Automatyczne wyłączenie komputera.
Napisano 09 marzec 2012 - 12:41
net user (konto) /times:Pn-N,5PM-7PM
sam automatycznie nie wyloguje go więc stworzyłem sobie plik start.bat o treści
shutdown -s -t 7200
u mnie na koncie wszystko działa poprawnie, zaloguje sie na jego konto, skopiuje plik bat do folderu windows (żeby go ukryć) i dam skrót do autostartu, restartuje konto (wylogowanie), zaloguje się do siebie i zmieniam mu konto na ograniczone aby nie mógł nic zmieniać. Wyloguje się z mojego konta i loguję się na jego konto. A tu zonk. Pokazuje się a raczej tylko mrugnie okno cmd i nic więcej. A powinno pokazać się okienko odliczania
Dla przypomnienia napiszę iż u mnie na koncie wszystko działa
Napisano 09 marzec 2012 - 15:21
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Napisano 09 marzec 2012 - 15:45
Proponuję dodać to do harmonogramu zadań. Ustawić uruchamianie skryptu na 7 PM i zrobić to tak, aby działało bez oczekiwania. Poza tym, spróbuj skopiować tego start.bat na pendrive sformatowany w systemie plików fat32. To wszystko po to, aby system nie mógł przekopiować opisu praw dostępu. Potem skopiować to na konto dzieciaka. Problem może być w tym, że użytkownik ograniczony nie ma prawa do otwierania dokumentów administratora.
Nawet jeśli ma uprawnienia administratora to nie działa. A menager zadań nie działa. Za każdym razem pisze że nie może uruchomić zadania
Napisano 09 marzec 2012 - 23:13
Nawet jeśli ma uprawnienia administratora to nie działa. A menager zadań nie działa. Za każdym razem pisze że nie może uruchomić zadania
Właśnie o to chodzi, żeby plik start.bat miał uprawnienia konta syna. Ale mam inny pomysł. Tutaj masz link do programów do automatycznego zamykania systemu. Ja używam Intelligent Shutdown, ale w nim dzieciak będzie mógł za dużo poustawiać.
Pentagram Karakorum HP-120 AlCu + Arctic Cooling AF1225L
4 GB DDR3 1600 MHz
Było Asus Radeon HD 6950 DCU II, jest XFX 7850 z AC Mono - czego się nie robi dla tej ciszy!
SilentiumPC Deus G1 600W
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych