Problem z dźwiękiem w filmach
Napisano 28 marzec 2012 - 22:07
Tryb awaryjny uruchomisz po uruchomieniu komputera, gdy pojawi się czarny ekran z napisami, w tym czasie klikaj F8 (pierwszy ekran - POST).
A wklej je tutaj.
Napisano 29 marzec 2012 - 19:05
http://wklej.org/id/720055/
http://wklej.org/id/720056/
No i co z tego wyczytałeś?? Bo dla mnie to mnóstwo znaczków:P
pozdrawiam
Napisano 29 marzec 2012 - 20:57
Start > Panel Sterowania > Programy > Odinstaluj Program > Skasuj wszystko co ma w nazwie "toolbar".
Następnie wejdź na stronę https://www.virustotal.com/ i przeskanuj:
C:\ProgramData\FullRemove.exe
Pokaż wynik.
Napisano 29 marzec 2012 - 21:18
[2012/03/20 13:07:43 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Program Files (x86)\Free Offers from Freeze.com [2012/03/21 17:41:43 | 000,000,286 | ---- | M] () -- C:\Windows\reimage.ini [2010/10/06 13:40:37 | 000,000,000 | ---- | C] () -- C:\Windows\ativpsrm.bin
W pierwszy log zerknę jutro (czasu mało ...) .
Napisano 29 marzec 2012 - 22:25
Usuń poprzez Dodaj/Usuń Programy wszystkie toolbary.
Start > Panel Sterowania > Programy > Odinstaluj Program > Skasuj wszystko co ma w nazwie "toolbar".
Następnie wejdź na stronę https://www.virustotal.com/ i przeskanuj:C:\ProgramData\FullRemove.exe
Pokaż wynik.
No więc tutaj wkleiłam to co przeskanowałam: http://www.wklej.org/id/720260/
Pliki zawierające w nazwie "toolbar" usunęłam
Dziękuje
Napisano 29 marzec 2012 - 22:27
Pliki do spalenia:
[2012/03/20 13:07:43 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Program Files (x86)\Free Offers from Freeze.com [2012/03/21 17:41:43 | 000,000,286 | ---- | M] () -- C:\Windows\reimage.ini [2010/10/06 13:40:37 | 000,000,000 | ---- | C] () -- C:\Windows\ativpsrm.bin
W pierwszy log zerknę jutro (czasu mało ...) .
Pliki poszły z dymem:P spalone:D
Kurde, ale nadal nie wiem co może być problemem tego ciągłego zawieszania się systemu. Zaczyna to być denerwujące /
No, a w końcu mam jakiegoś wirusa czy jak bo w sumie dalej nic nie wiem:P
Dziękuje za pomoc, a co do braku czasu to doskonale to rozumiem
Napisano 30 marzec 2012 - 10:09
Odinstaluj Trend Micro i McAffe Security Scan i Avire przez Panel Sterowania.
Zainstaluj Avasta - darmowego.
Pokaż nowy log OTL.
Ale w logach nic nie ma.
Napisano 30 marzec 2012 - 23:31
Przy tym teście coś Ci wykryło?
Odinstaluj Trend Micro i McAffe Security Scan i Avire przez Panel Sterowania.
Zainstaluj Avasta - darmowego.
Pokaż nowy log OTL.
Ale w logach nic nie ma.
No więc po wykonaniu wszystkiego czas na wynik: http://wklej.org/id/721002/
i jak ???? kurde to czemu ten laptop się zawiesza... ale muszę przyznać, że teraz jak się zawiesi to jakieś 10 sekund i ok a wcześniej to nawet po 2 minuty /
Napisano 31 marzec 2012 - 12:55
NIe usunęłaś wszystkiego z toolbar, być może nie ma ich w nazwie.
Pokaż screen z Odinstaluj Program, powiem Ci dokładnie co odinstalować.
Napisano 31 marzec 2012 - 22:06
Napisano 31 marzec 2012 - 22:23
Napisano 04 kwiecień 2012 - 07:39
wincore mediabar wywal, resztę trzeba wywalić przez np. HijackThis. To wieczorem
Napisano 04 kwiecień 2012 - 11:53
1. Najpierw utwórz punkt przywracania systemu.
Skorzystaj z tej porady: Tworzenie punktu przywracania, masz dokładny opis i film jak to zrobić, a więc sobie poradzisz.
2. Teraz przejdź do panelu odinstalowywania programów.
Zobacz zdjęcie > Klik
a. To co na czerwono to zostaw, są to potrzebne programy, sterowniki itp.
Tutaj są potrzebne sterowniki, które zostaw. Programy też, bo Ci się przydadzą, między innymi antywirus Avast, CClaner itp.
A więc to co na czerwono to zostaw.
b. To co na zielono są to twoje programy, które zainstalowałaś sama lub zainstalowały się przez inny program jako dodatek.
K Series ScreenSaver EN - wyświetlacz, raczej Ci się nie przyda, usuń.
Syncables Desktop SE - Program do synchronizacji treści pomiędzy komputerami, czyli przesyłanie pomiędzy dwoma komputerami dokumentów itp, jeśli nie korzystasz to wywal.
Boingo Wi-Fi - program do zarządzania siecią bezprzewodową, przecież do tego raczej program nie jest potrzebny, wystarczy dobrze ustawić to w opcjach systemu, po drugie z tego co widzę masz do tego program Wireless Console 3, który masz od ASUS i on to chyba ustawia wszystko. Polecam usunąć ten program lub Wireless Console 3, po co sobie zajmować miejsca na dysku. Możesz usunąć oba, a ustawić sobie to wszystko w systemie, wpisać hasło, kliknąć, aby je zapamiętał i ustawić, aby łączył się automatycznie. Chyba, że masz jakiś inny z tym problem to napisz.
Price Gong - wygląda na toolbar, wyszukuje Ci lepsze zakupy przez internet, głupota, usuń.
Skype click to call - wtyczka do przeglądarki, że niby łatwiej i szybciej możesz dzwonić, jeśli nie używasz to usuń.
WinUtilities Professional Edition - płatny program, jeśli masz licencje, bo wykupiłaś to zostaw, jeśli nie masz to usuń, masz do tego darmowy CCleaner.
CyberLink LabelPrint i PowerGo2 - To samo co wyżej, jeśli masz licencje to zostaw, jeśli nie to usuń.
Wincore MediaBar - Usuń.
NapiProjekt - jeśli nie używasz to usuń.
Oczywiście jeśli korzystasz z tych programów, wtyczek lub dodatków to zostaw.
Inne programy zaznaczone na zielone jak chcesz możesz usunąć możesz zostawić.
Polecam jeszcze zmienić Gadu-Gadu na Kadu bądź WTW - oba bez reklam i prosta obsługa.
Po odinstalowaniu tych wszystkich programów, utwórz jeszcze raz punkt przywracania.
c. To co jest w prostokącie to programy od ASUS.
Z tych programów spokojnie możesz usunąć ASUS Multi Frame, Virtual Camera, Life Frame3, Fancy Start, WebStorage, Smart Logon, AP Bank.
Chociaż wydaje mi się, że jak usuniesz wszystko, oprócz Al Recovery to też nic się nie stanie.
Al Recovery nie usuwaj nigdy, jest to program do przywracania z partycji Recovery, co może Ci kiedyś przydać.
Myślę, że opisałem to zwięźle, krótko i na temat.
Jeśli już to zrobisz pisz jak działa laptop i które programy skasowałaś.
A na koniec pokaż screen z programu CCleaner z Narzędzia > Autostart.
Napisano 04 kwiecień 2012 - 17:46
Zacznijmy od początku:
1. Najpierw utwórz punkt przywracania systemu.
Skorzystaj z tej porady: Tworzenie punktu przywracania, masz dokładny opis i film jak to zrobić, a więc sobie poradzisz.
2. Teraz przejdź do panelu odinstalowywania programów.
Zobacz zdjęcie > Klik
a. To co na czerwono to zostaw, są to potrzebne programy, sterowniki itp.
Tutaj są potrzebne sterowniki, które zostaw. Programy też, bo Ci się przydadzą, między innymi antywirus Avast, CClaner itp.
A więc to co na czerwono to zostaw.
b. To co na zielono są to twoje programy, które zainstalowałaś sama lub zainstalowały się przez inny program jako dodatek.
K Series ScreenSaver EN - wyświetlacz, raczej Ci się nie przyda, usuń.
Syncables Desktop SE - Program do synchronizacji treści pomiędzy komputerami, czyli przesyłanie pomiędzy dwoma komputerami dokumentów itp, jeśli nie korzystasz to wywal.
Boingo Wi-Fi - program do zarządzania siecią bezprzewodową, przecież do tego raczej program nie jest potrzebny, wystarczy dobrze ustawić to w opcjach systemu, po drugie z tego co widzę masz do tego program Wireless Console 3, który masz od ASUS i on to chyba ustawia wszystko. Polecam usunąć ten program lub Wireless Console 3, po co sobie zajmować miejsca na dysku. Możesz usunąć oba, a ustawić sobie to wszystko w systemie, wpisać hasło, kliknąć, aby je zapamiętał i ustawić, aby łączył się automatycznie. Chyba, że masz jakiś inny z tym problem to napisz.
Price Gong - wygląda na toolbar, wyszukuje Ci lepsze zakupy przez internet, głupota, usuń.
Skype click to call - wtyczka do przeglądarki, że niby łatwiej i szybciej możesz dzwonić, jeśli nie używasz to usuń.
WinUtilities Professional Edition - płatny program, jeśli masz licencje, bo wykupiłaś to zostaw, jeśli nie masz to usuń, masz do tego darmowy CCleaner.
CyberLink LabelPrint i PowerGo2 - To samo co wyżej, jeśli masz licencje to zostaw, jeśli nie to usuń.
Wincore MediaBar - Usuń.
NapiProjekt - jeśli nie używasz to usuń.
Oczywiście jeśli korzystasz z tych programów, wtyczek lub dodatków to zostaw.
Inne programy zaznaczone na zielone jak chcesz możesz usunąć możesz zostawić.
Polecam jeszcze zmienić Gadu-Gadu na Kadu bądź WTW - oba bez reklam i prosta obsługa.
Po odinstalowaniu tych wszystkich programów, utwórz jeszcze raz punkt przywracania.
c. To co jest w prostokącie to programy od ASUS.
Z tych programów spokojnie możesz usunąć ASUS Multi Frame, Virtual Camera, Life Frame3, Fancy Start, WebStorage, Smart Logon, AP Bank.
Chociaż wydaje mi się, że jak usuniesz wszystko, oprócz Al Recovery to też nic się nie stanie.
Al Recovery nie usuwaj nigdy, jest to program do przywracania z partycji Recovery, co może Ci kiedyś przydać.
Myślę, że opisałem to zwięźle, krótko i na temat.
Jeśli już to zrobisz pisz jak działa laptop i które programy skasowałaś.
A na koniec pokaż screen z programu CCleaner z Narzędzia > Autostart.
O rety dzięki za pomoc! Ale się opisałeś. Nawet nie wiem jak dziękować za pomoc:)
No więc zrobiłam wszystko co napisałeś. Usunęłam wszystko poza NapiProjekt-em bo dość często go używam. No i Gadu-Gadu zostaje, kwestia przyzwyczajenia, a i tak korzystam z niego raz na jakiś czas także się jeszcze zastanowie:)
Mam tylko wątpliwości co do tych programów z ASUS-a. No bo ja to w sumie nawet nie wiem co jest do czego i czy po usunięciu ich nagle nie stanie się coś takiego, że mi np. kamerka nie działa albo coś. Nie ma to z tym nic wspólnego?
No i nie bardzo wiem o jakiego skreena chodzi ale tępak ze mnie:P w każdym bądź razie zrobiłam takiego: http://www.fotosik.p...99ef7623a1.html
o to chodziło??? Bo jak nie to pisz:)
Jeszcze raz dziękuje za pomoc:) laptop się jak na razie nie zawiesza, aż tak dziwnie i ogólnie jest szybszy a myślałam, że nie ma dla niego ratunku
Napisano 04 kwiecień 2012 - 19:52
Jeśli chodzi o screena to otwierasz Ccleaner, po lewej masz zakładkę Narzędzia (wybierasz), następnie w podmenu wybierasz Autostart. Pstrykasz printscrena
Chodzi szybciej bo pewnie sporo śmieci się potraciło, założę się, że jeszcze kilka wpisów przy autostarcie będzie zbędnych (stąd oczekujemy P-Screena ).
Jest jeszcze zakładka Rejestr. Kliknij ją, następnie "Skanuj aby znaleźć problemy", potem "Napraw zaznaczone problemy", kopii nie trzeba wykonywać, potem zapamiętaj liczbę (po lewej stronie ostatniego okienka) jeszcze raz "Napraw wszystkie zaznaczone problemy".
Pozdrawiam
Napisano 04 kwiecień 2012 - 20:26
Od końca:
Jeśli chodzi o screena to otwierasz Ccleaner, po lewej masz zakładkę Narzędzia (wybierasz), następnie w podmenu wybierasz Autostart. Pstrykasz printscrena
Chodzi szybciej bo pewnie sporo śmieci się potraciło, założę się, że jeszcze kilka wpisów przy autostarcie będzie zbędnych (stąd oczekujemy P-Screena ).
Jest jeszcze zakładka Rejestr. Kliknij ją, następnie "Skanuj aby znaleźć problemy", potem "Napraw zaznaczone problemy", kopii nie trzeba wykonywać, potem zapamiętaj liczbę (po lewej stronie ostatniego okienka) jeszcze raz "Napraw wszystkie zaznaczone problemy".
Pozdrawiam
O mater jak mogłam tego nie zauważyć teraz już zrobiłam tak jak trzeba http://www.fotosik.p...9d3bed514e.html jest tu prawie całość poza jedną linijką bo się nie zmieściła:P
Liczba problemów to 218!!! no i wszystkie zostały naprawione:)
ale laptop mi się dalej zawiesza;/ właśnie co się odwiesił i za chwilkę znowu się zawiesił. Najczęściej się zawiesza gdy robię coś na necie i mam kilka kart otwartych w jednym oknie. No ale zawiesza się mniej niż wcześniej:D
Napisano 04 kwiecień 2012 - 20:48
ASUS MultiFrame - Do dynamicznego zarządzania oknami aplikacji w Windows, przydaje się przy wielu monitorach - Video jak ten program działa.
ASUS Virtual Camera - Do obsługi kamery w kilku aplikacjach naraz.
ASUS Al Recovery - Program do przywracania systemu z partycji Recovery.
ASUS FancyStart - To prosty program dający nam możliwość modyfikacji ekranu wyświetlanego podczas uruchamiania notebooka.
ASUS Power4Gear Hybrid - centrum zarządzania wydajnością naszego notebooka.
ASUS WebStorage - Obsługiwany przez ASUS Chmury Corporation (a członkiem ASUS Group), jest to usługa aplikacja chmura, która pozwala użytkownikom na tworzenia kopii zapasowych, synchronizację i udostępnianie plików w całym PC, pad, i Smartphone.
ASUS AP Bank - Szczerze powiedziwszy nie wiadomo co to jest, na jednej stronie znalazłem, że otwiera nam stronę internetową z aplikacjami i grami ASUS.
ASUS LifeFrame3 - Pozwala na konfigurację kamerki, robienie nią zdjęć oraz nagrywanie filmów
ASUS SmartLogon - Umożliwia zastosowanie swojego zdjęcia jako hasła podczas logowania do systemu Windowsa.
ASUS CopyProtect - Autoryzacja kopiowania danych. ASUS CopyProtect chroni przed nieautoryzowanym kopiowaniem danych na dysku twardym.
ASUS Live Update - To dodatek do komputerów, które oparte są na płytach głównych marki Asus. Program automatycznie wykrywa wersje sterowników zainstalowanych w komputerze i w razie potrzeby aktualizuje je.
ASUS Splendid Video Enhancement - Zarządzająca nasyceniem i barwą na ekranie. Do wyboru mamy pięć predefiniowanych ustawień oraz jedno, które możemy sami dostosować.
To co na zielono możesz odinstalować, to co na czerwono zostaw, to co nie zaznaczone jak uważasz.
Do kamerki masz program ASUS LifeFrame3, więc nie usuwaj.
Teraz zastanów się co chcesz usunąć i jeśli już wiesz to usuń. Najlepiej uruchom każdy program i zobacz co potrafi.
Znajdziesz je w Start > Wszytskie programy > ASUS (albo coś podobnego). Ale tak pisałem połowa jest nie potrzebnych.
Jak już usuniesz to co będziesz chciała, uruchom komputer - po takim usuwaniu przy pierwszym uruchamianiu może się nie co dłużej uruchamiać.
Później uruchom ten CCleaner i jeszcze raz przyczyść system (zakładka Cleaner) i rejestr (zakładka Rejestr).
Następnie masz 3 przeglądarki: FireFox, Chrome i IE. Zaktualizuj je do najnowszych.
Następnie uruchom FireFox-a i wejdź na stronę aktualizacji wtyczek > Klik
Jeśli któraś ze wtyczek będzie nieaktualna, zaktualizuj ją.
Napisz jak działa laptop.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych