internetu a ikona łączności na pasku zadań jest zawieszona w taki sam sposob jak opisywalem. Zdenerowalem sie i przyciskiem POWEr na laptopie wylaczylem system ale zanim sie zamknal wyskoczylo " zamykanie programu Connections Tray " co nigdy wczesniej sie nie objawialo ;/
  • 0

#20 Daroxx

Daroxx
  • Użytkownicy
  • 1040 postów

Napisano 26 kwiecień 2012 - 17:24

Co na to podgląd zdarzeń?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych