Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z pocztą na komputerze

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Wronia

Wronia
  • Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 12 marzec 2009 - 17:00

Potrzebuję mieć pocztę na komputerze, próbowałam w dwóch programach (Outlook Express i Mozilla Thunderbird) - mimo wszystko poczta nie chce się pobierać. Poczta o której mówię jest założona na Onecie.
Spróbowałam z drugim adresem e-mail, także z Onetu - wszystko udało się pomyślnie. Jednak nie na tej poczcie mi zależy.
Treść błędu jest taka:
"Wystąpił problem przy logowaniu się do Twojego serwera pocztowego. Twoje hasło zostało odrzucone. Konto: 'pop3.poczta.onet.pl (1)', Serwer: 'pop3.poczta.onet.pl', Protokół: POP3, Odpowiedź serwera: '-ERR Bad login / Bledne haslo lub login', Port: 110, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 0x800CCC90, Numer błędu: 0x800CCC92"

Mimo wszystko hasło jest dobre. Wpisuję to samo hasło logując się do poczty i wszystko działa. Próbowałam wiele razy i nadal nie działa - nie popełniłam literówki przy wpisywaniu hasła. Serwery pop3 i smtp są przepisane poprawnie.
Nie rozumiem tego problemu, zwłaszcza, że z inną pocztą wszystko się udaje.
Może mam gdzieś 'zakliknięte' jakieś zabezpieczenie na Onecie? Nie wiem nawet czy coś takiego jest możliwe....
Jest może ktoś kto potrafi mi pomóc?
Byłabym bardzo wdzięczna.

Nie znalazłam działu o programach pocztowych jeśli taki jest, przepraszam.
  • 0
W.

#2 Evon

Evon
  • Użytkownicy
  • 862 postów

Napisano 12 marzec 2009 - 17:09

A spróbuj zmienić Hasło, i wtedy wpisać je w programie, może pomorze. a jak nie to spróbujemy czegoś innego :)
  • 0

#3 Michal

Michal

Michal

• Guests
  • 1386 postów
  • LokalizacjaRybnik

Napisano 12 marzec 2009 - 17:49

Wronia, A masz prawidłowo skonfigurowane konto pocztowe na stronie Onet? Spróbuj tak jak mówi evon. A i pamiętaj żebyś nie miała otwartej zakładki/strony z pocztą na oncie w momencie próby logowania przez program
  • 0
Dołączona grafika
Dołącz do fanów PCFoster.pl na Facebooku. Zapraszamy!

#4 Evon

Evon
  • Użytkownicy
  • 862 postów

Napisano 12 marzec 2009 - 17:51

strony z pocztą na oncie w momencie próby logowania przez program

To też jest racja, Może nastąpić problem ponieważ jesteś zalogowana aktualnie na onecie, a program też próbuje się zalogować, i to także może powodować błąd.
  • 0

#5 Wronia

Wronia
  • Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 12 marzec 2009 - 18:01

Dziękuję wam za wszystkie rady, zaraz się tym zajmę...
Może to dlatego, że miałam faktycznie otwartą pocztę na Onecie, jednak gdy próbowałam z drugą skrzynką, wszystko było działało, a była otwarta...
Prawdę mówiąc, nie bardzo rozumiem na czym polega ta konfiguracja. W każdym razie drugie konto, które normalnie działało, nie było skonfigurowane.
  • 0
W.

#6 Evon

Evon
  • Użytkownicy
  • 862 postów

Napisano 12 marzec 2009 - 18:03

No to jak Spróbujesz mojego pierwszego sposobu to napisz nam jaki jest rezultat :)
  • 0

#7 Wronia

Wronia
  • Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 12 marzec 2009 - 18:04

właśnie spróbowałam - nie działa. nadal dokładnie to samo...

edit:
a jak skonfigurować konto...? może jednak z tym jest problem.
  • 0
W.

#8 Evon

Evon
  • Użytkownicy
  • 862 postów

Napisano 12 marzec 2009 - 18:09

niestety, tu już granice mojej pomocy w tej sprawie się kończą :) nie posiadam konta na onet.pl lecz spróbuj popatrzec na ustawienia drugiego konta i tego pierwszego, Czyli musisz je porównac co jedno ma a co drugie :)
  • 0

#9 Vicious Jack

Vicious Jack
  • Użytkownicy
  • 750 postów

Napisano 12 marzec 2009 - 18:12

Sprawdź ustawienia jeszcze raz, czy POP3 i SMTP są dobrze ustawione i czy masz wyłączone „Logowanie przy użyciu bezpiecznego uwierzytelniania hasła” i włączone „Server wymaga uwierzytelnienia”. Gdyby nie pomogło to spróbuj tej wskazówki KLIK
  • 0
Gigabyte 970-UD3, AMD Phenom II X4 955, Gigabyte Radeon HD6770, 2x2GB GoodRam PC1600, Seagate Barracuda 1TB, OCz 500W, Windows 7 Pro 64-bit, Realtek RTL8139 50mbps, SE Xperia X10i

#10 Mateusz

Mateusz

Redaktor naczelny

• Administratorzy
  • 1541 postów

Napisano 12 marzec 2009 - 18:13

Proszę podaj nam co wpisujesz w pola:
pop3
smtp
login (w jakiej formie)
  • 0
Dołącz PCFoster.pl na Facebooku: http://www.facebook.com/pcfosterpl :) Zapraszamy!

#11 Evon

Evon
  • Użytkownicy
  • 862 postów

Napisano 12 marzec 2009 - 18:16

A! wiem oco chodzi, Wyloguj się z tamtego konta, ponieważ zaznaczyłaś bezpieczne logowanie SSL i porostu sesja w przeglądarce z SSL jest aktywna i pewnie program nie może się zalogować.
A na drugim działa bo niemasz sesji SSL prawda? i jesteś na stronie oneta zalogowana oraz w programie? tak?
  • 0

#12 Wronia

Wronia
  • Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 12 marzec 2009 - 18:23

pop3 - pop3.poczta.onet.pl
smtp - smtp.poczta.onet.pl

login - wpisywałam tylko początek adresu, lub cały adres.

A na onecie jest coś takiego na ten temat [SSL] , ale nie wiem jak to wyłączyć, znalazłam tylko tyle:
'Bezpieczeństwo
Formularz wypełniany przez użytkownika w trakcie zapisywania się do Onet.pl, a także sam proces autoryzacji (logowania) do naszych zasobów realizowany jest za pomocą bezpiecznego protokołu SSL, który istotnie zwiększa ochronę transmisji danych w sieci Internet.'
  • 0
W.

#13 Evon

Evon
  • Użytkownicy
  • 862 postów

Napisano 12 marzec 2009 - 18:24

Zobacz, Wyloguj się z poczty i masz możliwość zaznaczenia logowania SSL (loguj się bezpiecznie), tak?
  • 0

#14 Mateusz

Mateusz

Redaktor naczelny

• Administratorzy
  • 1541 postów

Napisano 12 marzec 2009 - 18:26

pop3 - pop3.poczta.onet.pl
smtp - smtp.poczta.onet.pl

login - wpisywałam tylko początek adresu, lub cały adres.

Prawidłowe...
Z mojej strony brak pomysłu.
  • 0
Dołącz PCFoster.pl na Facebooku: http://www.facebook.com/pcfosterpl :) Zapraszamy!

#15 Wronia

Wronia
  • Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 12 marzec 2009 - 18:58

Zobacz, Wyloguj się z poczty i masz możliwość zaznaczenia logowania SSL (loguj się bezpiecznie), tak?

wiem już które. nigdy tego nie zaznaczałam, w przypadku tej poczty także...
ma być odznaczone? w takim razie jest dobrze.

jeśli zaś chodzi o polecony mi artykuł, nie wiele z niego potrafię zrozumieć... nie wiem nawet co to za program - Telnet
  • 0
W.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych