Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z dźwiękiem w filmach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
53 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kala

Kala
  • Użytkownicy
  • 47 postów

Napisano 13 marzec 2012 - 12:06

Witam,
mam problem z moim dźwiękiem na laptopie. Ogólnie dźwięki windowsa działają, na filmach które mam na dysku również, nie ma tylko głosu na przeglądarkach. Chodzi mi głównie o mozzile. Co powinnam zrobić?
  • 0

#2 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 13 marzec 2012 - 13:08

1. Zaktualizuj Firefox-a.
2. Zaktualizuj wtyczki do Firefox-a.

3. Uruchom jakiś film, muzykę w przeglądarce, włącz głośnik na pasku zadań, następnie mikser i zobacz czy masz włączony dźwięk do wtyczki Flash.

4. Sprawdź czy nie masz wykrzykników w Menedżerze urządzeń od karty dźwiękowej, jeśli będą zainstaluj sterowniki.

5. Jeśli kilka dni temu wszystko działało przywróć system z punktu.
Jeśli powyższe punkty nie pomogą wykonaj:

Start > Uruchom > wpisz "regedit" > OK
Poszukaj klucza: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\drivers32

• PPM > Nowy > Wartość ciągu
  • Wpisz "wavemapper"
  • PPM > Modyfikuj
  • Wpisz "msacm32.drv"
  • Klikasz OK
  • Zamykasz rejestr, uruchamiasz system
::Wpisujesz wszystko bez cudzysłowiu::
  • 0

#3 Duath

Duath
  • Redaktorzy
  • 2117 postów
  • Lokalizacja404

Napisano 13 marzec 2012 - 14:22

Ja bym spróbował przeinstalować flash. Kolega co prawda w Operze miał spore problemy z flashem - przeinstalował przeglądarkę i wszystko działa.
  • 0

Intel i5-3570K @ 4.2GHz | ASRock Z77 Extreme4 | Corsair Vengeance LP 16GB | Radeon HD7870 | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung F3 1TB | Xonar DG | OCZ ModXStream Pro 500W

Duath

#4 Pablo7403

Pablo7403
  • Użytkownicy
  • 659 postów

Napisano 13 marzec 2012 - 15:56

No i jak działa już? Jeżeli nie podaj rodzaj systemu operacyjnego oraz wersje Firefoxa.
  • 0

CPU: DualCore Intel Celeron E3400, 2600 MHz (13 x 200)
płyta główna: Asus P5KPL-AM SE  (1 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
karta graficzna: VERTEX ATI Radeon HD4650 1024MB DDR3/128bit DVI/HDMI PCI-E (600/800)
dyski twarde: Seagate Barracuda 7200.10 250 GB, 3,5",SATA-II,16 MB,7200 obr./min

WDC WD1600AAJS-08L7A0 160 GB, 3,5", SATA 3.0Gb/s, 8 MB,7200 obr./min

pamięć RAM: GoodRAM GR800D264L6/2G, 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM
zasilacz: MODECOM FEEL 400W

#5 Kala

Kala
  • Użytkownicy
  • 47 postów

Napisano 17 marzec 2012 - 23:28

Właśnie probuje coś z tym zrobić:D
  • 0

#6 Kala

Kala
  • Użytkownicy
  • 47 postów

Napisano 17 marzec 2012 - 23:36

No więc jak biore PPM-> nowy => wartość ciągu pokazuje mi się okienko: nie można utworzyć wartości: błąd przy zapisywaniu w rejestrze.
Kurcze bo mój problem zaczął się od tego, ze załozyłam hasło na swoim koncie dobrze je pamiętam ale pokazuje mi się napis, że podałam złe hasło próbowałam odzyskać moje hasło na wszystkie proste sposoby no i nic.... i ni jak nie mogę się dostać do swojego konta.
Siedzę aktualnie na koncie "gość" ;/ ubolewam z tego powodu :P no a tutaj nadal mam problem z tym .... mam windowsa 7 i firefoxa wersje 10.2 z tego co kojarze ;/
  • 0

#7 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 18 marzec 2012 - 13:49

Konto "Gość" ma ograniczenia.
Może da się zalogować do twojego konta. Napisz co już próbowałaś robić?
Jest to konto administrator? Masz płytę z systemem?
  • 0

#8 Kala

Kala
  • Użytkownicy
  • 47 postów

Napisano 19 marzec 2012 - 23:43

No w sumie to próbowałam odzyskać hasło wpisując je i tyle. Przyczytałam, że trzeba mieć płyte windowsa a ja jej nie mam, poeniważ od nowości mam tego windowsa. No było to konto jedyne na laptopie także to chyba administrator tylko miałam zmienioną nazwę na windows 7. Utworzyłam jednak zanim zamknęłam system nowego administratora i gościa- ponieważ miałam jeszcze włączony system normalnie gdy założyłam hasło, a później zdecydowałam się je usunąć. Niestety jednak nie dało się już bo niby podawałam złe hasło. Nic z tego już nie wiem;/ ratujcie !
  • 0

#9 Kala

Kala
  • Użytkownicy
  • 47 postów

Napisano 19 marzec 2012 - 23:58

Sprawdziłam i racja na administratora koncie muzyka normalnie gra, tylko na tym koncie gość nie. Czyli nie wiem powinnam usunąć konto gościa czy nie? W ogóle zastanawiam się czy nie wgrać sobie windowsa xp- oczywiście nie bardzo wiem jak to zrobić, ale płyte mam:P
  • 0

#10 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 20 marzec 2012 - 16:31

No tak, ale odzyskałaś już to konto admina czy nie, bo już nie nadążam?
Czy masz dwa konta administratora?
Jeśli odzyskałaś to usuń to konto GOŚĆ, raczej nie bęðzie Ci potrzebne.

Jeśli Windows7 masz legalny to ja bym został przy nim.
  • 0

#11 Kala

Kala
  • Użytkownicy
  • 47 postów

Napisano 21 marzec 2012 - 17:59

No właśnie mam dwa konta Admin i jedno gość w takim razie pozbędę się tego gość :) właśnie uzyłam programu reimage repair i kurcze mam jakiegos trojana i coś w kiepskim stanie windowsa! Wiesz może jak się go najlepiej pozbyć i podnieść na żywotności mojego windowsa:P i jak wyłączyć te głupie aktualizacje które mi się włączają non stop po wyłączeniu laptopa... bo trochę to trwa i nie wiem czy ma jakiś sens;/
  • 0

#12 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 21 marzec 2012 - 23:12

Czyli gościa już nie ma. :)
Nie instaluj nic, bo jeszcze pogarsza to sprawę.

Najpierw pozbądź się tego programu Reimage Repair.

A teraz odnośnie tego konta pierwszego admina.
> Odzyskałaś już je? Znasz to hasło?

Jeśli nie to wykonaj to tak:
Jeśli masz to drugie konto admina, zaloguj się i wejdź w Start > Panel Sterowania > Konta użytkowników > Zarządzaj kontami > Wybierz konto, do którego nie znasz hasła > Będziesz miała tam "Zmień hasło" > wykonaj zmianę hasła jeśli będziesz mogła i zapisz je na kartce. ;P

Jeśli nie możesz napisz wypróbujemy inny sposób.
Jeśli uda Ci się to zrobić to zaloguj się do tego, jak chcesz to drugie konto admina możesz usunąć.

Aktualizacje sa ważne, więc niech zostaną.
A jeszcze lepiej zobacz czy masz zainstalowane SP1?
Wejdź w Start > Panel Sterowania > System i Zabezpieczenia > System > W tym momencie zobacz czy masz zainstalowany SP1 (Service Pack).
Dokładnie w tym miejscu > Zobacz.
  • 0

#13 Kala

Kala
  • Użytkownicy
  • 47 postów

Napisano 25 marzec 2012 - 00:10

hej no muszę powiedzieć, że jesteś niesamowity! Odzyskałam hasło niby taki prosty sposób, ale nie wpadłabym na to :P no więc gościa konta już nie ma a tego kolejnego admina sobie zostawie tak na wszelki wypadek :P
Sprawdziałam no i jest ten servis pack. Pozostaje tylko teraz mój problem z tym trojanem ;/ no i jak włączam laptopa zacina się on na jakieś od 30 sekund nawet do dwóch minut i później co jakiś czas znowu coś mu odbija. Wiesz jakim programem najlepiej usunąć te wirusy... ??? No i bardzo dziękuje za pomoc i cierpliwość :)
  • 0

#14 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 25 marzec 2012 - 12:45

Do usług :mrhappy:

A więc odnośnie wirusów:
Najpierw przeskanuj system Malwarebytes Anti-Malware.
::Link podałem z innej strony tylko wyłączenie, aby użytkownik pobrał darmową wersje::

Zainstaluj ten program, zrób jego aktualizacje, przy uruchomieniu programu powinno sie pojawić czy czcesz go zaktualizować, klikasz TAK.
Wykonujesz pełne skanowanie i wklejasz raport na forum (pojawi się on po całkowitym skanowaniu).
Jeśli Ci wykryje jakieś wirusy usuwasz je lub dodajesz do kwarantanny.

Napisz jeszcze jakiego masz antywirusa i zaporę?

Zobacz jeszcze jakie aktualizacje Ci zostały do zainstalowania w WU.
Wchodzisz tam tak: Start > Panel Sterowania > System i Zabezpieczenia > Windows Update > i tutaj kliknij, aby zobazyć czy masz jakieś aktualizacje, które możesz zainstalować.
Jeśli możesz zrób screen i wklej na forum.
  • 0

#15 Kala

Kala
  • Użytkownicy
  • 47 postów

Napisano 28 marzec 2012 - 00:00

Do usług :mrhappy:

A więc odnośnie wirusów:
Najpierw przeskanuj system Malwarebytes Anti-Malware.
::Link podałem z innej strony tylko wyłączenie, aby użytkownik pobrał darmową wersje::

Zainstaluj ten program, zrób jego aktualizacje, przy uruchomieniu programu powinno sie pojawić czy czcesz go zaktualizować, klikasz TAK.
Wykonujesz pełne skanowanie i wklejasz raport na forum (pojawi się on po całkowitym skanowaniu).
Jeśli Ci wykryje jakieś wirusy usuwasz je lub dodajesz do kwarantanny.

Napisz jeszcze jakiego masz antywirusa i zaporę?

Zobacz jeszcze jakie aktualizacje Ci zostały do zainstalowania w WU.
Wchodzisz tam tak: Start > Panel Sterowania > System i Zabezpieczenia > Windows Update > i tutaj kliknij, aby zobazyć czy masz jakieś aktualizacje, które możesz zainstalować.
Jeśli możesz zrób screen i wklej na forum.

hej:)
No więc tak:
Mój antywirus nazywa się Avira w sumie spoko jest :)a jaką mam zaporę to nie mam pojęcia o co chodzi jak to sprawdzić, ale udało mi się dojść od momentu gdzie piszę, że jest ona włączona.
Zainstalowałam ten program, zakutualizowałam itp no niby nie wykryło mi żadnego wirusa, ale ja wiem, że coś jest nie tak no bo niby co mogłoby być problemem ciągłego zawieszania się mojego laptopa?
W załączniku są wyniki skanownia systemu tym programem oraz aktualizacje jakie są dostępne :)
I co dalej :D

Załączone pliki

• 0

#16 Pablo7403

Pablo7403
  • Użytkownicy
  • 659 postów

Napisano 28 marzec 2012 - 07:05

Ja bym proponował odinstalować wszystkie programy antywirusowe a następnie zainstalować Kaspersky Internet Security: Mój odnośnik. Zaktualizować bazę danych i przeskanować cały komputer. A w czasie 30 dni radził bym zastanowić się nad zmianą antywirusa z Aviry np. na Avasta. Sporo ludzi ostatnio się żali że Avira przepuszcza dużo wirusów.
Zainstalować trzeba wszystkie ważne aktualizacje.
  • 0

CPU: DualCore Intel Celeron E3400, 2600 MHz (13 x 200)
płyta główna: Asus P5KPL-AM SE  (1 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
karta graficzna: VERTEX ATI Radeon HD4650 1024MB DDR3/128bit DVI/HDMI PCI-E (600/800)
dyski twarde: Seagate Barracuda 7200.10 250 GB, 3,5",SATA-II,16 MB,7200 obr./min

WDC WD1600AAJS-08L7A0 160 GB, 3,5", SATA 3.0Gb/s, 8 MB,7200 obr./min

pamięć RAM: GoodRAM GR800D264L6/2G, 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM
zasilacz: MODECOM FEEL 400W

#17 magik092

magik092
  • Użytkownicy
  • 1555 postów

Napisano 28 marzec 2012 - 08:01

@up, potwierdzam - w zeszłym tygodniu tępiłem choróbska u znajomego, miał Avire z aktualną bazą sygnatur.
Także rozsądnie byłoby go zmienić, możliwe że zabieg pomoże.
  • 0

Dołączona grafika

#18 Kamillo

Kamillo
  • Moderatorzy
  • 5751 postów

Napisano 28 marzec 2012 - 10:07

Jeśli program nic nie wykrył zrób logi na wszelki wypaedek.

Pobierz OTL.
Zaznacz Wszyscy użytkownicy / Infekcja LOP / Infekcja Purity i naciśnij SKANUJ.
Powinny wyskoczyć dwa logi - OTL.txt i Extras.txt, wklej je na wklej.pl lub inny serwer (osobno), na forum daj linki.

Na razie nic nie usuwaj, ani nie instaluj po wykonaniu logów.
  • 0

#19 Kala

Kala
  • Użytkownicy
  • 47 postów

Napisano 28 marzec 2012 - 21:59

No więc nie mam pojęcia jak na tej stronie wklej.pl się wkleja. Możesz mi powiedzieć jak to zrobić:P niby blondynka nie jestem, ale kompletnie się na tym nie znam. NIgdy wcześniej nie robiłam niczego takiego;/ Kurde, ale wiesz co jak zainstalowałam ten program OTL nacisnęłam skanuj no to przez chwile było brak odpowiedzi i znowu mi się laptop zawiesił. Na bank mam jakiegoś wirusa... tylko nie wiem dlaczego nie można ich znaleźć;/ jak na razie nic nie usunęłam, ale co z tym antywirusem bo on chyba faktycznie jest jakiś "lewy" ;/
  • 0

#20 magik092

magik092
  • Użytkownicy
  • 1555 postów

Napisano 28 marzec 2012 - 22:07

OTL podczas skanowania może "zżerać" procesor czego objawem są zwieszenia, to częsty objaw :)
Wchodzisz na http://wklej.org, do pola tekstowego wklejasz to co dostałaś w logu i klikasz przycisk "Wklej +". Potem skopiuj link i wklej tu na forum :)
  • 0

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych