Jak odzyskać dane z dysku twardego?
Napisano 10 marzec 2012 - 19:52
Będę wdzięczna za pomoc tutaj od forumowiczów, bo nie ufam tym kolesiom w serwisie.
Pozdrawiam:)
Napisano 10 marzec 2012 - 21:17
Można sklonować całą partycję D.
Napisano 10 marzec 2012 - 21:34
Ale jak go podłączyć? kabalami czy czym? Chcę go podłączyć do nowego lapka albo do dysku przenośnego, to w jaki sposób podłączyć?Jeśli dysk jest sprawny to dane można odzyskać. Wystarczy taki dysk wyciągnąć z laptopa podłączyć go do komputera stacjonarnego i dane można skopiować z tamtego dysku na dysk który umieszczony jest w komputerze.
Można sklonować całą partycję D.
Napisano 10 marzec 2012 - 21:41
Oczywiście jeśli masz cały laptop w domu i co kryje się w słowie "nie włącza"?
Napisano 11 marzec 2012 - 01:02
http://allegro.pl/ad...2116082955.html
Niedrogie a pomoc tego urządzenia jest nieoceniona

Podłączasz to do USB komputera a do adaptera dysk z laptopa. Nie musisz się martwić jakie złącza ma Twój dysk, bo ten adapter obsłuży ATA 2.5"/3.5" oraz SATA 2.5"/3.5". Sam mam taki i nieraz był bardzo pomocny.
Intel i5-3570K @ 4.2GHz | ASRock Z77 Extreme4 | Corsair Vengeance LP 16GB | Radeon HD7870 | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung F3 1TB | Xonar DG | OCZ ModXStream Pro 500W
Duath
Napisano 11 marzec 2012 - 09:10
Ale jak go podłączyć? kabalami czy czym? Chcę go podłączyć do nowego lapka albo do dysku przenośnego, to w jaki sposób podłączyć?
Dysk z laptopa musisz wyciągnąć i podłączyć do komputera stacjonarnego. Następnie dane z partycji D przekopiować na dysk zewnętrzy.
Możesz skorzystać z linku podanego przez Duatha.
Napisano 11 marzec 2012 - 12:16
Inny i chyba prosty sposób to pobranie Linux Ubuntu LiveCD, wypalenie go płycie, czyli nagranie jako obraz, uruchomienie z niego laptopa i przekopiowanie danych.
Oczywiście jeśli masz cały laptop w domu i co kryje się w słowie "nie włącza"?
Laptop jest w serwisie i nie włącza oznacza, że się nie włącza, czyli nie działa. Gdyby po prostu nie uruchamiał się z powodu wad OS, po prostu przywróciliby go i po kłopocie. Dlatego jedynym pewnym wyjściem jest podpięcie twardziela do innego PC i tam przekopiowanie danych.
A tak na przyszłość, czytaj, co pisze autor!
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Napisano 11 marzec 2012 - 13:55
Wyjaśnienie twoje dlaczego się nie włącza jest bezcenne. "Nie włącza" może też oznaczać, że systemu nie da się uruchomić, każdy użytkownik bierze to znaczenie różnie.Laptop jest w serwisie i nie włącza oznacza, że się nie włącza, czyli nie działa. Gdyby po prostu nie uruchamiał się z powodu wad OS, po prostu przywróciliby go i po kłopocie.
I jeśli się nie uruchamia, przywrócenie go mogło by nie naprawić problemu, różne są przypadki.
Dziwne, że laptop jest w serwisie, a autor ma od niego tylko dysk. a więc wychodzi na to, że laptop jest w serwisie, ale autor chce odzyskać dane.
Ja czytam, ale chyba Ty masz poważniejsze problemy z czytaniem.A tak na przyszłość, czytaj, co pisze autor!
Napisano 12 marzec 2012 - 16:32
Nigdzie nie napisałam, że mam od niego dysk. Laptop CAŁY jest w serwisie, nie uruchamia się w ogóle, jak naciska się przycisk włączania to ni chu*ja, zero reakcji. Dlatego jak go odzyska w końcu to chcę dane z D przekopiować na nowego laptopa albo na dysk przenośny.Wyjaśnienie twoje dlaczego się nie włącza jest bezcenne. "Nie włącza" może też oznaczać, że systemu nie da się uruchomić, każdy użytkownik bierze to znaczenie różnie.
I jeśli się nie uruchamia, przywrócenie go mogło by nie naprawić problemu, różne są przypadki.
Dziwne, że laptop jest w serwisie, a autor ma od niego tylko dysk. a więc wychodzi na to, że laptop jest w serwisie, ale autor chce odzyskać dane.
Jednak wciąż nie dostałam odpowiedzi w jaki sposób mam podłączyć wyciągnięty dysk z laptopa to dysku prznośnego lub drugiego lapka???????
Napisano 12 marzec 2012 - 18:11
Połączenie do dysku przenośnego nic nie da. Chyba, że to jakiś serwer plików. Na dysk przenośny możesz skopiować Swoje dane, które są na tym drugim PC, na który były kopiowane.
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Napisano 14 marzec 2012 - 17:35
ew. dowiedz się jaki masz w laptopie dysk ( " + magistrala) i kup odpowiednią obudowę do dysku zewnętrznego. najprawdopodobniej masz 2,5" SATA lub ATA - obudowa (polecam z wyjściem usb - wolne, ale najbardziej uniwersalne) będzie kosztować grosze... no, może raczej złotówki. po zainstalowaniu dysku w obudowie, podłączasz całość do wolnego portu usb w komputerze, na który chcesz przegrać dane (jak zwykły dysk zewnętrzny).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych